Anna María's 10 behangfavorieten

Er zijn zoveel mogelijkheden met behang. Het kan een kamer in een oogwenk omtoveren en het geeft een knus en heerlijk gevoel. Hier volgen 10 behangfavorieten die ik nu leuk vind. En in welke kamers ik ze zou opplakken.

Foto door: Tekla Evelina Severin

Het behang Stunner Peachy zou volgens mij erg leuk zijn in een gang, wie wil hier niet tegenaan lopen bij thuiskomst? Ik zou in ieder geval ongelooflijk blij zijn. Of waarom zou je het niet op een muur in de woonkamer hebben, beide kamers zouden volgens mij een echte lift krijgen met dit behang.  

Als ik een zomerhuisje had of in een huis zou wonen Flora Pattern White absoluut geweldig zijn in een slaapkamer. Stel je voor dat je 's ochtends je ogen opent en dit wacht je op. Het hele jaar door zomer! Ik merk hoe lekker de bloemen ruiken, jij ook?

Een ander behang dat er ook geweldig uitziet in een slaapkamer is Eucalyptus. Ik hou echt van de harmonische groene tint die opgaat in zowel groene als blauwe tinten. Ik zou de rest van de inrichting combineren met houtelementen en een Scandinavisch gevoel. Daar zou ik goed slapen!

Ik hou echt van de geschilderde structuur in Colorful Pastel Splashes. Ik denk dat dit behang het in veel kamers goed kan doen. Alles van de creatieve werkruimte tot de lichte woonkamer of een speelse kinderkamer.

En als ik in een kinderkamer ben, denk ik dat Jungle Friends het daar heel goed zou doen. Stel je voor dat je als kind een jungle vol dieren hebt om mee te spelen. Zet een verrekijker van twee wc-rollen op zodat je vervolgens op jungle-expeditie kunt gaan.

Ik vind dat behang in veel verschillende soorten kamers past. Het belangrijkste is wat voor andere meubels en objecten je in de kamer hebt. Affinity - Red vind ik goed staan in een hal, een keuken of een kinderkamer. Ik vind het levendig, speels en vrolijk.

Het behang Confetti voelt als het ultieme halbehang. Verwelkomend, vrolijk en levendig. Ik hou echt van alle spetters en de kleurrijke stippen. En om eerlijk te zijn is het niet zo erg als de kinderen een beetje modderig en nat binnenkomen en per ongeluk op de muur spetteren. Het past er mooi bij, en je kunt het op elk moment wegvegen.

Pompon - Bright zou volgens mij supergoed passen als een achtergrondmuur in een kamer met grote ramen en veel licht. Misschien een huiskamer? Hier zou ik graag willen zitten en wegdromen over hete zomermaanden en bloeiende bloemenweiden.

Ik hou van het handgetekende en kinderlijke gevoel in Whimsical Pink. Een superschattig behang voor in de kinderkamer. Het voelt kalm en vredig aan met zijn lichte indruk, en er zijn zoveel leuke illustraties te ontdekken voor jonge kinderen.

Er is iets moois en vredigs met de vogels en bloemen in Birds nest black. Een behang dat eerlijk gezegd in werkelijkheid nog mooier is dan op de foto. Ik zou het graag willen laten plakken in een keuken met borstpaneel. Stel je voor hoe mooi het paneel zou breken met het prachtige patroon.

Dit waren mijn 10 behangfavorieten. Je vindt alle behangen hier bij elkaar. Als je je eigen lijst met favorieten wilt maken, kun je deze gemakkelijk op één plek verzamelen. Gebruik de hart-functie. Markeer je behangen door op het hartsymbool te klikken. Je vindt al je favorieten via het hart in het menu bovenaan de pagina. Welke behangen zijn jouw favorieten?

---

Anna María Larsson is bedenker, inspirator en doe-het-zelf professional. Ze is ervan overtuigd dat iedereen creatief is en wat moois kan creëren, het enige wat je nodig hebt is een beetje oefening. Ze verschijnt regelmatig op tv en geeft workshops en lezingen. Haar creatie en inspiratie deelt ze op haar blog en Instagram-account @dnilva.

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.