Behang en inrichtingstips voor de woonkamer

De woonkamer is een ruimte met vele functies. Het is een plek om te ontspannen, nieuwe energie op te doen en tijd door te brengen met vrienden en familie. Het belangrijkste is dat u dLees meere kamer afstemt op uw behoeften en dat alles - van uw behang en meubels tot de verlichting - uw unieke persoonlijkheid weerspiegelt. Mensen brengen veel tijd door in hun woonkamer, dus is het extra belangrijk om de kamer zo in te richten dat het hele gezin ervan kan genieten. Het moet zowel geschikt zijn voor gezellige filmavonden als voor het maken van huiswerk. Maar voordat u begint met het inrichten van uw woonkamer en het behangen ervan, moet u nadenken over de functie van de kamer. Heb je ruimte nodig voor een eettafel? Wordt het vooral gebruikt als tv-kamer of moet er een bureau of werkruimte komen? Laat de functie de doorslag geven bij het ontwerp en style vervolgens het behang en andere accessoires die daarbij passen.

Interieurontwerp en behangstijl

De volgende stap is het bepalen van de stijl van uw woonkamer. Soms kan het moeilijk zijn om te beslissen over een bank, of bloemrijk behang voor de woonkamer geschikt is of dat de sfeer in de woonkamer een soort shabby chic moet uitstralen. Ons beste advies om te visualiseren hoe je wilt dat je woonkamer eruitziet, is om door interieurtijdschriften te bladeren, interieuraccounts op Instagram te volgen en naar gerelateerde borden op Pinterest te zoeken. Het bezoeken van restaurants en kunsttentoonstellingen is een andere goede manier om interieur- en behanginspiratie op te doen.

Makkelijke inrichtingstips

Als je de stijl en sfeer hebt gevonden die je wilt overbrengen, is het tijd om na te denken over de inrichting. Een tip is om een schets te maken van de kamer en vervolgens foto's uit te knippen van uw favoriete meubels en woonkamerbehang. Dan kun je de bank een andere plaats geven en vervangen door een andere als het niet goed voelt. Durf je tweedehands vondsten te combineren met nieuwe meubels en combineer verschillende vormen en texturen. Denk eraan om meubels te groeperen - bijvoorbeeld als de kamer een werkruimte nodig heeft. Zet een bureau in de buurt van een boekenkast of combineer een comfortabele stoel met een tafeltje of waarom zou u niet eens de gitaar van uw gezin als accessoire gebruiken? Dit creëert een gevoel van rust in de kamer en laat de kamer groter lijken.

Woonkamerverlichting - Waar moet u op letten

Nu begint de woonkamer vorm te krijgen. Hoewel de woonkamer is ingericht met zorgvuldig uitgekozen meubilair en behang dat de stijl van het gezin weerspiegelt, ontbreekt er nog één belangrijk detail: de juiste verlichting. In een woonkamer is het extra belangrijk om veel licht te hebben dat kan worden aangepast aan verschillende activiteiten. Houd rekening met de functies van de kamer en zoek verlichting van goede kwaliteit die geschikt is voor wat u gaat doen, zoals een bureaulamp of een leeslamp in een leunstoel. Het is ook belangrijk om de juiste soort sfeerverlichting in een woonkamer te creëren door alles van tafellampen tot raamverlichting te gebruiken. Als de kamer algemene verlichting nodig heeft voor wanneer u schoonmaakt, zorg er dan voor dat dit kan worden aangepast. Vergeet ook niet om altijd uit te gaan van de grootte en het kleurenschema van de kamer. Als het behang in de woonkamer donker is en de kamer groot, hebt u meer lichtbronnen nodig om een gezellig gevoel te creëren.

Woonkamer behang en decor

Tot slot kunt u gaan nadenken over de inrichting die het beste bij uw stijl past. Wilt u een kamer gevuld met planten of boeken of wilt u een kale kamer die makkelijk af te stoffen is? Moet het behang in de woonkamer discreet en terughoudend zijn of wil je helemaal los gaan met behang in krachtige kleuren en grote patronen? Wat uw smaak ook is, onze beste tip voor interieurdecoratie en behang is eenvoudig: volg uw hart. Maak ruimte voor je favoriete spullen, lijst de posters of foto's in die je mooi vindt en onthoud dat de woonkamer een plek is waar je veel van je tijd wilt doorbrengen. Kussens, dekens en gordijnen maken het gezellig. Een vloerkleed kan de kamer een kader geven, en planten, houten accessoires en kaarsen creëren allemaal een gevoel van harmonie. Vergeet niet dat uw keuzes uw persoonlijkheid en stijl moeten weerspiegelen.

Onze beste tips voor behang in de woonkamer

Er zijn eigenlijk geen grenzen of regels als het gaat om behang voor de woonkamer. Het belangrijkste is dat u uw behang mooi vindt. Hier zijn enkele tips over hoe u het juiste behang kunt kiezen: Begin met de kleuren en patronen die u mooi vindt, terwijl u rekening houdt met de andere kleuren in de kamer. Kies grofweg drie kleuren die goed bij elkaar passen voor een mooie uitstraling. Als de kamer groot is en u een meer intieme, kaarsverlichte sfeer wilt creëren, kunt u beter een behang met krachtige kleuren kiezen. Als uw woonkamer niet groot is, zal een lichtgekleurd behang de ruimte groter doen aanvoelen. Behang kan het gevoel van een kamer echt veranderen, dus begin met wat u wilt overbrengen. Moet de kamer modern, speels, gezellig of rustiek aanvoelen? Om de woonkamer nog persoonlijker te maken, kiest u een behang dat uw interesses weerspiegelt. Als u van kleur en vorm houdt, is een kleurrijk behang als Nothing Can Go Wrng misschien iets voor u. Als u graag buiten bent, is een behang met bosthema van Jonna Jinton misschien meer uw smaak.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's