Turquoise Canvas

Turkoois is de kleur die zijn naam deelt met de blauwgroene steen die op speciale plaatsen in Iran wordt gevonden. Turkooizen behoorden tot de allereerste kostbare en halfedelstenen dLees meerie door de mens werden gedolven. Een van de eerste mijnen, daterend van 3000 v. Chr., bevond zich in het "Land van Turquoise", ook wel het Sinaï-schiereiland genoemd. Toch was de belangrijkste plaats voor het delven van deze ongelooflijk mooie steen de afgelopen tweeduizend jaar niet het Sinaï-schiereiland, maar Iran, waar verbazingwekkend genoeg een van de eerste turkooismijnen nog steeds actief is. Sommige culturen geloofden door de jaren heen dat de edelsteen magische krachten bezat en van kleur veranderde naargelang de gezondheid van de drager.

Een turkoois doek in vele tinten

Turkoois is meer dan een kleur. Het woord is een overkoepelende term voor bijna alle tinten blauwgroen. Afhankelijk van de tint kan het zowel warm als koud overkomen. Deze fantastische eigenschap betekent dat het past bij een verbazingwekkend aantal andere kleuren. Voor een ruimte met een zacht, delicaat temperament kunt u turkoois combineren met zachte, koele kleuren, zoals een discreet roze of een heel licht groen. Voor meer machismo kan turkoois worden gecombineerd met donkere kleuren, zoals steenkoolgrijs, donkerbruin, of bosgroen. Bohemian decor is bijzonder aantrekkelijk. Laat je omarmen door de zachte, warme en comfortabele kleuren van de bohemian stijl, die niettemin spannende en gedurfde kleurenschema's omvat. De combinatie van turkoois, rood en oranje zorgt voor een onverslaanbare stemming in elke ruimte.

Een wereld van kleuren gebalanceerd op een turquoise canvas

Een hele kamer in turkoois stylen - bij Photowall begrijpen we dat het ontmoedigend kan klinken. Maar alsjeblieft, schrijf deze prachtige kleur niet helemaal af. Met een paar turquoise details kun je elke ruimte in huis met gemak opfleuren. Eenvoud in georganiseerde chaos komt tot uiting in het After Turquoise canvas printmotief. Het is perfect geschikt voor de minimalistische ruimte die een beetje extra activiteit nodig heeft. De canvasprint Early Exploration zou het gedroomde motief kunnen zijn voor de jongere familieleden die gefascineerd zijn door de diversiteit van het koraalrif in de exotische turquoise zeeën.

Turkoois en paars: Het perfecte paar

De onopgesmukte rust van paars naast opbeurend turkoois maakt het paren van de twee kleuren een lust voor het oog. Omdat de twee kleuren zo perfect bij elkaar passen, is het gemakkelijk om zonder al te veel nadenken een derde kleur aan de mix toe te voegen. Het enige waar u aan moet denken bij het toevoegen van een derde kleur is dat deze gedempt moet zijn, niet fel. Schokkend roze zou botsen met deze twee kleuren, maar een zacht roze zou verrukkelijk zijn. Een rokerig grijs is een perfecte aanvulling op de paars-turquoise koppeling voor een meer ingetogen setting in een nieuwe ruimte.
Productinformatie