Zet met bruin behang een gezellige sfeer neer. Met bruin behang geef je een ruimte een luxe en gezellige sfeer. Je moet daarbij wel goed nadenken over de accenten en secundaire kleureLees meern waarmee je het bruin gaat contrasteren. De meeste mensen denken bij ‘bruin behang’ meteen aan smerige, stokoude keldertjes die voor het laatst ergens in de jaren vijftig zijn ingericht. En dat terwijl bruin behang juist helemaal geen duffe kleur voor muffe kamertjes is! Als je de juiste combinaties weet te maken, heb je met bruin behang eindeloze mogelijkheden.

Bruin behang werkt uitstekend als basiskleur en is veel flexibeler dan je zou denken

Neem nu bruin behang met groene details of meubels: die combinatie doet je meteen aan de natuur denken. En heb je weleens een plant met grote, groene bladeren pal voor een muur met bruin behang gezet? Dat ziet er fantastisch uit! Een andere bijzonder fraaie combinatie is bruin behang met roze als contrastkleur. Roze gordijnen en roze bankkussens passen bijvoorbeeld heel goed bij bruin behang. Je moet dan natuurlijk wel van deze kleurcombinatie houden. Een tijdloze en elegante klassieker is bruin met goud. Je kunt de slaapkamer omtoveren tot een koninklijk slaapvertrek als je bruin behang met een motief combineert met goudkleurig beddengoed en flink wat kussens. Deze verfijnde look ziet er altijd goed uit. Een combinatie die we ook niet onbenoemd willen laten, is bruin behang met wit en turquoise. Je kunt het bruine behang bijvoorbeeld combineren met witte en turquoise gordijnen. Het resultaat mag er wezen!

Sluit bruin behang niet meteen uit

Zoals we hierboven al hebben geschreven, gaat bruin behang goed samen met allerlei secundaire kleuren. Een groot voordeel daarvan is dat je het bruine behang gewoon aan de muur kunt laten hangen als je qua inrichting eens wat anders wilt. Dat scheelt een hoop gedoe! Je kunt dus met hetzelfde behang een heel nieuwe look bereiken als je de gordijnen vervangt of de kussens verwisselt. Sterker nog, wij durven te beloven dat je de komende jaren allerlei stijlen kunt uitproberen zonder dat je ook maar één keer het gevoel hebt dat het bruine behang je beperkt in je keuzen. Wil je in de kamer echt een totaal andere sfeer creëren, dan kun je het behang het beste wel vervangen. Dat is gelukkig vrij eenvoudig en helemaal niet duur als je bedenkt dat nieuw behang de kamer een volledig andere uitstraling verleent. Bedenk maar eens hoeveel tijd je eigenlijk thuis doorbrengt. Een beetje kleur op de muur is een van de zinnigste investeringen die je kunt doen.

Waar staat bruin symbool voor?

Je inrichting vormt als het ware een spiegel van je persoonlijkheid. Lang niet iedereen is geïnteresseerd in de symboliek van kleuren, maar als je dat wel bent, is het leuk om te weten waar bruin eigenlijk symbool voor staat. Bruin wordt van oudsher geassocieerd met stabiliteit, gewichtigheid, warmte, het gezin, eerlijkheid en kracht. Ben je het type dat weinig met poespas op heeft en graag onder familie en vrienden is, dan is bruin een goede kleur voor jou. Ga gerust aan de slag met bruin behang als de hoofdkleur voor je inrichting.

Het rustgevende effect van bossen

Breng je graag tijd in de natuur door, dan raden we je aan natuurlijke kleuren in huis te halen. Behang in een natuurlijke kleur heeft tijdens koude winterdagen een gezellig effect en doet het extra goed op momenten dat je de natuur om je heen mist of weinig tijd hebt om naar buiten te gaan. Maak je regelmatig wandeltochten door het bos, dan haal je met bruin behang dat rustgevende effect van de buitenlucht in huis. Uit onderzoek blijkt dat je hartslag in het bos lager is dan in een andere omgeving.

Bruin behang: een breed scala aan tinten

Er bestaan allerlei tinten bruin en dat geldt voor ons bruine behang net zo. Je hebt veel keuze, van donkerbruin en roodbruin tot lichtbruin en beige. Daarnaast vind je in ons assortiment bruin behang allerlei motieven die op natuurlijke taferelen zijn gebaseerd. Neem eens een kijkje. Wedden dat er bruin behang van jouw gading tussen zit? We weten bijna zeker dat er wel een bruin motief is dat jij mooi vindt. Sla dus gerust aan het experimenteren met bruin behang!
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's