Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen. Bestel uiterlijk 16 dec voor levering vóór Kerstmis!

  Hoe u met decor trends in blauw en goud kunt werken

  Elk jaar ontstaan nieuwe trends in interieurontwerp. De kleurenpaletten bijvoorbeeld, die populair lijken te zijn voor het huidige jaar zijn komen dan het meeste voor in veel huizen. We hebben hier informatie opgeschreven over blauw met gouden decor trends. 
  Elk jaar ontstaan nieuwe trends in interieurontwerp. De kleurenpaletten bijvoorbeeld, die populair lijken te zijn voor het huidige jaar zijn komen dan het meeste voor in veel huizen. We hebben hier informatie opgeschreven over blauw met gouden decor trends.
  Hoe u met decor trends in blauw en goud kunt werken

  Blauwe en gouden decor trends

  Er zijn bepaalde kleuren die met elkaar moeten worden gekoppeld. Bijvoorbeeld zwart-wit, roze-groen, blauw-goud. Hoewel er huiseigenaren zijn die het uitdagend vinden om kleuren te mengen en kleuren te combineren, zijn er bepaalde kleuren die er samen goed uitzien in het interieur. Blauw en goud mogen dan onconventioneel lijken, maar met wat creativiteit en verbeelding ziet de combinatie van deze kleuren er goed uit in elke woning en kamer.

  Er zijn veel tips en suggesties over hoe u deze prachtige kleuren in het interieur kunt toepassen. In feite kan deze kleurencombinatie in elke kamer van het huis gebruikt worden en ze zullen zeker een opvallend uiterlijk en sfeer creëren.

  De psychologie van Kleuren

  Zou u het geloven als we zeggen dat kleur niet echt in het echte leven bestaat? Kleuren zijn het gevolg van elektromagnetische golven geregistreerd door onze ogen en hersenen. Stelt u zich eens voor een wereld zonder kleuren voor en hoe u daar zou moeten leven. Daar kunnen we natuurlijk geen zinnig woord over zeggen. Er is veel onderzoek uitgevoerd naar kleuren en hun effecten op de mens. Kleur creëert stemmingen en gevoelens en door deze eigenschappen gebruiken ontwerpers en huiseigenaren bepaalde kleuren in hun kamers.

  De stemmingen van die kleuren bieden worden door de verschillende gevoelens en emoties gecommuniceerd, zoals opwinding, passie, mysterie en / of sereniteit. Degenen die de kleurentheorie begrijpen kunnen gemakkelijk kleurencombinaties in het interieur maken en de stemming en sfeer creëren die ze willen. Onderzoek heeft aangetoond dat er veel factoren zijn die de sfeer van het interieur kunnen beïnvloeden of bepalen. Bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, nationaliteit en persoonlijke ervaringen gerelateerd aan de verschillende kleuren. Wat de reden ook is, mensen hebben altijd de neiging om op kleuren te reageren.

  De psychologie van blauw en goud

  De kleur goud staat bekend als de kleurschakering van succes, verworvenheid en prestatie, evenals triomf. De kleur wordt altijd geassocieerd met rijkdom en succes, extravagantie, kwaliteit, toegewijdheid en nog wat andere dingen die geassocieerd worden met deze kleur.

  Dit wordt op school versterkt als het kind een gouden medaille of een gouden ster ontvangt. Dit betekent simpelweg dat het kind hard heeft gewerkt om aan het einde van het schooljaar succesvol te kunnen zijn. Dit geldt ook voor sporten als de atleet een gouden medaille wint: dit betekent dat de atleet de beste is in die sport tijdens dat evenement. Op het werk betekent goud stabiliteit en het behoud van de organisatie. Werknemers hebben de neiging om detailgericht en harde werkers te zijn. Ook de liefde is onderhavig aan de betekenis van goud. In de liefde betekent de kleur goud dat de persoon een serieuze kijk heeft op liefde en een veilig leven met zijn/haar respectieve partner zou willen creëren. Daarnaast voegt goud extravagantie en warmte toe aan alles waarmee het geassocieerd wordt. Het inspireert ook verlichting, medeleven en vrijgevigheid.

  Aan de andere kant heeft blauw ook significante effecten op mensen. In werkelijkheid is blauw de meest populaire kleur. De kleur straalt vrede uit en het is de kleur van een rustige zee en heldere hemel. Als zodanig zijn deze sterk verbonden met innerlijke rust, kalmte en helderheid. Wat betreft de effecten op het lichaam bevordert blauw een rustige hartslag en ademhaling kan dus een goede kleur in meditatie zijn. Naast deze symboliseert blauw intelligentie, vertrouwen, de afstandelijkheid.

  De combinatie van blauw en goud in interieurontwerp

  Het gebruik van blauw en goud in het interieur is een van de geweldigste kleurencombinaties die ooit zijn vertoond. De kleuren projecteren de psychologische effecten van de twee kleuren. Daarnaast creëert de kleurencombinatie ook een visuele uitstraling die voor zowel de inwoners van het huis als de gasten aantrekkelijk is.

  Hier zijn enkele ideeën over hoe u blauw en goud in uw kamers kunt gebruiken:

  1. Blauwe geschilderde muren komen erg cool over voor de ogen en kunnen een rustige en ontspannen sfeer bieden. Zet er een vergulde verrijdbare bar bij en het wordt nog een aantrekkelijke plek om uw drankjes en glazen neer te zetten.

  2. Een kantoorruimte ziet er goed uit met donkerblauw geschilderde muren met subtiele details, zoals vergulde bureaupoten en kantoorbenodigdheden.

  3. Verf de kastdeuren van de badkamer met marineblauw en de kranen, spiegellijst, en armaturen kunnen verguld zijn of bekleed met bladgoud om die minimalistische uitstraling te krijgen.

  4. In de slaapkamer is donkerblauw de juiste kleurkeuze bij het creëren van een accentmuur. Inrichtingsitems zoals kroonluchters, beddenframes, gordijnroeden, stoelpoten en meer.

  5. Verf de voordeur donkerblauw en monteer een goudkleurige deurknop om een fijne ontvangst voor uw gasten en familieleden te creëren.

  6. Als u witte geschilderde muren in uw kamer hebt en die blauw met gouden combinatie wilt hebben, voeg dan hier en daar aspecten in die kleuren toe. Bijvoorbeeld kussentjes met blauwe overtrekken, en hier en daar blauwe stoffen plus vergulde inrichting om dat koele en ontspannende effect te creëren.

  7. Maak een aantrekkelijke en levendige woonkamer door met een scala aan blauwe kleuren te spelen. Zet een blauwe fluwelen bank neer en hang een modernistische schilderij op om het juiste effect te bereiken. Dit kunt u ook in de slaapkamer doen om hetzelfde effect te bereiken als in de woonkamer.

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.