Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-3 dagen.

020-2410570 020-2410570
Slaapkamer

137

motieven

Slaapkamer

Heb je inspiratie nodig voor de slaapkamer? Dat is immers de ruimte waar je jezelf oplaadt en letterlijk tot rust komt. Wij hebben wel wat tips voor je over behang, meubels en harmoniLees meereuze verlichting. De slaapkamer is de ruimte waar we de dag beginnen en afsluiten. Voor veel mensen vormt de slaapkamer de plek in huis waar ze na een hectische dag tot rust kunnen komen en zich bijvoorbeeld terugtrekken met een goed boek of gewoon even helemaal niets doen. De slaapkamer moet dan ook rust en harmonie uitstralen. Kies voor een stijl waar jij je goed en rustig bij voelt. Houd er rekening mee dat de inrichting van invloed is op je nachtrust. Een goede keuze is dan ook behang in gedempte kleuren en meubels met zachte lijnen.

Wat voor sfeer moeten de inrichting en het behang uitstralen?

Bij de inrichting van je slaapkamer moet je nadenken over de beoogde sfeer en stijl van de ruimte. Wij hebben een aantal inspiratiebronnen voor je. Het is bijvoorbeeld nooit onverstandig om Instagram-accounts met stijlen die jij interessant vindt te volgen en zo nu en dan woontijdschriften door te bladeren. Maak ook een moodboard met behang, meubels en vormen. Dat klinkt als een nogal rigoureuze benadering, maar met zo'n moodboard zie je heel concreet welke stijl je mooi vindt en kun je gemakkelijk experimenteren met nieuwe kleuren en slaapkamerbehang. Vergeet daarbij niet dat het erom gaat dat je je thuis voelt in de slaapkamer en er tot rust kunt komen.

Wat moet je weten over slaapkamermeubels?

Een slaapkamer moet in de eerste plaats een gezellige en aangename sfeer hebben. Kun je ergens anders in huis een werkruimte inrichten, dan moet je dat zeker doen. Computers, bureaus, mappen en schrijfgerei horen niet in een slaapkamer thuis. Het voornaamste meubelstuk in de slaapkamer is je bed. Daar mag je dus best wat meer aandacht aan besteden. Kies een matras dat perfect ligt en zoek een mooi hoofdeinde uit. Wil je een echt persoonlijk hoofdeinde, dan kun je er het beste zelf een maken. Met een paar planken kom je al heel ver. Daarnaast kun je de muur achter het bed eventueel voorzien van behang met een rustgevend motief. Plaats het bed zodanig dat je de slaapkamer gemakkelijk kunt overzien en hang geen versieringen bij het hoofdeinde. Dat kan onbewust een wat dreigende werking hebben. Vergeet niet voor afdoende opbergruimte te zorgen. Als er overal in de slaapkamer kleding en andere rommel rondslingert, heeft de energie in de ruimte daaronder te lijden.

Onze beste tips voor slaapkamerverlichting

Voor een gezellige sfeer in de slaapkamer is de verlichting van doorslaggevend belang. Die moet niet alleen praktisch zijn, maar ook gezellig en sfeerverhogend. Ga daarom specifiek op zoek naar verlichting die perfect op je slaapkamer aansluit en let bij lampen goed op het soort licht dat ze uitstralen. Je kunt lampen met koud, fel of wit licht beter mijden. Bij Photowall zijn we enorm fan van verstelbare leeslampen en lampen met een afstandsbediening. Dan kun je zelf nog even lezen als je partner al wil slapen en kun je vanuit je bed het licht uitdoen. Goede algemene verlichting is handig bij het aankleden en schoonmaken. Hoe donkerder het behang, des te meer licht je nodig hebt, bijvoorbeeld in de vorm van tafellampen of lichtsnoeren.

Accessoires en behang voor de slaapkamer

De slaapkamer neemt nu eindelijk vaste vorm aan. Je hebt een stijl gekozen, matrassen uitgeprobeerd en de juiste verlichting gevonden. Nu is het tijd om de boel aan te kleden en te behangen. Haal een lekker zacht kleed in huis waarmee je 's ochtends koude voeten vermijdt. Kies beddengoed van hoge kwaliteit in gedempte kleuren, leg twee tot vijf kussens op het bed en kleed de ruimte aan met wat planten. Een plek waar je kunt zitten is ook geen slecht idee. Daar kun je dan lekker lezen of net voor bedtijd nog even berichten op je telefoon bekijken. Rondom en op het bed mogen er geen technische snufjes te vinden zijn: die jagen alleen maar stress aan. Het motief van het slaapkamerbehang moet perfect op je smaak aansluiten. Warme kleuren zoals beige en roze met behangmotieven als Marble 2.0 en Marble 2.0 Nude van Lilesadi zijn goede keuzen voor slaapkamerbehang. Ook rustgevend behang in lichtblauw of -groen, zoals Leaves, Flow Blue en Weaving Wood Cool Green van Scandinavian Surface, komt in de slaapkamer goed tot zijn recht. Matgroene of -grijze behangmotieven zijn ook een goede keuze. Met een relatief donker en mat kleurenpalet geef je de slaapkamer een bijzonder behaaglijke, harmonieuze sfeer.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.