Interview met Scandinavian Surface over de collectie In The Woods & The Hidden Bird

We interviewden Scandinavian Surface voor de lancering van In The Woods & The Hidden Bird. Lees het volledige interview in ons magazine om alles te weten te komen over de inspiratie achter de collectie en voor welke kleuren Scandinavian Surface op dit moment kiest! De succesvolle ontwerpers delen ook hun werkproces, beschreven in vijf eenvoudige stappen.

Scandinavian Surface

Hoe ziet jouw creatieve werkproces eruit?

We hebben allemaal een MA met textielkunst als specialisme. Wij hebben gedurende 15 jaar werkmethodes ontwikkeld die uitgaan van het vormen van behangontwerpen met geometrische en organische gelaagde patronen en kleuren uit de Scandinavische natuur. 
Het doel is om blijvende uitdrukkingen te creëren die de wand voorzien van persoonlijkheid. Onze behangontwerpen zijn geschikt voor verschillende omgevingen. Ze moeten passen bij de meubels en de architectuur. Het is behang, geen beeldende kunst. 
Ons werk moet een positief effect hebben op mensen, gemoedsrust en vreugde creëren en een natuurlijk onderdeel van de kamer zijn.

Het gebruiken van elkaars ideeën en grondstoffen is een fantastisch inspirerend hulpmiddel.
Door uitdrukkingen, kleuren en het geheel te beoordelen bij interne presentaties scherpen wij de uitdrukking aan en ontstaat er geleidelijk een nieuw ontwerp. De late herfst is onze favoriete tijd voor foto's, maar we fotograferen het hele jaar door.

Het proces:

1. Grondstoffen verkrijgen. 
Mos, bladeren, steen, water, ijs, verfijnd handwerk, patronen uit oude boeken, willekeurige kleurencombinaties, gevels, textiel, metalen oppervlakken, details uit schilderijen, weerspiegelingen in het licht, schaduwen… wij zijn altijd op zoek naar stemmingen die overgebracht kunnen worden naar een uitdrukking. In een gedeeld digitaal foto-/patronenarchief, dat gedurende vele jaren is ontwikkeld, kunnen we op zoek gaan naar structuren of objecten om aan nieuwe ontwerpen te werken.

2. Discussie over het onderwerp.
We besteden tijd aan de vraag waarom we nieuwe behangontwerpen maken. 
Het ontwerp moet origineel, functioneel en nieuw zijn. 
Tegelijkertijd moeten we trouw blijven aan de uitdrukking, en moeten we het ontwerp zelf aan de muur willen hebben. Voor lange tijd. 
We zoeken naar iets dat ons allemaal fascineert en vermijden trends. 
Daarna gaan we schetsen.

3. Beperkingen. Kaders om binnen te werken.
We selecteren schetsen om verder mee te gaan en we werken er hard aan om ons een verzameling voor te stellen. 
Thema, palet, stemming. Er wordt veel moois in het archief gestopt voor later gebruik, en er blijft een kleine selectie schetsen over die we willen ontwikkelen.

4. Werk, werk, werk! 
Het kost tijd om zulke grote motieven uit te werken. Sommige motieven zijn 10x3 meter zonder herhaling. 
Zoals de nieuwe In the Woods-collectie. Alsof je op ware grootte een heel bos aanlegt! 
Alles moet op maat worden gemaakt en alle details moeten op hun plaats vallen. Het behang moet zowel op afstand als dichtbij werken. Het palet moet veelzijdig en tegelijkertijd spannend zijn. De uitdrukking moet geschikt zijn voor diverse omgevingen en verschillende mensen. 
Als ontwerpers moeten wij alle ontwerpen van alle kanten bekijken en alle kleuren beoordelen. 
En dan komt uiteindelijk de dag waarop de collectie klaar is.

5. Champagne!

Kun je ons iets meer vertellen over de inspiratie achter de collectie?

