Mijn Greenhouse Aquarel 3 - Canvas print - Woonkamer

100

motieven

Slaapkamer

Met wat nieuwe dekens, een ander hoofdeinde of een nieuw kleurtje op de nachtkastjes heb je meteen een nieuwe look in de slaapkamer. Een nieuw leeslampje is ook geen slecht idee – en Lees meermaak het geheel af met een mooie canvasprint. Met een paar kleine aanpassingen creëer je meteen een heel andere sfeer in de slaapkamer.

Transformeer de kamer met canvas

Kies je favoriete motieven uit, laat je creativiteit vloeien en transformeer je slaapkamer door de muur te ‘behangen’ met allerlei kunstzinnige canvasprints. De eerste stap is eenvoudig: zoek prints uit die je mooi vindt. Canvasprints kun je prima combineren met geometrische afbeeldingen, schilderijen en tekeningen van je kinderen. Je hoeft zeker niet de hele muur in één keer onder handen te nemen. Ga gerust stapsgewijs te werk. Maar welke afbeeldingen en prints je ook kiest, zorg er wel voor dat de losse elementen samen een geheel vormen door bijvoorbeeld met een specifiek kleurenpalet of vanuit een bepaalde stijl te werken. Hang de prints vanuit het midden op, zodat je geen ruimte tekortkomt als je later toch nog op een motief stuit dat niet mag ontbreken. Soms is de juiste keuze niet al te gemakkelijk te maken. Werk dan vanuit je voorgevoel en vraag desnoods andere gezinsleden wat ze van iets vinden. Mede daarom is het verstandig om stapsgewijs en zonder haast te werk te gaan. Dat is al helemaal belangrijk voor de slaapkamer, een ruimte waar je veel tijd doorbrengt en altijd terecht wilt kunnen voor rust en vrede. Om het je toch wat gemakkelijker te maken, hebben we hieronder een overzicht van kleuren die goed samengaan met slaapkamermotieven. Roze heeft een rustgevende werking en is voor veel mensen de kleur van de liefde. Zowel licht- als donkerroze komt op de slaapkamermuur helemaal tot zijn recht. Groen is ook geen slecht idee, omdat die kleur rust en vrede uitstraalt. Geen wonder dat je de kleur zo vaak in slaapkamers terugvindt. Met een klein beetje rood in accenten als schilderijen en prints breng je een mooi evenwicht aan. Zwart en grijs zijn superkleuren, want ze passen bij alles! Oké, dat is misschien een tikje overdreven, maar het is wel echt zo dat je met grijs en zwart als basiskleur echt je best moet doen om tot een onooglijk of saai resultaat te komen.

Kleine aanpassing, groot effect

Met een nieuw kussen, een plaid of andere gordijnen maak je vaak al een enorm verschil zonder daadwerkelijk veel te hoeven doen. En het mooie is dat je dit soort zaken moeiteloos kunt vervangen of veranderen. Ga dus gerust wat speelser te werk dan normaal, bijvoorbeeld met een kleur die eigenlijk buiten het geijkte kleurenpalet valt. En je oude spullen? Die geef je gewoon weg aan vrienden, familie of de kringloopwinkel.

Zelf aan de slag

Zit je al een tijdje te dromen over luxe nachtkastjes of een mooie nieuwe kast? Je kunt ook de spullen die je al hebt een make-over geven. Meestal heb je daarbij al genoeg aan je verbeeldingskracht en wat verf. Je kunt bijvoorbeeld de nachtkastjes een likje verf geven en de pootjes in een andere kleur schilderen. Dat maakt de ruimte in zijn geheel speelser. Meubelstickers en geschilderde patronen doen het vaak goed op grote meubels. En wil je een uniek kledingrek maken? Zoek in het bos een stevige tak uit en ga ’m met een bus spuitverf te lijf.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.