Kinderkamer

" Tips bij het kiezen van kunst voor de kinderkamer: Liefde leeft in een kinderkamer. Het zit in de ogen van een moeder als ze haar baby in slaap wiegt, en het zit in de zachte aanrakLees meering van een vader als hij zijn baby voorzichtig inwikkelt. Die oneindige liefde moet terug te vinden zijn in de kamer van je baby. Terwijl u de cocon van uw baby aan het voorbereiden bent, zijn hier enkele tips over hoe u het juiste kunstwerk voor de kinderkamer kunt kiezen.

Bepaal uw stijl

Kijk objectief naar uw huis. Is uw huis opgeruimd en modern met een eigentijdse, bijgewerkte uitstraling? Of bent u meer traditioneel met een huis dat een doorleefde sfeer heeft, met aandenkens die van generatie op generatie zijn doorgegeven? Misschien bent u een cocktail van deze twee stijlen en mixt en matcht u elementen van zowel de moderne als de traditionele stijl in uw woonruimte. Modern: Zoek naar canvasprints met opvallende strepen, geometrische patronen en vormen. Kies een afdruk die niet te veel kleuren in de kamer brengt, zodat deze zijn strakke, opgeruimde uitstraling behoudt. Traditioneel: Schilderijen gaan hand in hand met een traditionele inrichting. Ze vullen elkaar aan zoals een lijst en een foto. Wees niet bang om prenten te kiezen over een fictief personage uit een kinderrijmpje, of kies een kunstwerk dat rijk is aan tonaliteit en kleuren. Cottage-stijl: Een cottage-stijl kinderkamer plaatst zorgvuldig het beste van zowel de moderne als de traditionele wereld samen. Een leuke manier om traditionele schilderijen met moderne canvasprints te combineren is door lijntekeningen te introduceren, wat eenvoudig genoeg is voor minimalistische modernisten en interessant genoeg is voor een Franse landelijke inrichting.

Bedenk de architectuur van de kamer

Analyseer de kale structuur van de kamer. Kijk naar het plafond, de ramen, de muren en de vloer. Al deze elementen spelen een cruciale rol bij het kiezen van de juiste canvasprints voor de babykamer. Licht: Heeft de kamer voldoende natuurlijk licht? Zijn er grote ramen in de kamer? Als er niet genoeg natuurlijk licht in de kamer is, kan een lichte en luchtige canvasprint een betere keuze zijn. Plafond: Veel oude huizen hebben prachtige hoge plafonds. Helaas kunnen babymeubelen qua schaal niet op hun plaats zijn en te klein lijken. Door te kiezen voor hogere, grotere canvasprints die een muur vullen, wordt uw blik naar boven getrokken en wordt de illusie gewekt dat het plafond en de meubels in verhouding tot elkaar staan. Bakstenen muren en tegels: Geometrische prints kunnen visueel verwarrend zijn wanneer ze op metselwerk of een betegeld oppervlak worden geplaatst.

Het grotere geheel is belangrijk

Zet de toon door de aandacht te vestigen op een specifiek gebied, zoals het ledikant, en dit gebied te verfraaien door een afdruk op canvas te gebruiken. Door de ruimte in te richten, kunt u het door u gekozen thema versterken door de afdruk als inspiratie voor de rest van de kamer te gebruiken. Als de kinderkamer de rustplaats is van een sprookjesprinses, versier haar muren dan met een schilderij van mystieke feeën waar elfen en elfenstof in overvloed aanwezig zijn; of nog beter, sluit haar op in een veilige toren waar haar nooit iets kan overkomen. En als uw kinderkamer het huis is van een toekomstige Christoffel Columbus of Ferdinand Magellan, was de muur dan met een nautische themaprint. Misschien verkiest uw kleuter het uitzicht vanuit een boomhut omdat er tijd genoeg is om zich zorgen te maken over het volwassen zijn...

Mix and Match

Heb je ooit gehoord dat je patronen en prints niet kunt mixen? Nou, dat kan dus wel. Door verschillende patronen zorgvuldig op elkaar af te stemmen, creëer je texturen en diepte in je kinderkamer die je vaak alleen ziet in professioneel ontworpen ruimtes. De sleutel tot het succesvol coördineren van een scala aan prints is om binnen hetzelfde kleurenpalet te blijven, zodat je de kamer niet overweldigt.

Inspiratie voor baby

Een babykamer inrichten kan zo leuk zijn. Er zijn zoveel ontwerpen en prints om uit te kiezen dat je gemakkelijk maandelijks van thema kunt veranderen. Het is echter belangrijk te onthouden dat sommige baby's naar stabiliteit verlangen en zich prettig voelen in een omgeving waar ten minste enkele schilderijen hetzelfde blijven. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat een schilderij met een babythema nu misschien schattig lijkt, maar geeft het het kind de ruimte om met het schilderij mee te groeien? Kies kunst die de interesse van uw baby wekt en zijn verbeelding stimuleert. Populaire canvasprints voor baby's zijn onder andere: Natuur: Baby's houden ervan verbanden te leggen met wat ze zien in de wereld om hen heen. Woont u in de buurt van een bos, verander de muur dan met een canvasprint van het bos. Hang ook een afdruk op van een orka of een zeetuin vol dolfijnen als je het geluk hebt dat je in de buurt van de zee woont. Dieren: Kinderen hebben een natuurlijke affiniteit met dieren. Kies hun lievelingsdier en hang het in een lijstje boven hun bed. Kinderliedjes: Laat ze kennismaken met de magische en leuke wereld van woorden met beelden uit een tijdloos kinderrijmpje. Landkaarten: Als je van reizen houdt, kweek dan de liefde voor de wereld met een dieren- of dinosauruskaart.
Productinformatie