Slaapkamer

Behangadvies nodig voor uw slaapkamer, de plek waar u oplaadt en ontspant? Hier zijn onze top tips voor het kiezen van behang voor uw slaapkamer, het stylen van de meubels en het creëLees meerren van harmonieuze verlichting. Onze dagen beginnen en eindigen in de slaapkamer, en velen zien hun slaapkamer als een toevluchtsoord - een ruimte om te ontspannen na een hectische dag. Daarom moet de kamer perfect harmonieus zijn en u helpen te ontspannen. Misschien wilt u een boek lezen of gewoon helemaal niets doen. Ons advies is om te kiezen voor een kalmerende en ontspannende slaapkamer waar u de meeste innerlijke rust ervaart. Vergeet niet dat onze slaapkamerstijl ons beïnvloedt, zelfs als we slapen, dus kies slaapkamerbehang in gedempte tinten en decor met zachte lijnen.

Wat moeten het decor en het behang uitstralen?

De eerste stap bij het inrichten van je slaapkamer is nadenken over de sfeer en uitstraling die je de kamer wilt meegeven. Kijk rond voor inspiratie. Een goede tip is om interessante Instagram-accounts te volgen en interieurtijdschriften door te bladeren. Rangschik vervolgens je favoriete behang, slaapkamermeubels, kleuren en vormen op een moodboard. Dit is een geweldige manier om een duidelijk idee te krijgen van wat het beste werkt. Durf nieuwe kleuren of slaapkamerbehangmotieven te verkennen die je normaal niet zou overwegen om te zien of ze bij jouw stijl passen. Het belangrijkste is dat u zich gelukkig en helemaal thuis voelt in deze kamer.

Een slaapkamer inrichten - Waar moet u rekening mee houden

Een slaapkamer moet vooral behaaglijk zijn en perfect harmonieus aanvoelen. Als u uw werkruimte ergens anders kwijt kunt, doe dat dan. Verplaats het bureau, de computer, ordners en schrijfgerei. Het bed is het belangrijkste meubelstuk van de kamer, dus geef het wat extra aandacht. Test matrassen tot u er een vindt die bij u past en kies een hoofdbord dat uw smaak weerspiegelt. Ons advies voor het maken van een persoonlijk hoofdbord is om er zelf een te maken. U kunt er een maken van houten planken, of waarom hangt u uw favoriete behang niet op de muur achter uw bed? Kies behangpapier met een harmonieus motief dat u helpt te ontspannen. Plaats het bed tegen de muur met uitzicht op de kamer en vermijd voor uw gemoedsrust om er decor overheen te hangen, anders kan het onbewust bedreigend aanvoelen. Denk ten slotte ook aan opbergruimte. Een rommelige slaapkamer met overal rondslingerende kleren onttrekt energie aan de slaapkamer.

Onze beste tips voor slaapkamerverlichting

Verlichting is essentieel om een slaapkamer gezellig te maken. Er moet praktische, gezellige en stijlvolle verlichting zijn. Denk eerst aan uw behoeften wanneer u de verlichting plant. Denk goed na over de armaturen en wat voor licht ze geven. Vermijd lampen met een sterk, koud wit licht en ga voor warmere lichtbronnen. Het gebruik van gerichte leeslampen en een afstandsbediening voor de kamerverlichting zijn toptips. Dit is ideaal voor als uw partner wil gaan slapen - u kunt dan verder lezen en later de lichten uitdoen zonder het bed te verlaten. De algemene verlichting moet helder genoeg zijn om u 's morgens aan te kleden en schoon te maken. Als u donker behang hebt, hebt u meer lichtbronnen nodig, zoals strijklichtjes en tafellampen.

Interieur en behang in de slaapkamer

Nu begint de slaapkamer eindelijk vorm te krijgen. U hebt de stijl van uw voorkeur gekozen, het matras getest en de perfecte verlichting gevonden. Nu is het tijd voor de styling en het behang. Leg een zacht vloerkleed onder het bed, en zorg ervoor dat het groot genoeg is om uit te steken en uw koude ochtendtenen te omhelzen. Investeer in pluche beddengoed van topkwaliteit en versier het met twee tot vijf kussens. Voeg een vleugje natuur toe met groene planten. Het is ook heerlijk om naast het bed een plekje te hebben om te zitten, zowel om te lezen als om een laatste blik op je telefoon of computer te werpen voordat het licht uitgaat. Houd je slaapplek altijd volledig vrij van beeldschermen om stress te verminderen. In de slaapkamer is het belangrijk om een behangpatroon te kiezen waar je echt van houdt. Warme tinten, zoals de beige en roze tinten in de Marble 2.0 en Marble 2.0 Nude behangmotieven van Lilesadi werken perfect. Het is ook rustgevend om je te omringen met lichtblauw en lichtgroen behang, zoals Leaves, Flow Blue en Weaving Wood Cool Green van Scandinavian Surface. Gedempte groene en grijze behangpatronen zijn prachtig op een slaapkamermuur, en als je voor iets donkerdere en nog meer gedempte tinten gaat, zal de kamer zowel gezelliger als vrediger aanvoelen.
Productinformatie