Kinderkamer

De eerste kamer van je kind moet gezelligheid uitstralen en uitnodigen tot spelen en slapen. We raden aan de kinderkamer van kleurrijk behang en leuke details te voorzien. Is er een Lees meerkindje op komst? Dan kun je het beste op tijd beginnen met het inrichten van de kinderkamer. Spoel in je hoofd alvast vooruit en bedenk of je de stijl en inrichting met de loop van de tijd met je kind wilt laten meegroeien of dat je het geheel op een gegeven moment helemaal wilt vervangen. De mogelijkheden qua kleur, behang, meubels en nog veel meer aspecten zijn zo goed als eindeloos en verdienen dan ook zeker de nodige overwegingen. Hoe wordt de ruimte straks gebruikt? Moet er een bed komen, een bank of een ledikantje? Moet het een gezellige kamer worden of eerder een praktische? Je kunt de babykamer inrichten zoals je wilt. Je kindje heeft immers nog geen eigen smaak ontwikkeld, waardoor je kunt doen wat je zelf mooi vindt.

Behangtips voor de babykamer

De babykamer is de ideale ruimte voor behang in pastelkleuren eventueel met speelse of leerzame motieven. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor A Bugs World – Pink van Sne design of ABCedarian van Team Hawaii. Kies voor behang dat ook leuk blijft als je kind waarschijnlijk veel tijd in zijn kamer gaat doorbrengen of in een andere kamer slaapt. Het behang moet dan ook blijdschap en harmonie uitstralen. Kies als basiskleur altijd een kleur die je mooi vindt. Vervolgens kies je een motief. Wil je er een waarop er van alles te zien is en je continu nieuwe details ontdekt? Of heb je liever iets rustigers en elegants, zoals het stijlvolle Chester – Grey van Acne JR of Rain Sky van Andreas Engesvik? Je hoeft je met behangen in de kinderkamer echt niet tot de muren te beperken. Behang op een deur of in een kast staat namelijk ook heel goed. Onze behangmotieven Solar System en Reflection Nebula zijn ideaal voor creatieve hoogvliegers. Je kunt natuurlijk ook een deel van de wand behangen en de rest schilderen. Of wat dacht je van twee motieven die qua kleur dicht bij elkaar liggen, maar qua 'drukte' flink verschillen? Ga je behang voor de babykamer bestellen, kijk dan ook eens naar motieven die niet speciaal voor kinderen zijn bedacht. In de babykamer staan herhalende patronen bijvoorbeeld prima en dat geldt al net zo voor traditionele motieven, rustgevende bossen of gedetailleerde vormen. Overweeg bijvoorbeeld eens het motief Cosmic Abstraction van Cecilia Carlstedt, Confetti van By May of Marble 2.0 Nude van LileSadi.

Tips en details om mee in te richten

Ga je decoraties voor de babykamer in huis halen, vergeet dan niet dat de kamer voor jong en oud leuk moet zijn. Maak het geheel niet te overdreven. Zorg er ook voor dat er redelijk wat ruimte overblijft, zodat je kindje lekker kan rondkruipen zodra het die leeftijd heeft bereikt. Echte aanraders zijn in ieder geval een lekker zacht speelkleed en een mobile boven het ledikantje. Investeer ook in goede opbergruimte, zodat bijtringen en blokken niet overal blijven rondslingeren. Slaapt je kindje in de babykamer, kies dan voor zacht, gedempt licht. Met een speeldoosje en een mobile boven het bed doe je je kleintje een groot plezier. Zorg ten slotte voor een handige zitplek bij het kinderbedje.

Meubeltips voor de babykamer

Zoals gezegd moet de babykamer niet te vol staan. Dit zijn onze toptips voor een slimme inrichting in de kinderkamer: Hang geen planken, lampen of andere redelijk grote dingen boven het bed. Dat kan je kindje eng vinden. Zet het bed als het even kan niet met het hoofdeinde bij een raam. Door het uitzicht valt je kindje langzamer in slaap. Met het hoofdeinde tegen een muur biedt het bed een geborgen gevoel. Investeer in goede opbergruimte. Schroef kasten en planken altijd stevig aan de wand vast voor het geval je kindje eraan gaat hangen. Zorg ervoor dat je kind zelf bij zijn opgeborgen speeltjes kan. Voor kruipende kinderen zijn kisten en mooie opbergdozen ideaal. Die nodigen namelijk meteen uit tot spelen.

De juiste verlichting voor in de babykamer

De verlichting in de babykamer is belangrijker dan je misschien zou denken. Kies verlichting altijd op de functie. Staat er een commode in de kamer, dan moet er veel algemene verlichting zijn. Is de kamer juist eerder bedoeld als speel- en slaapruimte, dan is sfeerverlichting weer van groot belang. Haal een plafondlamp, het liefst met dimmer, in huis en tover de ruimte met wat lichtsnoeren en een nachtlampje om tot een oase van geborgenheid. Zo hoeft je kindje niet bang voor het donker te zijn en kun je 's nachts gemakkelijk even de kamer in glippen om een oogje in het zeil te houden.

Doe-het-zelven met of zonder behang

De echte doe-het-zelver kan zich in de kinderkamer helemaal uitleven. Zit handigheid jou in het bloed, maak dan gerust unieke fotolijstjes, bewaardozen of complete meubels. Behang is ideaal voor knutsel- en frutselwerk zoals vlaggetjes, mobiles en creatieve muurbekleding. Heb je behangresten over? Gooi die niet weg, want dat soort restanten zijn ideaal voor een middagje fröbelen. Zelf aan de slag gaan staat in ieder geval garant voor veel plezier tijdens en na het project! Ons blog staat vol knutseltips en inspirerende ideeën over wat je allemaal met behang kunt doen.
Productinformatie