Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen. Bestel uiterlijk 16 dec voor levering vóór Kerstmis!

  Geef uw mannenhol een extra impact

  De mancave of de mannenruimte is een speciale ruimte in huis die kan worden beschouwd als de retraite of het heiligdom van mannen. In principe zijn er vijf belangrijke elementen die u moet overwegen om de ideale mancave in uw huis te creëren. 
  Geef uw mannenhol een extra impact

  Geef uw mancave een extra impact

  Wat is een mancave? Basaal gezien is de mancave is een plek waar u alleen kunt zijn, een plek om weg te zijn van iemand of iets. Het is ook een plek waar u uw hobby's kunt uitoefenen en vaker wel dan niet is het een plek om te hangen met mannelijke vrienden. Zie het als een toevluchtsoord exclusief voor mannen onder elkaar. Volgens sommige psychiaters is het noodzakelijk voor mannen om een plek voor zichzelf te hebben, waarin de regels relaxed zijn en waar een man alles kan doen voor zijn ontspanning zoals het spelen van videospelletjes of het bezig zijn met zijn hobby's.

  Sommige beschrijvingen zeggen dat het ontwerp van een mancave traditioneel een alleen-voor-mannen ruimte moet zijn. In de meeste gevallen wordt het ontwerp wat aangepast om het meer mannelijk te maken. Er worden bijvoorbeeld bepaalde apparaten e.d. toegevoegd, zoals koelkasten, putting greens, home theater, muziekinstrumenten, verkoopautomaten, boksring, fitnessapparatuur, vrijwel alles wat interessant kan zijn voor de eigenaar.

  Soms denken we dat een mancave gewoon betekent dat u een ruimte in uw huis aanwijst om als uw kleine privékamer te gebruiken en dat styling of decoratie niet zo belangrijk is. Maar denk eraan dat het veel boeiender zou zijn om in de mancave rond te scharrelen als het ontwerp of de stijl comfortabel of naar uw smaak is. De mancave moet de vijf sleutelelementen bevatten en van daaruit kunnen we dan het thema of ontwerp bedenken.

  Belangrijke elementen voor uw mancave

  Hier zijn een aantal ideeën voor de ideale mancave en ontwerpen die het hart van iedere man sneller zouden doen kloppen.

  1. Televisie - er zijn verschillende soorten televisietoestellen te koop: LCD, LED, OLED en plasma-tv's, afgezien van de ouderwetse TV. Alle types hebben hun eigen voor- en nadelen. Eerst moet u uitvinden welk type TV het meest geschikt is voor u voordat u er een koopt.

  Overweeg ook de plek voor het zitgedeelte voor de tv, omdat niet alle plekken geschikt zijn voor de tv. Voor voorbeeld, LCD's zien er niet goed uit als u er niet recht voor zit. OLED's zijn daarentegen gebogen, dus als u naar een wedstrijd kijkt en u hebt gezelschap, dan lijkt het gebogen beeldscherm van een grotere afstand uitzicht.

  Andere dingen die u moet overwegen zijn het budget en de grootte van de tv. De redelijk geprijsde soorten zijn de LCD en plasma TV. De grootte doet er echt toe. U moet ook de ruimte vóór de TV in overweging nemen en hoe die wordt geïnstalleerd

  2. Surround sound - natuurlijk wilt u geen gewone luidsprekers installeren. U wilt iets waarvan je uit je dak gaat. Overweeg rustig hoe u uw luidsprekers moet positioneren om de gewenste geluidskwaliteit te bereiken. Vergeet niet om de positie van de stoelen ook te overwegen om uw doel te bereiken.

  3. Pooltafel - eerlijk gezegd zouden de meesten van ons graag een volwaardige pooltafel in ons heiligdom hebben. Dat is de droom van de meeste mannen voor hun mancave. Als het budget echter uw probleem is, zijn er kleinere pooltafels die beter bij uw budget passen. Vergeet niet om multifunctionele pooltafels te bekijken, waarop u ook andere spellen kunt spelen zoals b.v. tafeltennis of airhockey, door alleen maar wat accessoires aan de tafel toe te voegen. Op die manier hebt u de keuze wat u wilt spelen en tegelijkertijd blijft u binnen uw budget.

  4. Een eigen bar - installeer uw eigen bar met een collectie alcoholische dranken is een dream come true. Vooral als u een aantal vrienden uitnodigt om een wedstrijd te kijken of om gewoon biljart of videospelletjes in uw mancave te spelen.

  5. Videospelletjes - volgens een onderzoek spelen meer dan 1,2 miljard mensen wereldwijd videogames. Waarvan meer dan de helft mannen zijn. Dus het is een droom die uitkomt om het videospel in een surround sound omgeving te spelen op een kamerbrede TV, hoe cool is dat!

  Het thema kiezen voor uw mancave

  Eigenlijk is het kiezen van het thema voor uw mancave net zo gemakkelijk als een A B C-tje. Hoe kan dat? Nu, u moet gewoon bedenken wat uw favoriete dingen zijn. Bent u bijvoorbeeld een sportliefhebber? Hang dan accessoire van uw favoriete sporten aan de muur. Als uw b.v. van hockey houdt, hang dan een hockey tenue, een hockeymasker of zelfs hockeysticks aan de muur. U kunt de vlag van uw favoriete team er ook nog bijhangen. Hetzelfde geldt als u een voetbal-, honkbal- of basketballiefhebber bent. Indien mogelijk maakt u een plek binnen waar u kunt spelen.

  Hoe zit het als u een muziekliefhebber bent? Dan kunt u muziekinstrumenten ophangen of de muur decoreren met muziek gerelateerde decoraties.

  In feite bent u vrij om een ontwerp voor uw mancave te kiezen dat een beetje een kick zal geven. Op die manier kunt u van uw kleine heiligdom genieten en van de dingen die u alleen of met uw mannelijke vrienden samen wilt doen.

  Veel plezier!

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.