Groen behang

Houdt u van pastelgroen behang, donkergroen behang, groen geruit behang of groen-wit gestreept behang? Dat is slechts een fractie van waaruit u kunt kiezen. Wij hebben een breed assorLees meertiment groen designbehang met motieven en patronen die zijn geïnspireerd door de natuur, kunst en het stadsleven.

De harmonieuze basis van de natuur

Voor velen van ons is groen de primaire kleur van de natuur, en er wordt gezegd dat het een kalmerend effect heeft. Groen schept harmonie. Vanuit historisch perspectief is de mens geëvolueerd naar een leven dicht bij de natuur. Pas sinds kort wonen we in appartementen en huizen in grote steden. Talrijke wetenschappelijke studies tonen aan dat onze hartslag en bloeddruk dalen wanneer we tijd doorbrengen in de natuur. In Japan bestaat er iets dat shinrin-yoku' heet. De directe vertaling is 'bosbaden', en betekent jezelf onderdompelen in de natuur. Misschien is het geen slecht idee om behang met groene patronen in je huis te hebben - als je je aangetrokken voelt tot de natuur, tenminste.

Groen is de gemakkelijkste kleur voor onze ogen om te verwerken

Heb je er ooit over nagedacht waarom de nachtkijkers die door het leger worden gebruikt groen licht uitstralen? Dat is geen toeval, want de golflengte van het licht dat de groene kleur uitstraalt, is voor ons het gemakkelijkst te verwerken en patronen te onderscheiden. Het is niet aan ons om te zeggen of dit verband houdt met het feit dat de mens zich al honderdduizenden jaren oefent in het onderscheiden van kleurschakeringen in de natuur, maar het is niet vergezocht.

Chlorofyl kleurt de natuur

Misschien herinnert u zich uw biologielessen op school over de fotosynthese van planten. Het is werkelijk een verbazingwekkend proces waarbij planten water, kooldioxide en energie van de zon omzetten in zuurstof en suikers. De planten maken letterlijk onze lucht schoon - een goede reden om respect voor de natuur te tonen en planten in huis te hebben. De stof die planten hun groene kleur geeft, heet chlorofyl en speelt een belangrijke rol bij de fotosynthese.

Mintgroen behang is elegant en stijlvol

Praten over groene inrichting hoeft niet alleen de natuur op te roepen. Mintgroen is geen veel voorkomende kleur in de natuur, maar het is nog steeds groen. En het is absoluut prachtig in combinatie met leer en eiken meubilair. Wij hebben een aantal mintgroene behangsoorten met stijlvolle patronen in onze collectie die u gewoon niet mag missen!

De kleur van verdigris op behang

Koper is al een tijdje een sterke interieurtrend over de hele wereld. Veel mensen weten niet dat koper groen wordt als het verweert. Het Vrijheidsbeeld in Manhattan is niet geverfd - het is het verdigris dat het zijn karakteristieke kleur geeft. De koperen daken in de oude binnenstad van Stockholm zijn een ander goed voorbeeld. Het ziet er prachtig uit als je speelt met verschillende tinten groen op je muren, met planten en natuurlijk groene materialen zoals verdigris.

Behang met groene aquarelmotieven

Behang met aquarelmotieven is een trend die je niet mag missen. Laat je muren eruitzien als een aquarelschilderij. Het is een trend die niet meer weg te denken is. Gedempte groentinten in een abstract aquarelpatroon zijn verbluffend mooi. Kijk naar onze Watercolour Green van Lemon en je zult precies zien wat we bedoelen. Er zijn evenveel redenen om met groen behangpapier te decoreren als er interieurontwerpers zijn. Het belangrijkste is natuurlijk dat u een groen behang vindt dat bij uw stijl past. Wij zijn ervan overtuigd dat we het juiste motief voor u hebben, of u nu op zoek bent naar grote groene bladeren of een mintgroen patroon voor uw muren.
Productinformatie