Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen.

Inrichting & Ruimtes

  Tijdelijk interieurontwerp - een populaire keuze onder traditionele ontwerpers

  Het transitionele interieurontwerp is een combinatie van traditionele en eigentijdse ontwerpen. Deze interieurontwerpstijl is ideaal en populair bij degenen die houden van de traditionele interieurontwerpstijl. We hebben hier de basisprincipes opgeschreven over het transitionele interieurontwerp dat u misschien graag in uw huis zou willen hebben. 
  Het transitionele interieurontwerp is een combinatie van traditionele en eigentijdse ontwerpen. Deze interieurontwerpstijl is ideaal en populair bij degenen die houden van de traditionele interieurontwerpstijl. We hebben hier de basisprincipes opgeschreven over het transitionele interieurontwerp dat u misschien graag in uw huis zou willen hebben.
  Tijdelijk interieurontwerp - een populaire keuze onder traditionele ontwerpers

  Het Transitionele Interieurdesign

  "Bijgewerkt klassiek", "Traditioneel met een draai", "Klassiek met een hedendaagse twist", is hoe transitioneel interieurontwerp wordt beschreven. Het is eigenlijk een eigentijdse mix van traditionele en moderne stijlen. Saai staat niet in het woordenboek van de transitionele ontwerpstijl. Het bezit die verfijnde, klassieke, strakke en tijdloze uitstraling waar veel bewoners zo gek op zijn. Dit is te zien in de meubels waarin de lijnen eenvoudig zijn met rechte lijnen of ronde vormen. De transitionele stijl richt zich op comfort en praktische aspecten, vooral voor mensen met een actieve levensstijl.

  Kenmerken van het Transitioneel interieurontwerp

  Het transitionele interieurdesign is een van de meest populaire designs en dan voornamelijk bij degenen die houden van het traditionele design maar upgrade daarvan willen. Hier zijn de eigenschappen van het transitionele interieur design dat misschien wel iets is voor in uw interieur:

  1. Kleuren - het transitionele ontwerp maakt gebruik van warme neutrale kleuren om een combinatie van de traditionele en hedendaagse ontwerpen te bereiken. Voorbeeld van neutrale kleuren zijn crème, bruin, kaki en grijs.

  2. Geslachtsneutraal - in tegenstelling tot andere interieurontwerpstijlen, is het transitionele interieurontwerp geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het is geslachtsneutraal. Daarom zijn de accessoires minimaal en niet pronkerig en de kamers stralen een comfortabel gevoel uit.

  3. Textuur - het gebruik van neutrale kleuren combineert goed met andere decoratieve artikelen en kleurentinten. De kleuren passen ook goed bij de verschillende texturen. De toevoeging van natuurlijke vezels voegt een dimensie toe en de combinatie van glanzende en matte afwerkingen voegt een gelaagdheid toe aan de kamer.

  Waarom mensen van het transitionele interieurontwerp houden

  Het transitionele interieurontwerp werd geconceptualiseerd voor mensen die een modernere sfeer willen creëren zonder dingen te hoeven weggooien die ze momenteel bezitten. De designstijl is in principe een mix van de traditionele en hedendaagse stijlen. In de kamers wordt een een sfeer gecreëerd die een klassieke gevoel heeft en toch comfortabel is. Kleurenschema's die worden gebruikt, zijn ontspannend en ongekompliceerd.

  De accessoires zijn minimaal, zodat dit contrasteert met het monochromatische kleurenschema van deze interieurontwerpstijl. Daarnaast worden de vloeren neutraal gehouden door gebruik te maken van zachte gekleurde tapijten of houten vloeren in warme tinten. Tapijten en kleden zijn eveneens belangrijk omdat ze textuur bieden. Matig opvallende ramen hoort eveneens bij deze ontwerpstijl.

  De stoffen die in deze ontwerpstijl worden gebruikt, hebben niet veel kleur maar zijn overvloedig in texturen en patronen. Er is een breed scala aan stoffen die vaak in deze ontwerpstijl worden gebruikt, bijvoorbeeld: chenille, corduroy, leer, katoen, twill, denim, zijde, tweed en andere.

  Over minimalisme gesproken, de transitionele interieurontwerpstijl heeft een klein kenmerk van het minimalisme, bijvoorbeeld de rechte strakke lijnen van de meubelstukken. Ze zijn meestal recht, soms met een zachte, vloeiende lijn als toevoeging aan de schoonheid van het meubilair. De meubelstukken zijn ook gender-neutraal, zodat ze bij alle geledingen van het leven passen. Vaak wordt de transitionele interieurstijl gematcht met de Shaker- of missie stijl meubels om het transitionele interieurontwerp naar voren te brengen.

  Conclusie

  Het transitionele interieurontwerp is een van de goede designstijlen om de look van uw kamers te verbeteren. Door nieuwe meubels en decoratieve stijlen toe te voegen aan de andere meubels zal de look van uw kamer verbeteren. U kunt het als semi-eclectisch beschouwen, aangezien u de kamer op uw eigen manier kunt decoreren. Daarnaast kunnen oude en nieuwe artikelen goed combineren zolang u de decoratieve artikelen elkaar laat aanvullen.

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.