Kinderkamer

De eerste kamer van de baby is een plek voor knuffels en spelen en een gezellige, ontspannen dag. Stijl de babykamer met mooi behang, prachtige kleuren en inspirerende decoratieve detLees meerails - dat is ons advies bij het inrichten van de babykamer. De baby komt binnenkort - dus er is geen beter moment om de babykamer in te richten. Bekijk kleuren, behangpatronen, details en babyproducten. Een goede manier om te beginnen is na te denken over hoe u de kamer wilt gaan gebruiken. Heb je een babybedje, een comfortabele stoel en een luiertafel nodig, of wil je het gewoon gezellig en stijlvol hebben? Baby's zijn nog niet oud genoeg om het voor het zeggen te hebben, dus je kunt de babykamer inrichten zoals je zelf wilt. Maar als u wilt voorkomen dat u te veel moet herinrichten en als u wilt dat de kamer meegroeit met de baby, kies dan meubels, behang en decoratie die u kunt aanpassen in plaats van ze helemaal te vervangen.

Behangtips voor kinderkamers

Behang in pastelkleuren, speelse patronen of motieven die het leren stimuleren, zoals A Bugs World - Pink van Sne design, of ABCedarian van Team Hawaii. U bent vrij in uw keuze voor de babykamer, maar bedenk wel dat u en uw baby er waarschijnlijk veel tijd zullen doorbrengen, zelfs als de baby in een andere kamer slaapt, dus het is belangrijk dat het behang de kamer vrolijk en harmonieus maakt. Begin met de kleuren die je mooi vindt en kies dan tussen levendige motieven waar je bijna elke dag nieuwe details vindt, of een stijlvol behang in sobere kleuren - kijk maar eens naar Acne JR's Chester - Grey of Andreas Engesvik's Rain Sky. De muren zijn niet het enige oppervlak dat je in een kinderkamer kunt behangen. Dit is een kamer waar behang op een deur, of een deel van de muur, of het plafond het verschil kan maken. Onze behangmotieven Zonnestelsel en Reflectienevel zijn perfect voor het behangen van plafonds. U kunt ook verf en behang combineren, of twee van uw favoriete motieven kiezen die bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld de hoofdkleur van een druk behang door het te combineren met een ander, rustiger motief. Je hoeft je bij het kiezen van motieven voor kinderkamers niet te beperken tot kindermotieven. Behang voor kinderkamers kan van alles zijn, van herhalende patronen tot klassieke motieven, van rustgevende bossen tot ingewikkelde abstracten. Kijk bijvoorbeeld eens naar Cecilia Carlstedt's Cosmic Abstraction, By May's Confetti, of Lilesadi's Marble 2.0 Nude.

Styling details en tips

Het belangrijkste bij het inrichten van een babykamer is dat iedereen zich er thuis moet voelen, of het nu een volwassene of een baby is. Beperk het meubilair tot een minimum en geef voorrang aan extra vloerruimte voor als de baby begint te kruipen of gewoon lekker wil relaxen in de babygym. Een gezellig matje om op te spelen en een betoverende babymobiel boven de luiertafel zijn onze beste tips. Zorg ook voor een goede opbergruimte voor bijtringen en bouwblokken, zodat het 's nachts makkelijk op te ruimen is. Als de baby in de kamer slaapt, probeer dan sfeervolle verlichting, een muzikale babymobiel voor boven het bedje en een comfortabele plek voor een volwassene om te zitten.

Hoe richt je een babykamer in

Het is belangrijk om altijd zo veel mogelijk vloerruimte vrij te houden. De meeste kinderkamers hebben een klein aantal zorgvuldig uitgekozen meubelstukken, dus we hebben onze beste tips voor het inrichten van de kamer verzameld: Zet geen zware dingen zoals planken of een lamp boven het kinderbedje - ze kunnen bedreigend overkomen. Zet, indien mogelijk, het hoofdeinde van het bedje niet onder het raam, want het licht zou baby kunnen afleiden wanneer het tijd is om te slapen. Het hoofd van het bedje tegen een muur plaatsen geeft een groter gevoel van veiligheid. Zorg voor goede opbergruimte in de babykamer, maar vergeet niet dat ladekasten en boekenplanken aan de muur moeten worden vastgeschroefd zodat ze niet kunnen omvallen als de baby rechtop gaat staan. Zet de opbergers binnen baby's bereik als dat mogelijk is. Als baby begint te kruipen, is ons beste advies om mooie opbergdozen op de grond te zetten, zodat kleurrijk speelgoed binnen handbereik is.

Goede verlichting

Verlichting betekent meer dan u denkt in een babykamer. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe je de kamer gaat gebruiken. Je hebt goede algemene verlichting nodig als er een luiertafel staat, maar sfeerverlichting is vooral belangrijk voor knuffels en spelen. Neem een plafondlamp, bij voorkeur met een dimmer, en voeg sprookjesachtige lichtjes toe voor een gezellige sfeer en een nachtlampje of tafellampje dat 's nachts aan kan blijven als de baby een beetje licht wil. Een nachtlampje maakt het ook makkelijker om 's nachts bij de baby te kijken.

DIY-tips met en zonder behang

Je kunt veel zelf doen om een babykamer in te richten. Als je goed bent met je handen, kun je unieke schilderijrails, opbergdozen en zelfs meubels maken. Maar je kunt behangpapier ook gebruiken voor kleinere projecten, zoals kleurrijke wimpels, een babymobiel voor boven het bedje, of decoratieve uitsnijdingen van sterren, ballen, veren of misschien ballonnen. Gebruik restjes behangpapier of behangstalen voor een project dat zeker heel leuk zal zijn met charmante resultaten. Bezoek onze blog voor tips en handleidingen voor het knutselen met behang.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's