Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-3 dagen.

020-2410570 020-2410570
Piramides - Behang - Woonkamer

108

motieven

Zwart behang

Zwart behang als basis voor een creatieve stijl. Als amateurbinnenhuisarchitect is het helemaal aan jou om je eigen stijl te definiëren. Zwart behang is de ideale basis voor een creatLees meerieve stijl en inrichting. Je zit niet aan andere kleuren vast en kunt echt iets unieks maken. Zwart past namelijk goed bij alles en vormt dan ook de ideale basis voor wat voor inrichting dan ook.

Een weergaloze trend

Sinds 2016 zijn donkere muren helemaal hip en wij verwachten dat dat ook nog wel even zo blijft. Behang met zwarte of heel donkere motieven geeft de ruimte een unieke smaak en sfeer. Probeer eens op een accentmuur of juist een normale wand zwart behang met patronen. Ga je met zwart behang aan de slag, denk dan altijd eerst goed na over de overkoepelende stijl en welke ondersteunende kleur je wilt gebruiken om te voorkomen dat het zwart overheerst. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Je kunt een zwarte accentmuur bijvoorbeeld prima combineren met een oranje bank en een oranje lamp bij het raam. Over oranje en zwart hoef je je nooit zorgen te maken – dat is namelijk een rotsvaste combinatie! Uiteraard weet je zelf het beste welke look je het mooist vindt. Laat je dus niet leiden door gangbare combinaties, maar volg je eigen smaak. Dat levert namelijk voor jou het mooiste resultaat op.

Zwart bloemetjesbehang

Zwart behang is wat dominant, maar laat zich uitstekend temmen met bloemetjesmotieven. Sla dus gerust aan het experimenteren met viooltjes en orchideeën als je het zwart net iets te krachtig vindt. Bloemen zijn heel levendig en houden van nature je blik vast, waardoor ze een mooi contrast opwerpen. Het elegante, stijlvolle Wallflower-Black van Byracka is perfect voor liefhebbers van zwart bloemetjesbehang.

Wat je moet weten als je met een donkere kleur gaat inrichten

Ga je met donkere wanden aan de slag, dan moet je rekening houden met de fundamentele werking van licht. Dat is op zichzelf al een specialistisch vakgebied waar mensen een volledige werkweek mee kunnen vullen. Desondanks leggen we je graag de basisprincipes uit van hoe licht en kleur op elkaar inwerken.

Zwart behang absorbeert licht

Zwart is zwart omdat er geen grammetje licht van wordt gereflecteerd. In plaats daarvan wordt het licht geabsorbeerd. Er gebeurt dus precies het tegenovergestelde als bij wit, waarbij het licht juist volledig wordt gereflecteerd. Licht is een vorm van energie. Waarom wordt zwart asfalt in de zomer zo gloeiend heet en waarom droogt een zwarte broek altijd snel in de zon? Omdat de kleur zwart licht en dus ook energie absorbeert.

Het samenspel van licht en kleur

Goed, nu je weet dat zwart licht absorbeert, kunnen we verder. Het is belangrijk dat je zeker weet dat de ruimte waarin je met zwart wilt gaan werken genoeg licht krijgt. De ruimte kan anders heel bedompt en beklemmend overkomen. Kies daarom een ruimte die overdag veel natuurlijk licht vanbuiten krijgt. Daarnaast kun je extra heldere verlichting aanbrengen met lampen die relatief koel licht uitstralen. Wil je meer weten over de warmte of koelte van licht, lees dan eens wat meer over de kelvinschaal. Het belangrijkste is dat je weet wat je met de ruimte wilt. Houd daarbij altijd rekening met het samenspel tussen licht en kleur.

Behang voor filmfanaten

Ben jij een echte filmfanaat en wil je je huis omtoveren tot een volwaardige thuisbioscoop? Die echte bioscoopsfeer krijg je alleen met zwart of heel donker behang aan de muur in de ruimte waar je tv gaat kijken. Met een beamer is je thuisbioscoop compleet. Het voelt dan echt alsof je deel van de film uitmaakt, omdat je ogen volledig op het scherm blijven gericht en het licht niet door de kamer heen schiet. Voor de echte liefhebber is het niet genoeg om de lampen uit te doen – die muren moeten echt gitzwart zijn. Geloof ons maar: zodra je eenmaal een thuisbioscoop met zwarte muren hebt, wil je nooit meer iets anders.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.