Rode fotobehang

Styling met rood. In interieurontwerp en mode wordt rood meestal geassocieerd met woorden als extravert, opvallend, succesvol en actief. Decoreren met rood kan een ruimte prachtig en Lees meerstijlvol maken, vooral als u de ruimte in evenwicht brengt met witte of grijze meubels en andere decoraties die voor het juiste contrast zorgen. Kijk naar het grote geheel en gebruik finesse bij het stylen met rode muren. Soms is het makkelijker om te decoreren met rood behang met een patroon dan met volledig rood behang. Daarvoor is het niet echt nodig dat de rest van je inrichting de vibe van de muur in één kleur op dezelfde manier in evenwicht brengt. Er zijn twee dingen die mensen die met rood stylen gemeen hebben: ze durven hun eigen pad te bewandelen en doen de dingen op hun eigen manier. Rood is een zeer expressieve, opvallende kleur.

Emoties op een muurschildering

Het lijdt geen twijfel dat rood een kleur is die menselijke emoties oproept. Rood is een kleur die in de natuur sterke signalen uitzendt. De meeste mensen zijn het erover eens dat rood een echte blikvanger is. Het is geen toeval dat stopborden in het verkeer en verkoopborden in winkels rood zijn. Rood is als kleur ook sterk symbolisch in de meeste culturen. De kleur wordt vaak geassocieerd met liefde, kracht en moed. In de westerse cultuur kan rood ook symbool staan voor zonde en seksualiteit, maar rood heeft niet overal dezelfde betekenis.

Culturele verschillen

In Aziatische culturen staat rood voor vreugde en succes. Het is dan ook geen verrassing dat rood een populaire kleur is op bruiloften in Aziatische landen. En zoals u misschien al had begrepen, staat rood in Japan symbool voor de zon.

Waarom zonsondergangen rood zijn

We zullen hier niet diep op ingaan. We leggen alleen kort uit waarom de hemel rood kleurt bij zonsondergang. Het witte licht dat wij gewoonlijk waarnemen, bevat een mengsel van de golflengten van alle kleuren. In bepaalde gevallen wordt het licht opgesplitst in verschillende kleuren, bijvoorbeeld bij een regenboog, of wanneer je door een prisma kijkt. Bij zonsondergang wordt het licht op een soortgelijke manier verstrooid. Als de zon laag staat, zijn het de lange golflengtes die ons bereiken. Rood heeft de langste golflengte en daarom is de hemel meestal gevuld met rood licht. Als u het ermee eens bent dat rode zonsondergangen geweldig zijn, kijk dan eens extra goed naar onze Submerged in the Sun muurschildering van Viktor Sundberg.

De geschiedenis van Ferrari rood

Er is een speciale tint rood die scharlakenrood wordt genoemd. Scharlakenrood is in de natuur te vinden bij de exotische ibis. Het is een warme en vurige rode kleur met vleugjes oranje. Deze bijzondere roodtint is bijna anoniem geworden met Ferrari sportwagens. Deze speciale kleur wordt rosso corsa genoemd en werd aanvankelijk uitsluitend voor raceauto's gebruikt. Elk land had zijn eigen kleur op zijn auto's. Duitse auto's waren wit, Franse waren lichtblauw, Britse waren donkergroen en Italiaanse waren - u raadt het al - deze scharlakenrode kleur die zo sterk geassocieerd wordt met snelheid en intensiteit. Als u een Ferrari-fan bent, mag u onze reeks Ferrari-motieven niet missen.

Onze brede waaier

Ons assortiment van rode muurschilderingen is net zo oneindig als de kleur. We hebben alles van graffitimuren tot klassieke chique patronen en natuurlijk behang met Aziatische invloeden. Elk behang dat u hier vindt maakt een unieke indruk, aangezien zowel de kleurschakeringen als de patronen verschillen. Wij willen u de kans geven om een behangpapier te vinden dat bij uw stijl past en boven de massa uitsteekt. Neem de tijd en bekijk ons assortiment rode muurschilderingen. We hopen dat u iets zult vinden waar u van houdt.
Productinformatie