Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen.

  Welk type houten vloeren hebt u? Nabehandelen of niet

  Er zijn veel goede redenen aan te geven waarom veel huiseigenaren de voorkeur geven aan hout in hun woninginterieur. Het gebruik van houten vloeren kan structureel of esthetisch zijn of beide. We hebben hier informatie over houten vloeren. 
  Er zijn veel goede redenen aan te geven waarom veel huiseigenaren de voorkeur geven aan hout in hun woninginterieur. Het gebruik van houten vloeren kan structureel of esthetisch zijn of beide. We hebben hier informatie over houten vloeren.
  Welk type houten vloeren hebt u? Nabehandelen of niet

  Houten vloeren in het interieur

  Houten vloeren zijn per definitie alle vloeren gebaseerd op hout, en die zijn ontworpen als vloerbedekking. Ze kunnen zowel structureel als esthetisch worden toegepast, of beide. Houten vloeren kunnen worden beschouwd als een van de mooiste materialen die in het interieur kunnen worden gebruikt. Ze zijn economisch, milieuvriendelijk en het onderhoud is eenvoudig. De schoonheid van dit materiaal is tijdloos en past goed bij elk ander decor.

  Wat kosten betreft is hout een betere keuze in vergelijking met stenen, tegels en andere harde materialen. U kunt het ook als milieuvriendelijk beschouwen, omdat het van bomen is gemaakt en dat is een voorbeeld van een hernieuwbare materialenbron. Bomen worden opnieuw geplant zodra ze worden gekapt en ze groeien net zo snel als dat ze worden gekapt. In tegenstelling tot andere materialen is hout biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Dat zijn de redenen waarom veel bewoners de voorkeurgeven aan hout: door de kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

  Verschillende soorten houten vloeren

  Er zijn verschillende soorten houten vloeren die door ontwerpers en huiseigenaren kunnen worden aangewend. De keuze is van u, afhankelijk van uw voorkeuren en eisen. Hier zijn enkele soorten houten vloeren die in uw interieur kunnen worden gebruikt:

  1. Massief type

        1.1. Hardhouten vloeren - gemaakt van planken van één stuk hout. De planken werden oorspronkelijk gebruikt voor structurele doeleinden. Massieve houten vloeren hebben een dikker slijtoppervlak en kunnen vaker worden geschuurd en afgewerkt in tegenstelling tot de samengestelde houten vloer.

        1.2. Massief hout-productie - de massieve planken worden uit een boom gezaagd, dan ofwel oven of lucht gedroogd voordat het hout in verschillende afmetingen wordt gezaagd, afhankelijk van de eisen van de ontwerper of de huiseigenaar of beide. Het hout wordt dan afgewerkt of niet afgewerkt verpakt en klaargezet op het terrein van de fabriek. Het vochtgehalte van het hout wordt zodanig gecontroleerd dat het tijdens het transport en de opslag niet krimpt.

        1.3. Rotatie-schilprocess - het productieproces van dit type hout heeft meestal een multiplex uitstraling. Het proces omvat het koken van het hout als behandeling en waarna het wordt afgeschild om fineer te maken. De fineer wordt vervolgens onder hoge druk geperst.

        1.4. Geschaafd-schillen - het behandelproces is hetzelfde als dat van de roterend schillen, behalve het schilproces. De boomstam wordt rechtuit afgeschaafd.

        1.5. Droog zagen van massieve stammen - de hardhoutstammen worden op een laag vochtgehalte gehouden en langzaam gedroogd om het vocht uit het hout te verwijderen. Het hout wordt dan op dezelfde manier gezaagd als de massieve hardhoutplanken.

  2. Geïnstalleerd - Houten vloeren van dit type zijn samengesteld uit twee of meer lagen hout in de vorm van planken. Dit is het meest voorkomende type houten vloeren wereldwijd. Ze kunnen worden genageld of gespijkerd op een houten ondervloer of kunnen worden gelijmd aan de betonnen ondervloer. Hierdoor is dit ideaal voor keldervloeren. Kelder moet wel droog zijn.

  Afwerking van de houten vloeren

  Houten vloeren kunnen op twee manieren worden afgewerkt: glans of niet. De keuze van het type afwerking dat u wilt, hangt af van u af. U moet uw eigen levensstijl en voorkeur overwegen voor het onderhoud van de houten vloeren.

  1. Glans - dit verwijst naar de glans van de houten vloeren. Er zijn verschillende niveaus als het gaat om glans. De glans van houten vloeren kan zijn semi-glans, satijnglans, matglans, hoogglans.

  2. Afwerking van het oppervlak- dit type afwerking is duurzaam, waterbestendig en heeft slechts minimaal onderhoud nodig. Het materiaal dat op het oppervlak wordt gebruikt, blijft zitten en vormt een film op het oppervlak. De verschillende soorten oppervlakteafwerking zijn de volgende:

         2.1. op water gebaseerde afwerkingen

         2.2. op olie gebaseerde afwerkingen

         2.3. vochtbestendige afwerkingen

         2.4. afwerkingen met vernissen

         2.5. afwerkingen met was

         2.6. UV-filterende afwerkingen

         2.7. natuurlijke afwerkingen met olie

  Sommige bewoners hebben vragen over hun houten vloeren als ze moeten worden vervangen of gerepareerd. Eigenlijk hangt het af van de bewoner. Er zijn verschillende factoren die u als bewoner moet overwegen, zoals de conditie en de leeftijd van de houten vloeren en nog belangrijker: uw budget. Denk praktisch en verstandig: is het beter om de vloer op te knappen of kunt u hem beter vervangen? Hoeso? Omdat de kosten een stuk hoger zijn als u de vloer vervangt. Maar als de houten vloeren echt oud is en opnieuw schuren etc is zinloos, dan is het tijd om de houten vloeren te vervangen.

  Het onderhoud van houten vloeren is simpelweg het schoonmaken van de vloer met de vloerenreiniger en het aanbrengen van een beschermlaag. U hebt de benodigde materialen en gereedschappen nodig en natuurlijk tijd om het onderhoud te plegen.

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.