Kleurrijk Abstract Schilderij - Canvas print - Woonkamer

159

motieven

Graffiti & Street Art

Er is behoorlijk wat discussie over de vraag of graffiti en street art zich kwalificeren als kunst. Sommigen zeggen dat het vandalisme is en, technisch gezien, hebben ze het niet bepaLees meerald mis. Anderen zeggen dat het de essentiële kunstvorm van het modern stedelijke tijdperk is, en ook zij hebben het niet bepaald mis. Street art kan het meest eenvoudig omschreven worden als de kruising tussen kunst en misdaad. Waar deze twee samen komen, kunnen magische dingen gebeuren. Breng die magie in huis met een canvas in Graffiti en Street Art thema.

De kunst van het ongeziene

Het speciale aan street art is dat, omdat het illegaal is, het meestal gemaakt wordt op ongeziene plekken, of plekken die moeilijk te bereiken zijn. Ook u zult zeker wel eens naar een stuk graffiti gestaard hebben en hebben gezworen dat het door apen of berggeiten gedaan moest zijn? Maar nee, straatartiesten zijn vaak al te menselijk, en ook zij gaan, net als hun kunst, vaak ongezien. Graffiti is, op zijn eigen manier, de meest echte uitdrukking van het hart, en als meeste ware dingen wordt het vaak gevonden op plekken die verborgen en onverwacht zijn. Waarom zou u het mysterie niet delen, met een stuk dat perfect als decor én gespreksonderwerp zal dienen?

Vreemde kunst

Graffiti is niet beperkt tot wat in openbare toiletten en op de muren van de metro gekrabbeld wordt. Het is een unieke en precieze kunstvorm, met regels net als ieder andere vorm, en voor zijn beoefenaars en hun publiek is het misschien wel extra waardevol vanwege zijn vluchtige aard – de meeste graffiti wordt namelijk vrij gauw verwijderd door lokale autoriteiten. Het is een vreemde, unieke vorm van kunst van een enorme intensiteit, die in de vorm van een canvas vrijwel iedere ruimte zal doen oplichten met zijn manische energie.

Mysterieuze kunst

Net als graffiti de kunstvorm van het ongeziene is, is het ook de kunst van het mysterieuze. Kijk maar eens naar ’s werelds meest beroemde graffiti- en straatartiest, die alleen bekend staat als Banksy. Niemand kent Banksy’s echte naam of weet waar hij precies vandaan komt, maar men kent zijn kunst. In de wereld van graffiti en street art, is de kunst het enige dat mensen zien, en velen zeggen dat dit leidt tot een puurdere vorm van kunst. Puur of niet, mysterieus is het zeker. Een canvas van een stuk street art moet voor zichzelf spreken, omdat het niet kan rusten op de reputatie van de artiest.

Sprekende kunst

Soms, als u precies op de juiste manier naar stukken graffiti of street art kijkt, realiseert u zich dat wat u dacht dat willekeurige kleuren en vormen waren, eigenlijk woorden zijn. Vele stukken street art bestaan alleen uit woorden, over elkaar gekrabbeld op een manier die lukraak lijkt, totdat alles wat u ziet een waas is die ineens versmelt tot een boodschap. Of het nou namen of gedichten zijn die over en door elkaar zijn geschreven, de kunst is in dit geval de boodschap. Op vele manieren kan graffiti gezien worden als het moderne equivalent van kalligrafie. Als u kijkt naar oude kalligrafie, was de boodschap de kunst, en de kunst de boodschap. Samengevoegd vormden dezen iets dat haast ontstijgend was. Natuurlijk is niet een hoop van wat op muren geschreven wordt verwant aan waar de oude kalligrafen aan werkten – vrijwel niemand graffiti’d een bundel Bijbelverzen op de muren van New York deze dagen – maar het is desalniettemin een boodschap. Neem uw tijd om canvassen van deze werken te ontcijferen en verlicht tegelijkertijd uw huis.

Kunst met karakter

Omdat graffiti- en straatartiesten buiten de grenzen van de ’traditionele kunstscene’ werken, zijn ze vaak bereid om risico’s te nemen met hun werk die geen enkele traditionele artiest zou nemen. Ze kunnen helemaal los gaan, combinaties van kleur en vorm gebruiken om te zeggen wat hun boodschap van het moment is, zonder zich af te vragen of het zal verkopen, of of het begrepen zal worden. Het is een persoonlijke daad, ondanks hoe publiekelijk het is, en het biedt een vluchtige blik op de geest van een stad. FBI agenten hebben gezegd dat ze naar de graffiti op de muren kijken om de stemming van het volk te vatten – als de graffiti kwaad is, is het gewone volk dat ook, maar de graffiti artiest heeft een middel om zich uit te drukken waar niet iedereen het talent of het verlangen voor heeft om hier toegang toe te krijgen. Als u canvassen krijgt uit onze Graffiti en Street Art collectie, krijgt u in werkelijkheid een momentopname van de sfeer van een plaats op een bepaald moment in de tijd.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.