Behang en aankleding van de hal

De hal of gang geeft als het ware een voorproefje van de rest van de woning. Meestal is het maar een kleine ruimte waar je desondanks veel kwijt in moet kunnen, zoals jassen, schoenenLees meer, mutsen, sjaals en handschoenen. Hier vind je onze handige tips voor meer opbergruimte en voor behang waarmee je de hal of gang groter laat lijken en een unieke look geeft. Als je na een lange dag werken thuiskomt, kom je bijna altijd binnen in de hal. Datzelfde geldt voor vrienden die over de vloer komen. Daarom is het slim om de hal met behulp van behang van een persoonlijke, gastvrije sfeer te voorzien. Je kunt de hal ook als een soort voorproefje vormgeven, zodat je gasten uit deze ruimte kunnen opmaken hoe de rest van je huis eruitziet. Voordat je de hal onder handen neemt, is het goed om stil te staan bij wat je van de huidige ruimte vindt. Is het een mooie hal of vind je het juist maar een duister hok? Is het er rommelig of erg krap? Als je dat eenmaal hebt bepaald, weet je ook wat er anders moet. Vind je de hal bijvoorbeeld wat rommelig, dan moet je op zoek naar slimme opbergtrucs. Een hal die krap overkomt, kun je ruimer laten lijken door met licht behang te werken.

De ruimte functioneel inrichten

De uiteindelijke inrichting van de hal of gang is grotendeels afhankelijk van de vorm en afmetingen en wat je in de ruimte nodig hebt. Ga daarom eens met een schets aan de slag. Daarop zie je namelijk meteen hoe je de ruimte optimaal inricht. Heb je bijvoorbeeld een grote hal, dan kun je al die vierkante meters goed benutten met mandjes of een schoenenrek waar je ook op kunt zitten als je je schoenen aan- of uittrekt. Heb je echter weinig ruimte in de hal, dan kun je het beste de muren optimaal benutten, bijvoorbeeld door er haken en planken aan te bevestigen. In een smalle gang komen een rond tapijt, behang met een horizontaal patroon en een grote spiegel bijzonder goed tot hun recht. Die spiegel komt bovendien van pas als je de deur uit moet: je kunt dan namelijk nog even snel kijken of je kapsel en kleding er goed uitzien. Heb je kinderen, vergeet dan niet kledinghaken of een kapstok zo laag op te hangen dat ook de allerkleinsten er goed bij kunnen. Ze kunnen dan zelf hun jas ophangen, en dat scheelt veel rommel in de hal. Je houdt de hal nog netter als je ook voor opbergruimte voor mutsen, handschoenen en andere spulletjes zorgt. En heb je vertrouwen in je eigen kroost, laat je kinderen dan meepraten over de uiteindelijke behangkeuze.

Onze beste tips voor verlichting in de hal

Een hal ziet er pas echt uitnodigend uit als de verlichting in orde is. Met een mooie plafondlamp zorg je voor goede algemene verlichting en beschik je meteen over een subtiel maar fraai detail. De meeste mensen brengen niet heel veel tijd in de hal door, maar met de juiste verlichting kun je daar wel een heel gastvrije en uitnodigende sfeer creëren. Bij weinig ruimte is het slim om voor wandlampen of lichtsnoeren te kiezen. Je kunt daarnaast altijd een lamp of kaars op het schoenenrekje neerzetten. Goede verlichting is extra belangrijk als je hal klein is of van donker behang is voorzien.

Behangpatronen en de inrichting

De hal is de perfecte plek voor experimenten. Het is immers doorgaans een kleine ruimte waar je maar heel kort bent, waardoor je nieuw behang niet zo snel zat wordt. Je kunt je in de hal dus goed uitleven met behang met een bonte kleur of opvallend patroon. Een felgekleurde deurmat zal voor een vrolijke noot ook zeker niet misstaan! Als je voor donker behang gaat, kun je het beste de planken en meubels in een gedempte kleur houden. De hal is een ruimte waar je je creativiteit helemaal de vrije loop kunt laten en goed kunt experimenteren met allerlei slimmigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schoenenplank, zodat je die eindeloze hoop schoenen van alle gezinsleden elegant kunt opbergen? Je kunt ook de deur van de gangkast behangen, zodat die er wat leuker uitziet. Verder is er altijd wel een handige opbergruimte te bedenken voor kleine spulletjes als sleutels, portemonnees, telefoons en pasjes.

Het perfecte behang voor in de hal

Zelfs al ben je dol op experimentele kleuren en patronen, je kunt het best met een aantal zaken rekening houden als je de hal gaat behangen. Een paar tips:
  • Een kleine hal komt het best tot zijn recht met licht behang met koele kleuren. Dan lijkt de ruimte namelijk groter.
  • Je kunt dat verruimende effect ook krijgen met horizontale strepen.
  • Wil je de ruimte hoger laten overkomen, dan kun je behang met verticale strepen gebruiken. Het effect wordt nog sterker met vloer- en plafondplinten in de kleur van het behang.
  • In een ruime hal kun je gerust kiezen voor donkere kleuren en grote patronen. Dat levert een gezellige, uitnodigende sfeer op.
Productinformatie
  • 1-98 van 98 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.