Oranje behang brengt levendigheid in een kamer. Oranje is een kleur die weinigen als behangpapier durven te gebruiken, misschien omdat het een kleur is die barst van de energie. Maar Lees meerdegenen die het hebben geprobeerd met oranje behang zijn meestal zeer tevreden met het resultaat, en wel om verschillende redenen. De kleur oranje is een combinatie van rood en geel - of, zoals sommigen zouden zeggen, van de energie van rood en de vrolijkheid van geel.

Welke effecten kan oranje behang hebben?

Hang oranje behang en je kunt een aantal indrukwekkende effecten zien op iedereen die tijd doorbrengt in de kamer. Studies tonen aan dat de kleur oranje waarneembare fysieke effecten kan hebben. Het verhoogt niet alleen de fysieke activiteit en honger, maar ook de mentale activiteit door meer zuurstof naar de hersenen en zorgt voor een groter gevoel van tevredenheid en veiligheid - en niet te vergeten, het krijgt mensen aan het praten! Oranje vergemakkelijkt ook de besluitvorming en verhoogt geluk, vertrouwen en begrip. Oranje wordt vaak gebruikt als behang in creatieve omgevingen zoals mediabureaus en architectenbureaus, maar ook in restaurants, allemaal plaatsen waar je oranje als dominante kleur of prominente accentkleur zult aantreffen.

Oranje als accentbehang

Een van de meest voorkomende toepassingen van oranje behang is als accentmuur. Een oranje muur wordt vaak de dominante kleur in een kamer en trekt de aandacht. Een slimme truc is om oranje accentbehang te gebruiken en er bepaalde voorwerpen tegen te zetten om ze echt te laten opvallen. Oranje is zo intens en dominant op de kleurschaal dat één accentmuur met oranje behang al genoeg is om een hele kamer te veroveren. Een van de meest opvallende effecten is om oranje behang te gebruiken op een muur die de zonsopgang of zonsondergang vangt. Dit creëert een warme, intense ervaring voor iedereen in de kamer omdat het rood van de zon wordt versterkt door het oranje behang wanneer het zonlicht wordt teruggekaatst in de kamer.

Andere manieren om oranje behang te gebruiken

De andere kleuren in uw kamer moeten zorgvuldig worden gepland omdat oranje zo'n intense kleur is. Oranje behang reflecteert oranje licht op de rest van uw inrichting, dus u moet kleuren kiezen die niet met oranje botsen. Het is gebruikelijk om witte muren te kiezen bij een oranje accentbehang, wat verstandig is omdat het oranje behang de witte muren zal weerkaatsen en een warmer gevoel zal geven. Ook over de lichtbronnen in de kamer moet worden nagedacht, zodat het oranje behang niet te dominant wordt of op kleuren reflecteert die met oranje kunnen botsen.

Photowall heeft een ruime keuze aan oranje behang

Bij Photowall houden we van oranje behangpapier omdat het kamers leven en veel energie geeft. We weten dat het gebruik van oranje als behangkleur een beetje ontmoedigend kan zijn, maar met een beetje planning kun ook jij een geweldige kamer creëren die energie geeft en creativiteit inspireert.
Productinformatie
  • 1-60 van 60 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.