Bloesem - Canvas print - Woonkamer

878

motieven

Vogels

Het leven van vogels is een onuitputtelijke bron van fascinatie. Deze canvassen leggen de essentie van de wereld van vogels vast. De afzonderlijke afbeeldingen leggen de unieke eigensLees meerchappen van iedere vogelsoort vast. Portretten van groepen of van patronen geven de sociale aard van vogels weer en hoe ze tjilpend hun bijdrage aan de natuurlijke wereld leveren. Een canvas biedt vele verschillende stijlen, van verf tot getekend, collage of complexe kleur- en vormpatronen. Dit medium is ideaal om ons dichterbij Moeder Natuur’s luchtmacht te brengen.

Vogelvrij

Wanneer we aan vogels denken, denken we aan vrijheid van al onze beperkingen. Onze canvassen bieden een palet aan afbeeldingen met vogels als thema die zeer zeker niet aan de aandacht zullen ontsnappen. De statige adelaar die met een dreigende blik en ondubbelzinnige vastberadenheid zijn territorium overziet terwijl de ouders ijverig hun jongen voeren, geven de toewijding weer die nodig is om een nest vol jongen op te voeden. Een enkel portret kan de stille wijsheid van een uil onthullen die, al denkend aan waar zijn volgende lekkere hapje vandaan gaat komen, stilstaat bij de zin van het leven. Ook is er de majestueuze sierlijkheid van de zwaan die op het water drijft, die ons allen eraan herinnert om kalm in het leven te blijven staan en wanneer mogelijk te genieten van de rust en vredigheid van onze omgeving. Wanneer wij schilderijen van zwanenparen of tortelduiven zien, denken we aan verbondenheid in de liefde en een leven lang samenzijn. Het is dan ook niet toevallig dat vele adellijke families vogels hebben opgenomen in de afbeeldingen van hun vaandels en wapenschilden. Hun veelzijdige karakter en levensstijl stemmen ons tot nadenken over onze eigen diepgewortelde en diep gekoesterde geloofsovertuigingen en verlangens. Vogels hebben de mogelijkheid hoog boven onze aardse woningen vliegen, voor eeuwig op ontdekkingsreis door een eindeloos luchtruim. Zij hebben dus een vrijheid waar wij slechts van kunnen dromen. Hun lange migraties beelden de mysterieuze connecties waaruit onze wereld bestaat uit en leren dat zelfs de kleinste wezens de moed en de vaardigheid hebben om zich over de allergrootste oceanen te bewegen. Wellicht kunnen wij daar ook een les uit trekken wat betreft ons menselijke instinct om rond te trekken en ons aan te passen door, waar we ons ook bevinden, een thuis te willen maken. Vogels kennen geen landsgrenzen. Hekken zijn voor hen slechts handige rustplekken en uitkijkpunten om de wereld te in ogenschouw te nemen. Bekwame fotografen en kunstenaars is het gelukt de schoonheid van hun vluchten weer te geven. Sommigen slaan als solitaire avonturiers hun vleugels uit tot aan de horizon, terwijl andere vogels zich verzamelen in wervelende zwermen, waar weer andere vogels zich juist in keurig gevormde en afgemeten rijtjes opstellen. Dat het bijzondere gedrag van vogels zo een vruchtbaar onderwerp voor de scheppende kunst is, komt omdat wij het instinct om een aangenaam thuis te bouwen en om ons aan de ons omringende omstandigheden aan te passen met hen delen. Wij bewonderen hun schoonheid en hun kenmerkende, acrobatische stijl en zien tegelijkertijd iets van onszelf in ze terug.

Fantastische portretten en patronen met vogels als thema

Het effect van vogels op de omgeving in zowel steden als op het platteland is erg bijzonder. Wie kan ze weerstaan, geometrische afbeeldingen van kleine vogels op telefoonkabels, die als een mes door het landschap snijden? Ze symboliseren onze vertwijfelde afzondering en tegelijkertijd onze innige hoop om via moderne technologie over lange afstanden te kunnen communiceren en ons met andere mensen verbonden te voelen. Een canvas van vogels op een elektriciteitskabel brengt ons dichterbij onze verre vrienden door ons er aan te herinneren hoe waardevol die verbondenheid is. Of wat te denken van de psychedelische onstuimigheid van een zwerm papegaaien die onder een woeste kruinlaag bezig is hun voedingsdrift bot te vieren? Deze vogels vieren hun vreugdevolle bestaan ver van de bewoonde wereld van de mens, wat ons er op wijst dat er nog zoveel in de wereld is dat wij nog nooit gezien hebben en dat er nog zoveel is dat nog ontdekt moet worden. Veel schilderijen bieden ons ook de mogelijkheid de wereld van vogels vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Een canvas gebaseerd op een aquarel portret kan ons bijvoorbeeld de subtiele kleurnuances in het verenkleed van roofvogels laten zien. Een ander schilderij laat weer de schitterende kleurcontrasten in het kenmerkende gevederte van exotische vogels zien. Het stralende blauw van een pauw is even opvallend als het felle roze van een flamingo of het groen van een parkiet. Sommige schilderijen verbeteren op zeer vindingrijke wijze de wisselwerking tussen patroon en schaduw. Door de overvloed van schoonheid in hun vormen, wordt tijdens het bekijken ervan het geroep van de vogels nagenoeg hoorbaar. Andere kunstenaars combineren de vormen van gewone vogels met de constructies van de bebouwde omgeving en tonen daarmee aan hoe goed gewone spechten en duiven in het stedelijke leefklimaat zijn geïntegreerd. Er zijn talloze manieren waarop vogels fotografen en kunstenaars inspireren. Met onze canvassen brengen we deze inspiratie in uw uw woonkamer zodat u al deze schitterende eigenschappen van dichtbij kunt bewonderen.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.