Onze eindeloze fascinatie voor bomen en de natuur is wederom de inspiratie geweest voor een nieuwe behangcollectie. We hebben gekozen voor een avontuurlijke benadering van het project en zijn door alle seizoenen heen het betoverde woud ingetrokken. De boomstammen zitten vol leven en verhalen. De takken verstrengelen zich en vormen het lichte filigraan van de natuur. Bloemengeur, paddenstoelen, kruiden, bloemen, bessen, noten: alles kan uit de natuur worden gehaald. De levendige kleuren wisselen naadloos tussen warme en koele tinten en vormen schitterende en natuurlijke paletten. Ga mee het betoverde bos in!

Waar haal je jouw inspiratie vandaan? Is er iets speciaals in de natuur dat je inspireert?

De verbazingwekkende diversiteit aan kleuren, patronen, vormen, materialen, contrasten. 
Hoe dichtbij je ook komt, er is altijd wel iets nieuws en complex te ontdekken. 
Het stopt nooit! Het is 's werelds grootste collectie vormen en kleuren.

Voor welke kleuren kies je nu?

Gewaagde natuurlijke kleuren. Duistere sfeer. Sterkere kleuren. De compositie kan kleine hints van een kleur bevatten die grote betekenis voor de uitdrukking heeft. De kleurensamenstelling moet duurzaam zijn. Het behang moet jarenlang relevant en geliefd blijven. 

Wat vind je het leukst aan je werk als ontwerper?

Iets nieuws creëren, iets wat je zelf nog nooit eerder hebt gezien.
Nieuwe ideeën zijn spannend en maken enthousiast. 
Het verlangen om het voltooide werk te zien.
Tevredenheid als alles op zijn plaats valt.
Verwerking, denkwerk, discussie, afwisselend werk. 
Onze ontwerpen in privésfeer en openbaar ervaren op alle continenten.
Onze goede samenwerking met Photowall, waardoor de hele wereld van onze behangen kan genieten.  
De mogelijkheid om je lange kunstopleiding fulltime te benutten.
VEEL lof van tevreden professionele en particuliere klanten.

Elk behangmotief komt overeen met een specifieke plek in de natuur; vertel ons alstublieft over een of enkele behangmotieven!

De collectie In the Woods neemt je mee naar een organisch, elegant bos waar geen twee bomen hetzelfde zijn, en de compositie wordt gevormd door sterke grafische contrasten en sobere kleuren. Patronen en kleuren weerspiegelen de Scandinavische natuur en seizoenen in gedurfde lentegroene tinten, ingetogen melancholieke herfststemmingen, blauwe winterdagen en koele zomeravonden.
Het ontwerp heeft een verloop van 10 meter voordat het patroon zich herhaalt en geeft ons de mogelijkheid om langs een lange muur te lopen en constant iets nieuws te ontdekken, net als in een echt bos. In the Woods is perfect voor lange wandbekleding, maar je kunt natuurlijk een sectie kiezen die bij je muur past, ongeacht de maat.  
Ontdek en geniet van details in patronen en kleuren en zoek naar de kleine geheimen die zich in het bos verbergen...

De Hidden Bird-collectie is het zachte, geurige bos dat je omhult in gloeiende kleuren, verfijnde contrasten en zachte bosbodem. Het palet is zo samengesteld dat het bij vele verschillende materialen en interieurs past. Alle ontwerpen bestaan uit zowel koude als warme kleuren, net als de natuur zelf door de seizoenen heen. In het bos hoor je altijd de vogels zingen. Maar waar zijn ze? Verborgen tussen de takken leiden ze hun geheime leven. Als je rustig gaat zitten en goed met je ogen zoekt, kun je ze misschien wel zien.

Omschrijf je collectie in drie woorden.

Wild, welig, Scandinavisch!

Heb je een persoonlijk motto waar je naar leeft?

Altijd op jacht! Always on the hunt!

Winter Blues In The Woods

In The Woods & The Hidden Bird – behangcollectie door Scandinavian Surface.
Links naar de collectie, persbericht, perskamer.

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.