Wat we doen voor het milieu

Bij iedere stap van ons productieproces, tot aan de uiteindelijke levering van je bestelling, hebben wij aandacht voor het milieu. Zo maken we omwille van maximale milieuvriendelijkheid alle bestellingen op maat. Er liggen bij ons dus geen producten in torenhoge stellingen te verstoffen en er wordt niets onnodig weggegooid.

Onze milieu-inspanningen

In onze behangfabriek proberen we de milieueffecten tot een minimum te beperken. Daarbij laten we onze milieuvisie tot uiting komen in alles wat we doen. De productie vindt plaats op bestelling. Dit houdt in dat we alleen de benodigde hoeveelheid producten maken en dat producten niet onnodig op voorraad worden gehouden of onnodig worden weggedaan. De inkt die voor ons behang wordt gebruikt, bevat geen oplosmiddelen of gevaarlijke chemicaliën en is biologisch afbreekbaar. Het afvalmateriaal van onze productie wordt gerecycled door milieubedrijf Hans Andersson Recycling AB. Raadpleeg voor meer informatie over ons materiaal ons milieubeleid

Onze samenwerking met Vi Agroforestry

Als je bij ons winkelt, steun je meteen onze samenwerking met de Zweedse ontwikkelingsstichting Vi Agroforestry. Samen met Vi Agroforestry planten we ieder jaar circa 5000 bomen rond het Victoriameer in Oost-Afrika

Over Vi Agroforestry

Vi Agroforestry plant niet alleen bomen, maar ook gewassen. Daardoor wordt de natuurlijke vruchtbaarheid van verschraalde velden hersteld en levert de landbouw voedzame producten op. De bomen zijn daarnaast gunstig voor het plaatselijke klimaat en de beschikbaarheid van water.

Dankzij de aangeplante bomen gaan de boeren erop vooruit doordat de bodem vruchtbaarder wordt. De bomen voorzien bovendien in de behoefte aan brandhout, dierenvoer en fruit.

Op de website van Vi Agroforestry vind je meer informatie over de werkzaamheden van deze stichting. Je leest daar ook hoe je zelf je steentje kunt bijdragen door bomen te planten.

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.