Paarden

Het paard is een van de edelste wezens ter wereld, beroemd om zijn moed, intelligentie en grote uithoudingsvermogen onder alle omstandigheden. Talrijke menselijke beschavingen danken Lees meerhun snelle expansie aan het paard, aangezien dit dier als een van de eersten werd gedomesticeerd. Zijn omtrek siert de vroegste grotschilderingen van de prehistorische mens. Deze canvasprints vieren de vele en diverse bijdragen die paarden nog steeds in ons leven leveren. Het zijn onze vrienden, onze sportkameraden en onze werkmaten, die ons helpen om op vele nuttige en plezierige manieren met de omgeving om te gaan.

Mijn koninkrijk voor een paard!

Paarden zijn in de loop van de geschiedenis onmisbare helpers geweest. Sommige rassen hebben geholpen bij het ploegen van onze velden en het vervoer van de materialen waarmee onze grote steden, dorpen en schepen werden gebouwd. In tijden van nood heeft menig middeleeuws heerschap zijn leven te danken aan zijn paard. Anderen zijn te paard over de prairies getrokken, vóór de komst van de spoorwegen, om in de kortst mogelijke tijd nieuws naar verre oorden te brengen. Deze geduldige dieren zorgden voor veilig vervoer over moeilijk begaanbaar terrein en trouw gezelschap tijdens lange reizen. Ze droegen gewonden in veiligheid en brachten hulp aan mensen in nood. Pelgrims, soldaten en kooplieden vertrouwden op paarden om hen naar de grote steden van de wereld te brengen waar zij hun handel konden drijven. De kunst van de Middeleeuwen wemelt van de schilderijen van paarden in oorlog, getooid in een rijk harnas, maar ook in vrede, als ze lieftallige maagden door idyllische boslandschappen voeren. Het is jammer dat veel mensen in onze hi-tech wereld vergeten zijn hoe essentieel paarden ooit waren voor ons overleven. Vandaag herinneren wij ons waarschijnlijk nog hoe koningen en prinsen hun legers te paard aanvoerden, en wij kijken nog steeds gefascineerd toe hoe cowboys hun vee hoeden met de hulp van hun trouwe rijdieren. Dappere ridders arriveerden op hun witte ruiters om meisjes in nood te redden, terwijl de schurken op hun zwarte rossen in de duisternis ronddoolden, wachtend om de nederlaag van hun kampioen te wreken. Onze canvasprints brengen deze oude verhalen weer tot leven, vieren de kracht van goed tegen kwaad, en de geest van avontuur die te paard de wildernis intrekt en nooit opgeeft. Of het nu in realistische poses is, getekend uit de natuur, of fantasierijk geschilderd tegen fantastische, droomachtige landschappen uit klassieke fictiewerken, een afdruk op canvas van een paard herinnert ons eraan hoe belangrijk deze wezens zijn geweest in onze geschiedenis en verbeelding.

Paarden aan het werk en aan het spelen

Hoezeer we ook het werkvermogen van paarden waarderen, we mogen niet vergeten dat deze dieren ons ook vaak terzijde hebben gestaan bij het najagen van plezier. Jacht, trektochten, wedstrijden en wedstrijdspringen zijn slechts enkele van de sporten waarin paarden een hoofdrol spelen. Paardrijden voor het plezier neemt tegenwoordig vele vormen aan en elke nieuwe generatie paardenliefhebbers ontdekt haar eigen voorkeursopties. Een canvasprint van een pasgeboren veulen dat huppelt in het weelderige groen van een zomerweide, bijvoorbeeld, herinnert ons aan de energie en het potentieel van de jeugd. Een statig karrepaard, dat een rondvaartboot, een koninklijke koets of een trouwkoets voorttrekt, toont daarentegen de betrouwbaarheid en kracht van deze bewonderenswaardige beesten, die ons tijdens vakanties en ceremonies vergezellen. Paarden kunnen wild zijn, maar ze zijn ook in staat om discipline en plicht te leren, waardoor ze ideale kandidaten zijn om dienst te doen in vele menselijke inspanningen. Samen met zijn legendarische neef, de eenhoorn, is het paard een schepsel van mythische betekenis. Sprookjes en legenden herinneren ons eraan hoezeer wij hun trouw en hun kracht bewonderen. Een schilderij van witte paarden die met wapperende manen en staarten langs de kust galopperen, zal zeker een frisse wind door uw huiskamer doen waaien. Of misschien is een afdruk op canvas van een gebeeldhouwd paardenhoofd, compleet met golvende spieren en onstuimige ogen, een nog inspirerender beeld om aan uw muur te hangen? Er is altijd ruimte voor een grafisch nauwkeurige schildering van de vloeiende beweging van het paard. Canvasprints met als thema paarden zullen nooit falen om tot uw verbeelding te spreken. In onze steden kunnen we misschien niet ons eigen paard hebben, maar een levensecht schilderij is het op één na beste! Onze schilderijen en prints weerspiegelen de vele verschillende vormen en maten waar we van zijn gaan houden, van de kleine Shetland pony tot het prachtige Arabische renpaard. Rijk kastanjebruin, zwart, wit, bont of gepolijst goud, de verscheidenheid aan kleuren die we bij paarden zien, roept herinneringen op aan films en verhalen waar we in onze kindertijd van hielden. Paarden zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van ons werk en onze vrije tijd, en met een blijvend kunstwerk zullen we er zeker van zijn hun verbazingwekkende geest vast te leggen en het ons te laten inspireren in ons dagelijks leven.
Productinformatie