Paarden

Paarden maken al sinds mensenheugenis deel uit van de geschiedenis, en ze hebben een status verworven die geen enkel ander dier heeft. Van Pegasus, het mythische gevleugelde paard uitLees meer het oude Griekenland, tot de Comanche, de enige overlevende van generaal Custer's 7e cavalerie bij Little Big Horn, paarden zijn helden, mythen en metgezellen geweest door de geschreven geschiedenis heen. Ze zijn het beeld van gratie, kracht en schoonheid in de hoofden van veel mensen. Breng een vleugje van die wilde schoonheid in uw huis met muurschilderingen uit onze collectie met paarden-thema.

Snelheid. Gratie. Kracht.

Er gaat niets boven een kudde paarden die voorbij galoppeert, of wel? Honderd jaar geleden waren de Amerikaanse plannen het thuis van honderden sterke kuddes mustangs, die vrij rondtrokken en de grond deden trillen met hun stampende hoeven. De mustangs zijn er niet meer, maar u kunt die donder nog steeds mee naar huis nemen met een muurschildering met paarden die de gratie van het rennen uitbeelden.

Een reis naar fantasieland

Pegasus was niet het enige mythische paard. Een populaire favoriet, zelfs vandaag de dag, is de eenhoorn, het gehoornde paard dat in zoveel mythen uit zoveel verschillende culturen voorkomt dat sommigen denken dat ze echt bestaan hebben. Er wordt beweerd dat de eenhoorn giftige stoffen kan zuiveren en ziekten kan genezen. De eenhoorn is een symbool van zuiverheid, van een verloren, onschuldigere tijd. Fleur je dagelijkse leven op met wallpapers van deze legendarische wezens.

Het toppunt van kunst

Animators en kunstenaars zijn het erover eens dat van alle onderwerpen in de wereld, het paard het moeilijkst te vangen is. De lijnen van het dier zijn bedrieglijk eenvoudig, maar vergis je ook maar een millimeter en de gratie en kracht die de essentie vormen van wat we bedoelen met het woord 'paard', gaan verloren, om nooit meer terug te keren. Michelangelo, de grootste beeldhouwer uit de geschiedenis, zou hebben gehuild als hij een paard moest beeldhouwen. Waarom decoreert u uw huis niet met een behang met het moeilijkst te vangen, maar toch een van de mooiste onderwerpen ter wereld? Of u nu op zoek bent naar een olieverfschilderij of een moderner stuk, in ons assortiment behang met paardenthema's vindt u zeker uw gading.

Vrede

Voor zulke krachtige wezens zijn paarden verrassend zachtaardig, en een foto van een paard in rust geeft een gevoel van vrede dat heel weinig anders biedt. Kalmeer uw zintuigen met een muurschildering van vredige paarden die drinken bij een meer, of van paarden die tijd met elkaar doorbrengen. Deze zachtaardige reuzen zullen een vleugje vrede in elke kamer brengen.

De schoonheid van paarden in uw huis

Natuurlijk, paarden zijn niet alleen prachtige dieren. Huiseigenaren hebben verschillende redenen om hun huis met paarden te versieren. In veel culturen staan paarden voor vrijheid en macht. De kleur van het beest is ook belangrijk. Bijvoorbeeld, het witte paard in het christendom is een symbool van de dood. Bij bepaalde indianenstammen staan paarden voor macht. Paarden worden dan ook vaak gebruikt als oorlogssymbool. Ook in de mythologische wereld komen paarden veel voor. De Romeinen associëren paarden met Mars, de god van de oorlog en ook gezien als trekker van de strijdwagen van de zonnegod, Helios. Paarden werden ook beschouwd als brengers van geluk en voorspoed door de Keltische mythologie. Welke cultuur het ook is, paarden symboliseren prachtige dingen. Het prachtige beest dient de mens, maar kan nooit volledig worden getemd. Deze symbolismen zijn vaker wel dan niet de redenen waarom huiseigenaren paarden gebruiken om hun huizen te versieren. Tegenwoordig zijn paarden niet alleen te zien op beeldjes of schilderijen. Ze zijn ook een veel voorkomend onderwerp in muurschilderkunst. De paarden - thema muurschildering collectie van Photowall zijn verbazingwekkend mooi als ze maken elke kamer van uw ruimte ziet er geweldig en interessant.
Productinformatie