Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen.

  Dit zijn de interieurtrends voor 2019

  Wat zijn de interieurtrends voor 2019? Wat is er opgevallen op de grote interieurbeurzen? Blogger, maker en DIY-pro Anna María Larsson heeft alle trends van dit jaar voor je op een rij gezet. Duik met haar mee in de wereld van de interieurtrends!

  Beeld: 101 copenhagenJotunNew Works Studio.

  Focus op duurzaamheid

  Wat we in 2019 vooral zien is iets dat hopelijk nog lang mee zal gaan: duurzaamheid. Deze trend is de rode draad dit jaar en vormt de basis voor veel interieurtrends. Denk in de eerste plaats aan tweedehands producten en je zit helemaal goed. In huis worden vondsten van de veiling gecombineerd met schatten van de vlooienmarkt en geërfde meubels en accessoires. Het is geheel volgens de laatste trends én goed voor het milieu om iets wat je al hebt te schilderen, veranderen of op te knappen. Met een beetje kleur of behang kan ieder meubelstuk zonder veel moeite als nieuw aanvoelen.

  Sculpturale vormen en handgemaakte producten

  Handgemaakte en onvolmaakte producten krijgen ook een plek in je interieur. Van de handgemaakte producten van particuliere vakmensen, tot grotere ketens die op grote schaal producten produceren die er uniek en handgemaakt uitzien. We zien sculpturen in alle mogelijke vormen als decoratie of in de vorm van gebruiksvoorwerpen zoals lampen en vazen. We zien overal interessante vormen en structuren.

  Beeld: BeckersDnilvaPhotowall

  Gedroogde planten

  Als het gaat om groen in huis, gaan we van de weekendboeketten met een korte levensduur en bloemen die ingevlogen zijn uit alle hoeken van de wereld, naar het meer duurzame alternatief met gedroogde planten, stro en takken. Alles van rietstengels tot tarwepluimen en takken van bomen en struiken uit de tuin. We denken duurzamer en dromen van seizoensbloemen die in de buurt worden gekweekt en geoogst wanneer de tijd rijp is.

  Scandinavische houtsoorten en hoogglans oppervlakken

  Zweedse houtsoorten zijn de juiste keuze, zowel uit trend- als uit duurzaamheidsperspectief. We zien zowel licht als donker gebeitst hout. Rotan blijven we in verschillende vormen zien, van grote meubelstukken tot kleinere gebruiksvoorwerpen. Het populaire messing, dat we een tijdlang veel zagen, maakt nu plaats voor hoogglans, roestvrij staal.

  Beeld: Tine K, Beckers

  Felle kleuren en beige als nieuwe basiskleur

  Als we de kleuren voor 2019 bekijken, is het sleutelwoord KLEURRIJK. We zijn langzaamaan van de lichte en frisse kleuren weggegaan en zien nu veel kleur en combinaties van kleuren. Warme, beige tinten zijn het nieuwe wit. Beige vormt nu de lichte basiskleur, waar dat voorheen wit en grijs was. Als je van beige houdt, dan kun je kiezen voor een voorzichtige, lichte tint, of juist voor kleuren die bijna tegen het bruin aan zitten voor een meer gewaagde keuze.

  Roze en rood blijven populair. Roze in de vorm van warmere koraaltinten en zelfs het roestige roze of oudroze. Rood zien we meer terug in de details als accentkleur, bijvoorbeeld in de tomaatrode stoel die nu overal op social media en interieurbeurzen opduikt.

  Beeld: Jotun, PhotowallBeckers

  Groen, blauw en geel zijn allemaal kleuren die we een tijdlang veel zagen en die we nog steeds blijven zien. De groene tinten hebben nu een grijsachtige ondertoon en zien we veel terug op grotere oppervlakken zoals muren. Blauw zien we in alle soorten, van petrol- tot kobaltblauw, vooral als accentkleur. Zelfs geel blijft dit seizoen in en zien we terug in meubelstukken of in details zoals textiel.

  Een nieuwkomer die lange tijd afwezig was, is de paarse kleur die nu een comeback maakt! We zien overal paarse kleuren die een hele harmonieuze sfeer creëren.

  Als je behoefte hebt aan meer kleur in je interieur en in je kleding, grijp dan nu je kans!
  Durf te combineren en jezelf te testen. Ik was enorm onder de indruk van alles wat ik heb gezien en zie. Vooral dat we allemaal de tijd moeten nemen om extra na te denken en te zorgen voor wat we al hebben, met behulp van kleine aanpassingen. Laten we hopen dat duurzaamheid niet slechts een trend is, maar dat het ons op de lange termijn als consumenten zal veranderen.

  Sleutelwoorden voor 2019

  • Duurzaamheid. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker wanneer we onze huizen inrichten en materialen kiezen.

  • Gedroogde planten. We vervangen snijbloemen door gedroogd pampagras of mooie gedroogde boeketten.

  • Veel kleur! We zien meer kleur en kleurencombinaties in het interieur. Een paar van de trendkleuren van dit jaar zijn: beige (beige is het nieuwe wit), warme aardse kleuren, warm roze, koraal of roze dat meer richting oranje gaat, geel in verschillende tinten zowel als accentkleur en als hoofdkleur in een hele kamer, paars, groene tinten die meer richting grijs gaan en rode details en accenten.

  • Hout maakt een comeback. Hout en natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe en Zweedse houtsoorten zoals dennen, spar, grenen, es en meer, zijn in opmars.

  • Hoogglans oppervlakken keren terug en vervangen de vloerkleden. Hoogglans staal, roestvrij staal en zilver zien we veel. Messing blijft, maar krijgt concurrentie.

  • Sculpturale vormen. We zien meer ronde, bolle vormen in meubelstukken en interieurdetails. We zien sculpturen zowel als decoratie en in gebruiksvoorwerpen zoals lampen, vazen, tafels, keramiek en meer.

  • Recycling staat centraal. Nieuw wordt gemaakt van oud. Oude meubels krijgen een nieuw leven door middel van bijvoorbeeld kleur, een nieuwe stof of door de details te vervangen, zoals handgrepen of knoppen.

  Mijn favoriete product

  Studio Metaflorica - Wildflowers Lining The Trail Purple & Wildflowers Lining The Trail - Kaki
  Flaking Plaster Wall, Shingled Roof & Wooden Plank Wall
  Lemon - Brume - Old Blush & Watercolour Pastel Pink

  Anna María Larsson, maker, inspirator en DIY-pro, is ervan overtuigd dat iedereen creatief is en met een beetje oefening dingen kan maken. Verschijnt regelmatig op tv, organiseert workshops en houdt lezingen. Deelt alles wat ze maakt en wat haar inspireert op haar blog en Instagram-account @dnilva.

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.