Zwart behang

Zwart behang als basis voor creatieve styling. Het is aan u om uw eigen stijl te creëren. Zwart is de perfecte folie voor een creatieve inrichting. Het laat je vrij om alle andere kleLees meeruren te gebruiken die je wilt om iets echt unieks te creëren. Zwart past overal bij en is daarom de perfecte basis voor uw interieurinrichting.

Een blijvende trend

Donkere muren zijn een sterke trend die sinds 2016 alleen maar is gegroeid, en geen teken vertoont van afzwakken. Behang met zwarte of donkere motieven kan een kamer een speciaal karakter geven, als accentmuur of als deel van een muur - of waarom niet een behang met een zwart patroon dat de kamer domineert. Houd bij het behangen met zwart behang het totaalplaatje voor ogen en kies voor een secundaire kleur die de kamer in balans brengt, zodat het zwart niet te overheersend is. Dit hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Stel je een zwarte accentmuur voor met een oranje bank en een oranje lamp in de vensterbank. Oranje is een kleur die altijd goed bij zwart past. Natuurlijk weet alleen u hoe u uw kamer wilt hebben, en u moet altijd uw instinct volgen - op die manier zult u echt tevreden zijn met het resultaat.

Zwart behang en bloemen

Bloemen zijn een goede manier om een balans te vinden met zwart behang. Als je overwegend zwart hebt, aarzel dan niet om de kamer te stylen met allerlei soorten orchideeën voor het beste resultaat. De bloemen zorgen voor leven in contrast met de muur, wat op een natuurlijke manier in het oog springt. Wallflower-Black van Byracka is perfect als u houdt van een bloemrijk behang met een zwarte achtergrond. Het is een echt elegant en stijlvol bloemenbehang.

Waarop moet u letten bij een donkere inrichting

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u een kamer met donkere muren wilt inrichten. Verlichting is een belangrijk vakgebied op zich, en er zijn mensen die fulltime als lichtontwerper werken. We zullen genoegen nemen met enkele basisprincipes die u zullen helpen begrijpen hoe u licht in combinatie met kleur moet behandelen.

Zwart behangpapier absorbeert licht

Zwart is zwart omdat er geen licht wordt weerkaatst door een zwart oppervlak. In plaats daarvan absorbeert een zwart oppervlak licht - in tegenstelling tot een wit oppervlak, dat al het licht weerkaatst. Licht is energie, dus waarom wordt asfalt heet in de zomer en waarom drogen zwarte jeans sneller in de zon? Omdat zwart licht absorbeert, natuurlijk.

Het samenspel van licht en kleur

Nu we dat uit de weg hebben, moet je er zeker van zijn dat de kamer die je inricht voldoende licht krijgt, want zwart absorbeert licht. Zo niet, dan kan uw kamer snel benauwd en donker aanvoelen. Het is een goed idee om een kamer te kiezen met veel natuurlijk licht op de momenten van de dag dat u er het vaakst bent. Het kan ook zijn dat je iets sterkere verlichting nodig hebt dan normaal, en de temperatuur van het licht moet bij voorkeur aan de koelere kant zijn. Als u meer wilt weten over de temperatuur van licht, kunt u de Kelvin-schaal raadplegen. Wat u met uw kamer wilt bereiken is natuurlijk het belangrijkste, maar vergeet het samenspel van licht en kleur niet.

Behang voor filmliefhebbers

Bent u een filmliefhebber en wilt u die authentieke bioscoopervaring creëren? Met zwart of donker behang in de woon- of tv-kamer creëert u een sfeer die u anders alleen in de bioscoop kunt vinden. Zeker als u een projector gebruikt. Het voelt alsof je in de plot van de film wordt gezogen als je ogen volledig op het scherm gericht blijven en het licht niet rondkaatst in de kamer. Voor een hardcore filmliefhebber is het niet genoeg om alleen de lichten uit te doen - de muren moeten ook donker zijn. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, zul je nooit meer bleek behang in je tv-kamer hangen.
Productinformatie