Bereid je voor op het nieuwe schoolseizoen met een kleurrijke en fraaie schoolkit!

Het is fijn om voordat het schoolseizoen begint, je alvast voor te bereiden met nieuw materiaal zoals schrijfblokken, pennen, mappen, boeken enzovoort. Met een beetje behang kun je een fraaie schoolkit samenstellen waardoor je lessen gegarandeerd leuker worden! Anna María laat zien hoe je in een handomdraai gemakkelijk een notitieblok, fraaie pennen en persoonlijke bladwijzers kunt maken!

Bereid je voor op het nieuwe schoolseizoen met een kleurrijke en fraaie schoolkit!

Persoonlijk vind ik het prettig om voor elk nieuw semester een nieuw schoolkitje te maken. Met bijvoorbeeld kleurrijke pennen, nieuwe bladwijzers, fraaie notitieblokken of een nieuw etui. Veel van deze dingen kun je eenvoudig aanpassen met behulp van wat behang! Misschien heb je thuis nog een paar oude lege notitieblokken met logo's liggen. Die zijn perfect om te pimpen.   

Met een paar kleine stukjes behang kun je in dezelfde stijl fraaie bladwijzers maken en potloden aankleden. Ik ben los gegaan met het kleurrijke behang van Erica Jacobson.

Kleurrijke schoolkit voor het nieuwe schoolseizoen

Moeilijkheidsgraad:
Eenvoudig

Duur:
ongeveer 30 min

Materialen

• Notitieboek om aan te kleden
• Potloden (helemaal ronde potloden zijn het gemakkelijkst om mee te werken)
• Behang. Als je grotere boeken wilt aankleden, kun je behang op maat bestellen. Voor bladwijzers en pennen zijn restjes of bestelde behangstalen perfect.
• Dubbelzijdig klevende tape
• Schaar/snijmesje
• Liniaal
• Lijmstift
• Een klein touwtje voor de bladwijzer

In het filmpje kun je stap voor stap zien hoe je je schoolkit maakt!

DIY - Back to School

Laat je fantasie de vrije loop en kleed de spullen aan die je nodig hebt voor het nieuwe schoolseizoen. Misschien wil je nog andere dingen matchen? Een tijdschriftenmap of gewone map is ook ideaal om aan te kleden. Door een klein deel van je bureau te behangen kun je eenvoudig een bureaumat maken die altijd op zijn plaats blijft.

Als je behang uit dezelfde serie of van dezelfde ontwerper gebruikt, komt de stijl altijd overeen. Kies je favoriete ontwerpen en maak je eigen schoolkit!