Trendspotting voor de zomer - trends en behangen om te volgen

Nu de lente er is en de zomer eraan komt in een tijd waarin velen van ons thuis blijven, willen we dat je huis huiselijk en gezellig aanvoelt. Een makkelijke manier om dit te bereiken is met behang! Laten we eens kijken welke trends we deze zomer op de muren zien.

Zachte en ronde vormen

In het grote trendrapport voor 2020 zagen we een trend waarbij meubels, fauteuils, banken en tafels duidelijk ronde, speelse en zachte vormen hadden. Nu kunnen we ook zien dat deze trend onze muren en behangen heeft bereikt!

Arch Adornment - Violet heeft ronde vormen en is ook verkrijgbaar in het kleurenschema paars, een kleur om op te rekenen in 2020. Dit geldt voor het hele kleurenbereik van paars, van het helderdere lilapaars tot de donkere en licht vuile paarstint. En als kers op de taart hebben de zachte ronde vormen een gouden kleur.

Concorde Landscape - Sand is een behang dat zeker die zachte golvende vormen heeft. Als je mee wilt in de roze trend, is dit een gegeven keuze.

Wil je een zacht golvend behang dat rust en harmonie uitstraalt, dan is er Wave - Bright van designer Tove Berggren.

Warme tinten

We blijven kleur zien in het interieur. Warme tinten met gele, rode en roze tinten verwarmen de muren van onze huizen. Als je niet al het behang wilt vernieuwen, kun je beginnen met een klein deel van de kamer als accent. Voel je vrij om je favoriete kleuren te combineren met andere details in huis voor een huiselijk totaalgevoel.

Wonder - Sand van de ontwerpstudio Lemon is een zowel warm als rustgevend behang dat, ondanks het grote patroon, mooi opgaat in de kamer.

Beauty Everywhere - Red is een natuurlijk, kalm en gedempt behang dat nostalgie en vervlogen tijden ademt.

Het behang Dusk and Dawn is verkrijgbaar in verschillende kleuren en deze vage, ietwat vieze roze tint geeft een warm gevoel.

Ga voor kleur!

Kleuren in allerlei tinten en nuances waren en zijn nog steeds een trendy element voor 2020. Gedurfde kleuren zijn dus waarschijnlijk de meest trendy keuze dat je dit jaar kunt maken. Laten we eens kijken naar enkele prachtige behangen met veel kleur. Welke kleur kies jij?

Groen en roze zijn twee kleuren die goed samengaan. Het behang Window View - Pink and Green van Lemon creëert direct een blikvanger in de kamer. Combineer met textielen in verschillende kleuren en texturen.

Tender Clouds with Yellow Swallows - Dark Blue geeft een handgeschilderd en bijna licht kalkachtig gevoel aan de muur.

De in Stockholm gevestigde ontwerpstudio Straight Design Studio heeft de romantische en op art deco geïnspireerde behangcollectie uit de jaren 1920 Find Me In The Corner geproduceerd. Hier mag je echt opvallen en kun je ook kiezen uit verschillende kleurcombinaties.

De natuur dichtbij

De natuur blijft een trendy kenmerk in onze huizen. Het is alles van motieven op schilderijen, patronen op textiel en behang tot fysieke details uit de natuur die we in onze huizen plaatsen. Bloemen, twijgen, rietjes en takken geven een natuurlijk gevoel. Wil je een blijvende indruk van de natuur, dan zijn er veel mooie behangen om uit te kiezen met botanische motieven.

Als je jezelf wilt omringen met grote bladeren, palmbomen en wilde dieren, dan is er Botanical Beauty. Een behang in een prachtige grijsgroene kleur die ook helemaal goed in de groene trend past.

Bare Tropical is een behang waarin we zowel kleur als natuur zien. Twee trends in hetzelfde behang. Kan met succes worden gebruikt met andere kleurrijke elementen in het interieur.

Met Blue Wild Meadow krijg je zowel een natuurlijk behang als een behang in de trendy kleur blauw.

---

Anna María Larsson is bedenker, inspirator en doe-het-zelf professional. Ze is ervan overtuigd dat iedereen creatief is en wat moois kan creëren, het enige wat je nodig hebt is een beetje oefening. Ze verschijnt regelmatig op tv en geeft workshops en lezingen. Haar creatie en inspiratie deelt ze op haar blog en Instagram-account @dnilva.