Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-3 dagen.

020-2410570 020-2410570
Aquarel - Herfst Spice - Behang - Woonkamer

58

motieven

Oranje behang: fris en fruitig. Maar weinig mensen durven te experimenteren met oranje behang, waarschijnlijk omdat deze kleur bruist van de energie. Wie dapper genoeg is om toch met Lees meeroranje aan de slag te gaan, wordt negen van de tien keer beloond met een fraai resultaat. Oranje vormt een combinatie van rood en geel. De kleur heeft volgens sommigen dan ook het energieke van rood en het vrolijke van geel.

Wat voor effect kan oranje behang hebben?

Oranje behang kan allerlei onverwachtse en interessante effecten hebben. Zo blijkt uit onderzoek dat oranje het hongergevoel en sociaal gedrag kan aanwakkeren. Daarnaast maakt de kleur je ambitieuzer en geestelijk scherper en wordt er meer zuurstof naar de hersenen gevoerd, waardoor je je veilig en verzadigd voelt. Oranje is bovendien goed voor de besluitvorming en maakt mensen extra vrolijk, begripvol en goed van vertrouwen. Je vindt deze kleur vaak aan de muur in gebouwen met een creatieve functie, zoals reclame- en marketingbureaus en eetgelegenheden. En logisch ook: oranje doet het in dat soort omgevingen nu eenmaal heel goed, niet alleen aan de wand, maar ook als kleur voor details en accessoires.

Oranje behang op een accentmuur

Oranje wordt veel gebruikt op accentmuren. Zo’n oranje accentmuur voert dan vaak de boventoon en pakt flink de aandacht. Oranje behang leent zich uitstekend voor een slimme truc: omdat iedereen vanzelf naar het oranje kijkt, kun je er een bepaald voorwerp voor plaatsen, zodat dat alle aandacht krijgt. Oranje is zo’n intense en overheersende kleur dat je met één oranje accentmuur genoeg van de kleur in huis haalt. Een van de interessantste effecten die je met oranje behang kunt creëren, is een muur in de stijl van een zonsopkomst of -ondergang. Het rode van de zon versterkt het energieke en warme van het oranje. Bovendien weerkaatst zo’n muur flink wat zonlicht in de kamer.

Andere ideeën voor oranje behang

Heb je besloten met oranje aan de slag te gaan? Denk dan goed na over welke andere kleuren je in de ruimte wilt gebruiken. Oranje behang reflecteert oranje licht op de rest van je inrichting, waardoor je beter geen kleuren kunt kiezen die slecht met oranje samengaan. Oranje accentmuren doen het vaak goed met witte muren. Heel gek is dat niet, want het licht wordt van de oranje muur op de witte wanden weerkaatst, waardoor die er warmer uitzien. Dat betekent wel dat je goed moet nadenken over je verlichting. Anders loop je het risico dat het oranje licht de rest van je interieur overschreeuwt of met andere kleuren vloekt.

Bij Photowall heb je keuze uit heel veel oranje behang

Wij zijn dol op oranje behang, omdat een ruimte er heel levendig en bruisend van wordt. Oranje is zeker niet de eenvoudigste kleur om een huis mee in te richten, maar met een beetje planning en geduld krijg je een resultaat dat barst van de energie en creativiteit.
Productinformatie
  • 1-58 van 58 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.