Kleurrijke bloemen op zwarte achtergrond - Behang - Kinderkamer

197

motieven

Veelkleurig behang

Behang met meerdere kleuren. Wil je een kamer opfrissen met meerdere kleuren? Dat is minder eenvoudig dan je misschien denkt. Je moet namelijk met heel wat verschillende zaken rekeninLees meerg houden. Iedere kleur heeft uiteindelijk weer een ander effect op de sfeer van een ruimte en een goed begin is het halve werk. Denk daarom eerst goed na over de precieze kleurcombinaties die je in de kamer wilt aanbrengen. Met een likje verf aan de muur wordt inrichten kinderspel, maar echt uniek en persoonlijk wordt het uiteindelijke resultaat niet. Kies je daarentegen voor behang met een unieke print, dan wordt het resultaat des te persoonlijker. Daarbij heb je in principe twee mogelijkheden: behang met één kleur of behang met meerdere kleuren. Behang met meerdere kleuren laat zich soms iets minder eenvoudig combineren met het uiteindelijke meubilair en wanddecoraties als boekenplanken en foto’s.

Behang met meerdere kleuren: hoe pak je dat aan?

Wil je een ruimte voorzien van behang met meerdere kleuren, dan hoef je geen drempelvrees te hebben. Wel is je plan afhankelijk van de daadwerkelijke ruimte waar het behang komt te hangen. Ga je bijvoorbeeld de woonkamer behangen, dan kun je het beste voor een wat zachtere kleur kiezen, omdat je daar waarschijnlijk een televisie hebt en er redelijk veel andere lichtbronnen te vinden zijn. Ook zonlicht speelt een rol. Hoe meer direct zonlicht, des te meer licht het behang de kamer in reflecteert. De woonkamer is vaak de grootste kamer van het huis, waardoor je met behang met meerdere kleuren de sfeer van de ruimte heel effectief kunt versterken of juist afzwakken. Een andere ruimte waar behang met meerdere kleuren het goed doet, is de keuken. Behang met meerdere kleuren is vaak gebaseerd op natuurmotieven, waardoor andere materiaalsoorten in de keuken meer in het oog springen.

Een accentmuur maken met behang met meerdere kleuren

Behang met meerdere kleuren is een ideaal middel om een accent aan te brengen. Met zo’n accent kun je de sfeer in een kamer echt totaal over een andere boeg gooien. Vaak zorg je er met een accentmuur voor dat juist de andere wanden extra mooi uit de – al dan niet spreekwoordelijke – verf komen. Let er dus goed op dat de opvallendste kleur van je behang goed samengaat met de verf of het behang op de drie andere muren in de ruimte. Een accentmuur kan de aandacht niet alleen pakken, maar ook heel goed verleggen.

Houd goed rekening met hoeveel tijd je in een kamer doorbrengt

Wie als een echte binnenhuisarchitect zijn inrichting wil veranderen, vergeet nog weleens rekening te houden met de daadwerkelijke hoeveelheid tijd die je in een kamer doorbrengt. Je moet daar wel goed bij stilstaan, omdat je de sfeer van een ruimte pas echt proeft als je er wat langer bent. De woonkamer zit vol sfeer en is een plek waar we over het algemeen veel tijd doorbrengen. Een andere ruimte waar we flink wat uren in maken, is natuurlijk de slaapkamer. Toch vraagt deze ruimte om een andere benadering dan de woonkamer, omdat je in de slaapkamer de meeste tijd in je slaap doorbrengt, waardoor je de sfeer dus minder direct proeft dan in de woonkamer. Desondanks is het wel van groot belang dat de slaapkamer gezellig en comfortabel op je overkomt – ook als je er wat minder lang bent. Behang met meerdere kleuren is daardoor een ideale keuze voor de slaapkamer omdat je er heel gemakkelijk een rustgevende sfeer mee neerzet, helemaal als je met een kleurenpalet werkt. Redelijk matte en warme kleuren vormen een goede manier om zo’n ontspannen sfeer te creëren.

Photowall beschikt over een breed scala aan behang met meerdere kleuren

Niet alleen ons assortiment is omvangrijk – we zijn ook heel handig met kleuren en inrichting en geven je dan ook graag tips over hoe je je huis zo stijlvol mogelijk inricht. Toegegeven, behang met meerdere kleuren is soms een wat weerspannig inrichtingsmiddel, maar als je het goed aanpakt, krijgt je ruimte ontzettend veel karakter. Mooi, toch?
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.