Blauw behang

Blauw is geen uit de lucht gegrepen kleur. Overal ter wereld is blauw de favoriete kleur van de meeste mensen. Wie houdt er niet van de helderblauwe lucht of de glinsterende blauwe ocLees meereaan? Blauw heeft in de natuur tal van positieve associaties - dus waarom zou u blauw niet kiezen voor uw interieurinrichting? Blauwe kamers hebben naar verluidt een kalmerend effect op mensen. Dat betekent dat je je slaapkamer kunt inrichten met blauw behang als je moeite hebt om in slaap te komen. Zet er wat groene planten bij om je slaapkamer nog rustgevender te maken. Ze zullen prachtig harmoniëren met het blauwe behang.

Blauw is makkelijk te combineren met andere kleuren

Blauw staat niet alleen mooi als primaire kleur in een kamer, het doet het ook goed in combinatie met veel andere secundaire kleuren. Zie het zo: het is onwaarschijnlijk dat u uw behang vaak zult vervangen. Het is makkelijker om andere decoraties te vervangen. Blauw behang is een slimme zet als u het type bent dat van afwisseling en verandering houdt, maar toch graag een beetje kleur op uw muren heeft. Je hoeft het ook niet te ingewikkeld te maken om je kamer een facelift te geven. Bedenk maar eens hoezeer je de sfeer in een slaapkamer kunt veranderen door alleen de sprei te veranderen. Haal alles uit de kast en maak een krachtige indruk met oranje stylingdetails bij je blauwe behang, of geef de kamer een harmonieuze uitstraling door groene kamerplanten en veel witte details toe te voegen bij het blauwe behang. Je hebt vast wel een aantal ideeën over hoe je blauw behang kunt combineren met iets dat er goed uitziet.

Blauwe aquarel- of inktvlekken als behang

Het is moeilijk om de recente trend van aquarel- of inktvlekkenbehang te missen. Het is een van de sterkste en krachtigste behangtrends van de afgelopen jaren, en het ziet er niet naar uit dat hij zal verdwijnen. Dergelijke patronen zijn zowel uitdagend als elegant. Dit is geen oude trend die een comeback maakt - dit is iets compleet nieuws en moderns dat zijn stempel drukt. Over dertig jaar zal het waarschijnlijk worden gezien als de klassieker van onze tijd. Als u op zoek bent naar een moderne look, moet u deze blauwe behangsoorten eens extra bekijken.

Blauw behang + houten vloer = een match made in heaven

Er is geen betere match dan blauwe muren met een bleke houten vloer. Het is een prachtige en tijdloze combo. Je moet blauw behang zeker overwegen als je een mooie houten vloer hebt en de sfeer van de kamer wilt accentueren. Als u niet wilt dat de muren te dominant zijn, ga dan voor behang met patronen en accenten van wit of een andere heldere tint.

Leuke weetjes over de kleur blauw

U bent vast wel eens Bluetooth tegengekomen in uw elektronica. Het is een vreemde naam voor draadloze overdracht tussen elektronische apparaten, is het niet? Eigenlijk was het oorspronkelijk de werknaam toen Bluetooth in ontwikkeling was - een naam die bleef hangen. Het was geïnspireerd door de koning van Denemarken, Harald Bluetooth, die tussen 950 en 986 een groot deel van Scandinavië verenigde. Maar waarom zou iemand in hemelsnaam Bluetooth heten? In die tijd werd het woord blauw ook gebruikt om zwart aan te duiden in de Scandinavische talen. Dus Harald Blacktooth zou logischer zijn geweest, gezien het huidige gebruik van het woord. Het woord blauw in zijn huidige betekenis is in de dertiende eeuw vanuit Frankrijk, via Engeland, in Scandinavië terechtgekomen.

Historisch een zeer exclusieve en dure kleur

Blauw was vroeger allesbehalve een gewone kleur. De kleur blauw werd aanvankelijk geproduceerd door het vergruizen van een mineraal dat Lapis Lazuli heette. Het was zo zeldzaam dat het evenveel kostte als goud. Pas aan het eind van de negentiende eeuw begon men met de productie van synthetische blauwe kleuren, waardoor ze betaalbaar werden. Nu weet u iets meer over de kleur blauw.

Breed assortiment

Natuurlijk hebben wij een breed assortiment aan blauw behang. Neem even de tijd en bekijk onze motieven. Wij zijn ervan overtuigd dat u iets zult vinden waarvan u nog vele jaren plezier zult hebben.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's