Behang en aankleding van de hal

Uw hal is de ruimte die het decor vormt voor de rest van uw huis. Het is vaak een kleine ruimte, maar toch moet er ruimte zijn voor veel dingen - van kleren en schoenen tot opbergruimLees meerte voor paraplu's, mutsen en wanten. Hier zijn onze beste tips voor het vinden van slimme opbergoplossingen, het kiezen van gangbehang om uw gang groter te laten lijken en het goed personaliseren van de ruimte. Als je thuiskomt na een lange dag werken, is de hal de eerste ruimte die je ziet, en de eerste kamer die je vrienden zien als ze op bezoek komen. Daarom is het belangrijk dat zowel de gang als het behang in de hal gastvrij en persoonlijk aanvoelen. Je kunt de kamer gebruiken als een sneak preview om gasten de stijl te onthullen die je in de rest van je huis hebt. De eerste stap bij het restylen van uw hal is te denken aan het gevoel dat u wilt als u thuiskomt. Voel je je gelukkig als je de gang in loopt? Is het er licht of donker? Voelt het rommelig of benauwd? Op basis hiervan is het gemakkelijker om een idee te krijgen van wat u misschien moet veranderen. Als de ruimte rommelig aanvoelt, moet u bijvoorbeeld opbergruimte overwegen. En als het krap aanvoelt, kunt u overwegen te investeren in nieuw, lichtgekleurd behang voor de gang.

Styleer de hal naar uw behoeften en de grootte

Welke meubels u voor uw vestibule moet kiezen, hangt af van de grootte van de vestibule en of deze lang en smal of vierkant is. Uw behoeften en die van uw gezin zijn ook belangrijk. Begin met het maken van een schets om te zien hoe u de ruimte het beste kunt gebruiken. Als u een ruime gang hebt, kunt u opbergruimte op de vloer plaatsen, bijvoorbeeld in een schoenenbankje waar u ook op kunt zitten als u uw schoenen uittrekt. Of u kunt manden op de vloer zetten om spullen in op te bergen. Als je echter niet het geluk hebt dat je veel vloerruimte hebt, is ons beste advies om naar boven te denken. Gebruik de muur als opbergruimte en hang haken en planken op. Als de gang vrij smal is, is onze beste tip om te stijlen met ronde tapijten, gangbehang met horizontale patronen en grote spiegels. Een spiegel is ook ideaal voor die laatste blik op je haar of je kleren voordat je uitgaat. Als je kinderen in huis hebt, is het een goed idee om de haken voor hun kleding op een voor hen bereikbare hoogte te hangen. Zo is hun outdoorkleding binnen handbereik als ze 's ochtends naar school gaan. U kunt ook dozen of manden op kinderhoogte zetten voor mutsen, wanten of buskaarten. Als u het behang durft aan te pakken, kunt u de kleintjes laten meekomen om het behangmotief te helpen kiezen.

Hallway verlichting - Onze beste tips

De juiste verlichting maakt het verschil als het erom gaat een hal licht en uitnodigend te maken. Een mooie plafondlamp die voor een goede algemene verlichting zorgt, kan ook een stijlvol accessoire zijn. En ook al is de ruimte meestal niet een plek om te ontspannen of te lezen, sfeerverlichting is nog steeds belangrijk. Het maakt de hal uitnodigender. Ga voor wandlampen en lichtsnoeren als u een kleine ruimte hebt. Of zet een lamp of kaars op de schoenenbank. Verlichting is nog essentiëler als je donker gangbehang hebt of een kleine gang.

Behangpatronen en binnenhuisarchitectuur

De gang is een ruimte waar je iets nieuws durft te proberen. De gang is vaak klein en je brengt er niet veel tijd door, dus je zult er niet zo snel uitgekeken raken als in andere kamers. Leef je uit met helder behang met grote patronen dat de ruimte levendiger maakt of probeer een deurmat in mooie kleuren om een gezelliger gevoel te creëren. Als je behang in een donkere kleur kiest, combineer het dan met gedempte tinten voor planken en andere meubelstukken voor een mooie look. De hal is ook een ruimte waar je creatief kunt zijn met slimme oplossingen. Bouw je eigen bankje om op te zitten en verberg er ook de schoenen van het gezin. Of plak behang met leuke patronen op de schuifdeuren van de kast om spullen als skates en schooltassen te verbergen. Vergeet niet om ook ruimte te maken om kleine spullen zoals sleutels, portemonnees en mobieltjes op te bergen.

De beste manier om je gang te behangen

Zelfs als je felle kleuren en grote patronen op de muren van je gang durft aan te brengen, moet je een paar praktische dingen overwegen voordat je je gang behang kiest. Hier zijn enkele behangtips: Als je een kleine gang hebt, zal het kiezen van behang in lichte, koele kleuren de kamer groter laten lijken. Een andere manier om de hal groter te laten lijken is om strepen horizontaal te hangen in plaats van verticaal. Als u de gang echter ruimer wilt laten lijken, moet u een behang met verticale strepen kiezen. Voor een gevoel van nog meer ruimte is onze beste tip om de vloer- en plafondrand in dezelfde tint te schilderen als het behang van de gang. Als uw hal veel vloeroppervlak heeft, kunt u zich uitleven met donkere kleuren en grote patronen. Dit geeft een gezellig, uitnodigend gevoel.
Productinformatie