5 slimme doe-het-zelfideeën - met dingen die je al in huis hebt

Het is toch een geweldig gevoel om met eenvoudige middelen iets te kunnen creëren, of zelfs dingen die in je huis opnieuw te gebruiken? In dit artikel krijg je tips over leuke, creatieve en eenvoudige knutselwerken die perfect zijn voor een vrije dag.

Herfstmais maken met gerecyclede kaarsresten

We beginnen met een doe-het-zelfklus die het perfecte knusse gevoel creëert. Ik denk aan kaarsen! Want is er iets dat direct meer sfeer creëert dan dat? Je kunt zelf gemakkelijk kaarsen maken als je wat oude kaarsresten in huis hebt. Ze zijn perfect voor hergebruik en om er nieuwe kaarsen van te maken!

Smelt je oude kaarsen in een waterbad. Bevestig vervolgens een lont op de bodem van een oude glazen pot, perfect om naar te zoeken in de kringloop, of houd de pot achter zodra de laatste jam eruit is geschraapt. Giet vervolgens je gesmolten kaars in de schoongemaakte pot en laat deze stollen. Als je een extra luxe pot wilt, kun je deze aankleden met wat behangresten. Bind een klein touwtje rond voor extra pittig detail. Kijk rond wat je in huis hebt en laat je fantasie de vrije loop. Als je thuis een geurolie hebt, kun je een paar druppels in de gesmolten kaars laten vallen en heb je opeens een geurkaars.

Allerlei soorten oude kaarsen kunnen worden bewaard en door elkaar gemengd. Zelfs als er een beetje kaarsvet achterblijft wanneer een waxinelichtje is opgebrand, kun je het bewaren en recyclen. Leg een zak of pot in een kast waar je alle stukjes in legt, en maak hier een kaars van zodra je voorraad gevuld is.

Kandelaars versierd met "Bramble Hill Vintage"

Behangtips voor kaars: illustraties, geometrisch, botanische illustraties

Supersnel papieren vaas van behangresten

Als je thuis planten hebt, raad ik je aan om van tijd tot tijd stekken te nemen. Het is namelijk absoluut het beste cadeau dat ik ken. Dus als je bent uitgenodigd en iets symbolisch wilt meenemen, doe je gewoon een stek in een potje aarde. Om er een echt leuk cadeau van te maken, kun je eenvoudig een papieren vaas maken van een oude papieren zak of overgebleven behangresten.

Plaats een vaas in het midden van de papieren zak of het behang. Til de vaas op en bekleed hem een beetje slordig, het kan goed zijn om een paar vouwen te maken, zodat de papieren vaas een beter handvat krijgt. Druk samen om de vaas in vorm te houden. Bind indien nodig een touwtje eromheen of vouw een rand naar beneden.

Behanglepels voor vazen. Unearth - Onyx | Green Marble | Brume - Granite

Fijne sieraden maken van overgebleven behangresten

Oorbellen gemaakt van behang 'Kerstin Dark' en 'Botany Banana'

Wist je al dat behang een geweldig materiaal is om sieraden van te maken? Nee? Dat is het namelijk! Door verschillende vormen uit behang te knippen of scheuren kun je prachtige sieraden maken. Zoals bijvoorbeeld deze oorbellen. Met een holle tang kun je kleine nette gaten maken, en als je geen tang hebt, je kunt ook een naainaald gebruiken. Voeg verschillende vormen samen door een kleine metalen ring te bevestigen. Lijm de oorbel aan de achterkant van het behang. En als je geen gaten in de oren hebt, kun je natuurlijk ook clips lijmen. Het beste van de oorbel is dat deze zo licht is dat je deze nauwelijks voelt. Nooit meer vermoeide oorlellen!

Een saaie spiegel opfleuren

Heb je thuis een wat grotere spiegel die misschien wat saai aanvoelt? Als je thuis ook nog behangresten of wat kleurrijke tape hebt, kun je snel en gemakkelijk een bijgewerkte en gepersonaliseerde spiegel maken! En misschien is de spiegel zelf iets waarvan je niet wist dat je het thuis zou kunnen behangen?! Als je spiegel een houten frame heeft, is het super eenvoudig om deze gewoon met je favoriete behang te beplakken. Een leuke manier om deze te matchen met de muur. En wist je dat je het behang ook kunt gebruiken om het spiegeloppervlak zelf te versieren? Knip leuke vormen uit of knip smalle stroken om een patroon te maken. Waarom niet mixen als je verschillende soorten behangresten hebt? Of bestel hier proefstukken van Photowall. Als je de spiegel in de kinderkamer ophangt, kun je grappige personages uitknippen die een thuis op de spiegel kunnen vinden.

Wist je dat je met een beetje glasverf ook op je spiegel kunt schilderen? Als je een transparante glasverf gebruikt, kun je leuke effecten met verschillende kleuren creëren.

Behangtips voor het opfleuren van de spiegel: designsbehang, oppervlakken en structuren, voor de kinderkamer

Creëer een extra kamer met een vouwwand

Botany Bamboo - Green

De vouwwand, een trendy en praktisch interieurdetail dat de laatste tijd echt is teruggekeerd. Hij is uitstekend voor het creëren van ruimte in kamers, en met een vouwwand kun je het gevoel van een kamer veranderen zonder een grote verandering aan te brengen. Het is ook relatief eenvoudig om te maken, bijvoorbeeld van oude planken. Je kunt ze behangen en snel een leuke afwisseling krijgen, en als je die zat bent, plak je gewoon een nieuw behang.

Behangtips: Lemon, Nadia Wedin, Garbo & Friends.

Anna María Larsson is bedenker, inspirator en doe-het-zelf professional. Ze is ervan overtuigd dat iedereen creatief is en wat moois kan creëren, het enige wat je nodig hebt is een beetje oefening. Ze verschijnt regelmatig op tv en geeft workshops en lezingen. Haar creatie en inspiratie deelt ze op haar blog en Instagram-account @dnilva.

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.