Rode canvasprints

Ontdek de kleurensymboliek in een rode canvasprint. Deze intense kleur staat voor energie en passie en kan sterke emoties opwekken die het hart doen bonzen. De betekenis van een kleurLees meer varieert van cultuur tot cultuur, maar de kracht van rood is gemeenschappelijk voor alle culturen. We associëren rood met feest, vakantie, revolutie, verlangen, brandweerwagens, ceremoniële tapijten, waarschuwing, beweging, hitte, sportauto's, Kerstmis, koninklijk huis en de paus.

Creëer een decoratiethema met een rode canvasprint

Decoreer met vergelijkbare tinten om uw decor samen te binden. Om één aspect van het decor te laten opvallen, geef je het een energieboost met rode tinten. Een trendkleur dit jaar is bordeauxrood, in rijke tinten donkerrood. Rood past bij veel bouwmaterialen, zoals beton, wit marmer, licht grenen en messing. Het is een uitstekende accentkleur, die gemakkelijk kan worden toegevoegd in stylingdetails zoals kussens, plaids en prints. Voeg snijbloemen in bijpassende tinten toe voor de finishing touch. Uw kleurvoorkeuren in het algemeen of voor uw huis komen voort uit eerdere indrukken, ervaringen en waarden. Rood is een dominante kleur waarvan is aangetoond dat hij een stimulerend en opwekkend effect heeft, wat belangrijk is om te onthouden wanneer u kamers inricht die bedoeld zijn voor rust en ontspanning. Grote kleurvlakken in een kamer kunnen ons ongemakkelijk of geïrriteerd maken als we er veel tijd doorbrengen. Daar moet u rood in kleine doses gebruiken. Het is pure, onvervalste energie.

Geen rode cent en symbolen van rijkdom

We gebruiken graag oude uitdrukkingen om hun betekenis, maar vaak kennen we hun oorsprong niet. Tot 2010 hadden we in Zweden kleine pennies, het laagste bedrag in munt, meestal gemaakt van roodkoperlegeringen. Als er geen geld meer is, als ze helemaal blut zijn, zeggen de Zweden: "Ik heb geen rode cent." De "rode loper" wordt symbolisch uitgerold om beroemdheden te verwelkomen. Dit gebruik stamt uit de tijd dat roodgeverfde stoffen exclusief en duur waren om te maken. Scharlaken kleding was duidelijk duur en een teken van rijkdom en macht. Vandaag de dag doet rood fluweel ons misschien denken aan bioscopen, hun gevulde rode stoelen en dikke gordijnen. "Rode dagen" in Zweden zijn hetzelfde als bankdagen in het Verenigd Koninkrijk. Ze vinden hun oorsprong in de vroege middeleeuwen, toen heilige dagen op de kerkelijke kalender in het rood werden aangegeven.

Onze originele rode canvas prints zijn prachtige decoratieve details

Rood is een waarschuwingskleur. Het trekt snel de aandacht. In het verkeer is dit het rode stopteken, verkeerslichten en de remlichten van auto's. Het accentueert een prachtig decor - de rode fluwelen bank of een canvas print in de keuken van het watertandend Italiaanse tomaten motief.

De kleur rood en interieur

Rood staat voor veel dingen en wordt beschouwd als een van de belangrijkste kleuren als het gaat om interieurdecoratie. De kleur van romantiek en passie, rood is een kleur die de zintuigen verhoogt. Deze geweldige kleur kan eigentijds, traditioneel, rustiek of tijdloos zijn, afhankelijk van de tint en context. Een vleugje van de kleur kan zelfs opwarmen kleur blauw en wit. Het kan zelfs toevoegen drama wanneer rood wordt gebruikt als de belangrijkste kleur in een ruimte. Met deze kan de kleur rood worden gebruikt op de muren, net als de Rode Canvas Prints, om een kamer intiemer te laten aanvoelen. Rood is nooit saai en als u een beetje avontuur in uw kamer wilt, wees dan niet verlegen in het gebruik van de kleur. U zult zeker houden van een vleugje rood, omdat de kleur iets gewoons totaal zal veranderen in buitengewoon.
Productinformatie