Paars fotobehang

Op de vraag wat hun favoriete kleur is, antwoorden veel mensen of rood of blauw. Als je deze twee kleuren combineert, krijg je een derde populaire kleur: paars. In Europa associëren wLees meere deze edele kleur vaak met koningschap, magie en mystiek. Dat is logisch, want paars is begiftigd met een sterke aantrekkingskracht en een mystiek die zeer ongrijpbaar is.

De paarse muurschilderingstrend

De veelzijdigheid van paars komt door zijn vele nuances. Het kan in bijna elke kamer van het huis worden gebruikt, en vooral als muurschildering. Deze veelzijdigheid is zeker de reden waarom paars werd voorspeld als de nieuwe meest on-trend kleur van 2017 - en dat was het inderdaad. Het duikt steeds vaker op en voelt spot on aan. Een zeer bleke versie van paars heeft de sterke positie overgenomen die bleekroze vroeger innam als kandidaat voor de nieuwe babykamer. Het is een zachte kleur die tevredenheid uitademt. Het is gemakkelijk voor de ogen. Door deze bleke paarstint te combineren met een lichtgrijze of grijsbeige kleur ontstaat een nog rustiger, aangenamer kamertje voor de kostbare nieuwkomer. Toen paars vorig jaar oprukte in meer volwassen ruimten, zoals de woonkamer of het thuiskantoor, nam het meestal de vorm aan van een muurschildering in een donkerder tint paars. Dit maakt een discreet stimulerende indruk. Het geheim van succes met paars in de woonkamer is de nuance te vinden die u het mooiste vindt. Met zo'n persoonlijke kleur is het erg moeilijk om de juiste nuance van paars voor u en uw ruimte te bepalen. In een kamer met weinig licht kan een donkere paarstint donkerder lijken dan hij in werkelijkheid is. Een bleke paarstint in een kamer met veel licht kan wit lijken. Dat maakt het extra belangrijk om rekening te houden met de verlichting in elke kamer waar u kiest voor een paarse muurschildering als hoofdkleur van de muur.

Planning van een paarse muurschildering

Het is gemakkelijk om een meesterwerk te creëren als je eenmaal hebt besloten wat de absoluut beste tint paars is voor de ruimte die je wilt transformeren. Als je hebt gekozen voor een donkere tint paars, zoals de Magenta of Magenta - Big muurschildering, ga je gang en kies donkere tinten van andere kleuren om het behang discreet te accentueren. Donkere kleuren zoals blauwgrijs of donkergroen zullen opvallen. Een bruine tint zal de kamer een meer ingetogen karakter geven. Een combinatie van al deze kleuren kan de beste oplossing zijn! Als u hebt gekozen voor een lichte kleur paars, zijn wij bij Photowall van mening dat de combinatie met een nog lichtere tint van een begeleidende kleur, wit of lichtgrijs, een ongelooflijk stijlvol effect zal creëren. Het maakt de hele ruimte luchtiger, wat op zijn beurt heel ontspannend aanvoelt. Daarom werkt een lichtpaarse muurschildering heel goed in een slaapkamer. In slaapkamers is het echter belangrijk om niet alleen heel lichte kleuren en tinten te gebruiken. Te veel lichte kleuren in een slaapkamer kunnen ertoe leiden dat de voorwerpen in de kamer lijken te zweven, waardoor uw ogen meer dan gewoonlijk worden belast. Een uitstekend alternatief is om het licht te breken met mooie, donkere houten lijsten of een prachtig bedframe.
Productinformatie