Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen.

  Hoe de juiste kleur in de slaapkamer u kan helpen om in slaap te vallen

  Hebt u last van slapeloze nachten? U zou verbaasd staan te ontdekken dat de reden waarom u niet kunt slapen niet is omdat u ruzie hebt met uw partner, of omdat u problemen hebt op het werk of op school. Het kan in feite komen door de kleur van de kamer wat u 's nachts wakker houdt. In dit artikel zullen we u ideeën geven over welke kleur u het beste kunt gebruiken in uw slaapkamer voor een goede . 
  Hoe de juiste kleur in de slaapkamer u kan helpen om in slaap te vallen.

  De juiste kleur in de slaapkamer die u helpt om in slaap te vallen

  Er zijn vele suggesties over hoe u het gemakkelijkst in slaap kunt vallen. Toch is er weinig bekend over het feit dat het interieur van invloed kan zijn op onze slaapgewoonten. Onderzoeken hebben diverse redenen aangetoond waarom een aantal mensen problemen ervaren bij het slapen gaan, en de kleur van de kamer kan voor individuen een van de oplossingen zijn om een goede nachtrust te kunnen genieten.

  Het is bekend dat de kleur van de kamer invloed heeft op de slaapgewoonte van een persoon. Er zijn ook verschillende onderzoeken uitgevoerd om de juiste kleur van een kamer te bepalen, met als doel dat u dagelijks genoeg slaap krijgt.

  Personen die in een kamer met een blauwe kleur vertoeven, hebben de neiging om langer te slapen in vergelijking met degenen in een slaapkamer met verschillende kleuren. Blauw wordt geassocieerd met rust en kan helpen bij het verminderen van de bloeddruk en hartslag. Gemiddeld werd vastgesteld dat het aantal uren slaap in een kamer met deze kleur 7 uur en 52 minuten bedraagt.

  Terwijl andere kleuren kunnen bijdragen aan de slaap, is het aantal uren kleiner dan bij de kleur blauw. Tinten geel bijvoorbeeld zorgt voor slaap tot 7 uur en 40 minuten; groen tot 7 uur en 36 minuten; oranje tot 7 uur en 28 minuten. De meest ongunstige kleuren zijn paars (5 uur en 56 minuten), grijs (6 uur en 12 minuten) en bruin (6 uur en 5 minuten).

  Er is geen magie met de kleur blauw. De reden hiervoor is dat er receptorcellen in het netvlies zitten die ganglioncellen worden genoemd en die zeer gevoelig zijn voor blauw. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor het verzenden van informatie naar de hersencellen die het lichaamsritme beheersen, die op hun beurt de dagelijkse activiteiten beïnvloeden.

  Als blauw echter niet uw stijl is, kunt u nog steeds gebruik maken van andere kleuren die rust en ontspanning bevorderen. Kleuren zoals neutrale kleuren, grijs en zilver. Deze kleuren bevorderen eveneens het verlagen van de bloeddruk en de hartslag. Andere warme kleuren zoals lichtgeel kunnen de gezellige sfeer in de slaapkamer ook bevorderen.

  Slaap en hoe u in slaap kunt vallen

  Slaap is een natuurlijk terugkerende toestand van de geest en het lichaam waarvan beschreven is dat het het bewustzijn verandert en het vermogen om te reageren op stimuli vermindert. Het is belangrijk dat mensen per dag genoeg slaap krijgen, omdat het van vitaal belang is voor de gezondheid. Slaap bevordert genezing en herstel van het hart en bloedvaten en heeft andere fysiologische voordelen. Verschillende leeftijdsgroepen vereisen een bepaald aantal uren slaap per dag. Onvoldoend slaap kan leiden tot een aantal pathologische aandoeningen.

  Hoewel onderzoek heeft aangetoond dat kleuren een belangrijke rol spelen bij het in slaap vallen, kunnen verschillende tips u helpen om in slaap te vallen anders dan de kleur van uw kamer.

  Hier zijn enkele suggesties op basis van onderzoeken over hoe u in slaap kunt vallen:

  1. Breng uzelf tot rust voor het slapen gaan door lichaamsbeweging, zoals yoga, het nemen van een douche of het luisteren naar goede muziek.

  2. Vermijd dingen die u wakker houden zoals cafeïne en alcohol voor het slapen gaan

  3. Ga niet TV kijken of lezen in bed

  4. Maak u nooit druk over moeilijk slapen. Probeer om u niet boos te maken als u moeite hebt om te slapen.

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.