Jungle Jive - Behang - Kinderkamer

298

motieven

Kinderkamer

Iedereen weet dat een kinderkamer ruimte moet bieden aan creativiteit, rust en geborgenheid. Het kan daardoor des te meer een uitdaging zijn deze kamer goed in te richten. Gelukkig isLees meer het eenvoudiger dan je wellicht denkt. Vaak kom je namelijk met nieuw behang, slimmigheden en een beetje verbeeldingskracht al een heel eind. Geen kamer is zo vaak aan vernieuwing toe dan de kinderkamer. Naarmate je kinderen ouder worden, krijgen ze nieuwe interesses en voorkeuren. Ze willen nieuw behang, een grotemensenbed en nieuw speelgoed. Het is dan ook een goed idee om de kinderkamer samen met je kinderen in te richten – laat ze maar eens goed twijfelen en kiezen!

Het beste gebruik van de ruimte

Kinderen hebben niet altijd een hele kamer voor zichzelf. Sommige broertjes en zusjes moeten een kamer delen, terwijl kinderen ook nog wel eens bij papa en mama op de kamer slapen. In dat soort gevallen kun je het beste een deel van de kamer omtoveren tot hun eigen kinderoase. Hang bijvoorbeeld twee soorten behang op, precies naar de smaak van beide kamerbewonertjes. Staat de wieg in de ouderslaapkamer voor een accentmuur? Hang daar dan kinderbehang op. Een verstopplek in de woonkamer of een geheime speelkamer in de trapkast is soms al genoeg om kinderen echt een eigen plekje te geven.

Het juiste behang uitkiezen

Je kind wil om de zoveel tijd wel iets anders – behang incluis. Wordt het weer tijd voor nieuw behang, zoek dan samen met je kind een nieuw motief uit en laat je kind meebeslissen over waar het allemaal komt te hangen. Zie je een accentmuur wel zitten, breng dan eerst de basiskleur aan en houd de muren waarop je gaat behangen helemaal kaal. Met zo’n accentmuur naast een bureau krijgt de plek een speels tintje dat de creativiteit en inspiratie op gang helpt, helemaal als de motieven aansluiten op de interesses van je kind. Je mag je bij de inrichting van de kinderkamer echt helemaal uitleven. Kies bijvoorbeeld extra kleurrijk behang dat je op een speciale manier aanbrengt. Je kunt bijvoorbeeld ook de laden van een kast met verschillende motieven behangen. En wat dacht je van behang met de personages uit het lievelingsboek van je kind aan de binnenkant van de kast? Ook een met sterren bezaaide hemel boven het kinderbed blijft een geliefde mogelijkheid. Is je kind een echte ontwerper in de dop, haal dan eenvoudig behang in huis waarop de contouren van allerlei figuurtjes staan geprint. Je kleine designer kan zich dan helemaal uitleven met verf en krijt.

Verlichting in de kinderkamer

Sommige kinderen slapen het liefst met een nachtlampje. Die zijn er in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld in de vorm van een dier of paddenstoel. Een dimbaar nachtlampje is ideaal als je een slaaplekkerverhaaltje komt voorlezen. Je kunt in de kinderkamer niet genoeg lampjes in leuke vormen hebben. Bij donkergekleurde muren is goede verlichting extra onmisbaar, omdat de kamer anders wellicht net te donker wordt en je kind niet op zijn gemak kan spelen, lezen en knutselen.

Toptip: de ideale inrichting van de kinderkamer

Als je de kinderkamer gaat inrichten, moet je vooral goed nadenken over opbergruimte. Al dat speelgoed en al die boeken kunnen bij elkaar best wat ruimte opslokken! Met veel opbergruimte oogt de kamer netter en rustiger. Heb je de ruimte, zet dan vooral meer dan genoeg kasten neer. En enige vernuftigheid is zeker geen overbodige luxe. Kan een meubelstuk toevallig niet ook dienstdoen als bureau? En hoe zit het met die loze ruimte onder het bed? Je kunt saaie opbergdozen veel mooier maken door ze te bekleden met een laagje behang of kleurrijk papier. Plaats het bed met het hoofdeinde naar de muur, zodat je kind zicht op de deur heeft. Heb je twee of meer kinderen, dan kun je van twee normale, verstelbare bedden een verstelbaar stapelbed maken. Let er wel op dat er nog voldoende ruimte is voor een groter bed voor als de kinderen wat ouder zijn. Het bureau verdient ook enige aandacht, want kinderen vinden het maar wat leuk om daar heerlijk aan te knutselen. Je kunt het bureau jarenlang op dezelfde plek laten staan – als ze wat ouder zijn, zet je er een computer neer en kunnen ze er gewoon huiswerk aan maken. Met een klamboe of bedgordijn biedt het bed extra geborgenheid. Gordijnen zijn ook handig als je de kamer in een speel- en slaapgedeelte wilt onderverdelen of als twee kinderen de kamer moeten delen. En zachte spulletjes, zoals knuffels, nodigen altijd uit tot spelen. Is de kinderkamer ruim, denk dan eens aan een schommeltje, een klimrekje aan de muur of een speels kleed waarmee je kinderen zich oceaangangers of coureurs wanen. Houd er bij de inrichting van de kinderkamer rekening mee dat meubels wel met kinderen moeten kunnen meegroeien. Kan dat klimrekje aan de muur uiteindelijk een handige bewaarplek voor kleding en spulletjes worden? Heb je die schommel straks nodig voor lange gesprekken? En kan dat kleed blijven liggen of is het straks echt te achterhaald?
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.