Weiße Fototapete

Muurschilderingen met wilde paarden, hoge berken of een fonkelend winterlandschap. Hier zijn onze muurschilderingen met een wit thema.Lees meer

Sommigen zeggen dat wit geen kleur is. Is dat waar?

Het antwoord kan zowel ja als nee zijn. Wat er gebeurt is dat witte oppervlakken de golflengten van het licht van alle kleuren weerkaatsen. Dus nemen we het oppervlak waar als wit. Met andere woorden, je zou kunnen zeggen dat wit in feite uit alle kleuren bestaat. Zwart daarentegen reflecteert de golflengten van het licht van geen enkele kleur.

Dus wat kunnen we hiervan leren in termen van interieurontwerp?

Als we weten dat al het licht in een kamer door een wit oppervlak wordt weerkaatst, kunnen we het licht zo regelen dat het een harmonieus geheel vormt. Als u bijvoorbeeld een hoge staande lamp in de hoek van een witte kamer plaatst, zal die hoek het licht weerkaatsen en de kamer vullen met een zacht, diffuus licht. Bij het inrichten van een kamer moet u altijd rekening houden met de bron van het licht, vooral als u de kamer wit inricht. Als er te veel licht uit alle richtingen in een kamer komt, kan de kamer gemakkelijk vlak en steriel aanvoelen. De dynamiek van de kamer komt voort uit het samenspel van licht en schaduw. Met de juiste verlichting komen de vormen van uw meubels op een heel nieuwe manier tot leven. Laat de kamer baden in natuurlijk licht door een raam, of verlicht de kamer waar nodig met lampen met een warme tint. Het kan niet misgaan met witte muren in combinatie met donkere meubels en de juiste verlichting. Het samenspel van licht en schaduw is immers bepalend voor ons vermogen om vorm en diepte waar te nemen, of dat nu op een foto is of in een kamer. Ongetwijfeld bent u wel eens in een verblindend witte kamer geweest die vanuit alle richtingen zeer sterk verlicht was. Het is duizelingwekkend hoe vlak het aanvoelt. Daarom is het belangrijk om twee dingen in gedachten te houden als je over witte muren nadenkt. Het ene is structuur, en het andere is patroon. Beide dienen eigenlijk hetzelfde doel. Een structuur op een muur die goed verlicht is, creëert een patroon waarin we de schaduwen kunnen zien die door de lichtbron worden geworpen. Een eenvoudigere manier om dit soort dynamiek op uw muren te creëren is het gebruik van een patroon, zoals op een muurschildering. Dit betekent niet dat u uw lichtbronnen kunt negeren, maar de kamer zal er zeker nooit vlak en saai uitzien.

Wit symboliseert verschillende dingen

In de westerse wereld, vooral in christelijke gebieden, symboliseert wit zuiverheid en onschuld, terwijl in Aziatische culturen het tegenovergestelde het geval is: daar staat wit voor droefheid. Dit doet er eigenlijk niet toe. Waar het om gaat is hoe u over de kleur denkt en wat hij voor u betekent. Je moet kleuren en motieven kiezen die je overtuigingen en waar je voor staat symboliseren. Dat is het belangrijkste. Witte, heldere muurschilderingen kunnen worden gecombineerd met evenveel stylingdetails als er interieurontwerpers zijn. Wit is zo neutraal dat het bij bijna alles past. Om de kamer echt samen te trekken, moet je kijken naar de details van het patroon van de muurschildering en kijken of je een styling detail kunt vinden dat dit accentueert. Kies je bijvoorbeeld voor een muurschildering met een motief van witte berken, dan kun je dat accentueren met een krukje gemaakt van een berkenstam, of berkentakjes in een vaas.

Lichte kamers geven energie

Voor veel mensen is het belangrijk om ten minste één lichte kamer in huis te hebben. Ze willen gewoon een plek waar ze zich energiek voelen en waar het licht een echte energieboost is. Dit is vooral belangrijk als het buiten donker is. Maar zoals we al zeiden, een lichte kamer hoeft niet steriel en saai te zijn zoals een ziekenhuis. Mis onze muurschildering Frosty Morning niet als je houdt van de winter en glinsterende rijp op de bomen. Het zal je zeker energie geven en je dichter bij de natuur brengen, zelfs als je niet buiten bent.
Productinformatie