Turquoise behang

Met turquoise behang heb je eindeloze mogelijkheden

De naam ‘turquoise’ is ontleend aan turkoois, een redelijk zeldzaam mineraal. De kleur zelf varieert een beetje van groen Lees meertot blauw. Turquoise staat voor genezing, geduld, rust, harmonie en evenwicht. Turquoise vormt een combinatie van blauw, de kleur van de waarheid, eerlijkheid, inspiratie, creativiteit, rust, zelfreflectie, eenzaamheid, kou en gewichtigheid, en groen, de kleur van groei, genezing, overvloed, voorspoed, vrede, vreugde, samenwerking en harmonie. Turquoise heeft het beste van beide kleuren in zich.

Trendy turquoise

Met turquoise behang geef je een ruimte een heel frisse look. De kleur heeft een rustgevend en kalmerend effect. Turquoise behang ligt perfect in lijn met de trendkleuren van dit jaar. Bovendien is turquoise niet alleen een uitstekende keuze voor de kinderkamer, maar ook voor de ouderslaapkamer. Een handige tip: gebruik turquoise behang op een accentmuur in combinatie met turquoise accessoires voor een harmonieuze, aangename sfeer. Het behang laat zich goed combineren met andere warme kleuren, maar sluit ook zeker de wat koelere kleuren niet uit. Die passen namelijk heel goed in een minimalistische stijl. Je kunt ook denken aan turquoise behang met goudkleurige accessoires. Die combinatie duikt de laatste tijd in een heleboel toonaangevende woontijdschriften op. Uiteraard is turquoise behang met een goudkleurig motief een goede keuze. Andere goede combinatiekleuren zijn wit en lichtgroen. Tot slot gaat turquoise ook goed samen met de warmte van hout.

Inrichten met turquoise behang

Heb je al eens overwogen om de badkamer met turquoise behang in te richten? Dat levert een warm, modieus en gezellig resultaat op dat een beetje doet denken aan de tropen. Je kunt het exotische aspect van turquoise nog meer naar voren brengen met groene planten. De fraaiheid van turquoise behang wordt ook beïnvloed door de lichtval en andere kleuren in de ruimte, zoals die van meubels, foto’s, lampen enzovoorts. Ga je met turquoise op een accentmuur aan de slag, denk dan goed na over welke muur je daarvoor kiest en hoe die muur staat ten opzichte van de ramen en de lichtinval. Kijken de ramen uit op het noorden, dan kun je met turquoise behang met warme tinten het koude licht goed compenseren. In een kamer op het zuiden heb je keuze uit warm turquoise behang of juist turquoise met een wat koelere uitstraling. Wil je turquoise op een accentmuur het beste tot zijn recht laten komen, kies dan een muur zonder ramen. Tot slot willen we je nog een slimme, betaalbare en handige tip meegeven: bekleed je meubels met turquoise behang voor een echt in het oog springend, kleurrijk accent.

  • 1-80 van 80 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.