Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-2 dagen. Op dit moment hebben we een langere levertijd van maximaal 5 werkdagen.

  Interview met patroonvormgeefster Lena Holtzberg

  Met genoegen presenteren we een nieuwe designsamenwerking met de Zweedse textielkunstenares Lena Holtzberg. Lena werkt al meer dan 20 jaar als patroonontwerpster. Ze heeft onder andere gewerkt voor H&M, getekend in opdracht van meerdere Zweedse behang- en textielbedrijven zoals Höie of Scandinavia en Åhlens, en is werkzaam geweest in Engeland en Italië. De behangcollectie “Joyous Creations”, is haar eerst behangcollectie voor Photowall en is een huldiging van de natuur, waar bloemen en de pracht van de natuur centraal staan.
  Behang: Cheetah Reveries Cognac and Turqouise.

  Beckmans en patroonvormgeving

  Lena Holtzberg is al van kinds af aan geïnteresseerd in tekenen. En dat tekenen een deel van haar beroep zou worden was dan ook al vanaf het begin vanzelfsprekend. Tijdens de opleiding aan de Beckmans Hogeschool voor Design raakte ze vooral geïnteresseerd in patroonvormgeving, en na haar examen in 1997 kon ze meteen aan het werk als ontwerpster bij de toenmalige postorderafdeling van H&M, Rowells.

  Daarna heeft ze patronen gemaakt voor een aantal grote Zweedse textiel- en behangbedrijven en gewerkt voor ontwerpstudio’s in Engeland en Italië. Tegenwoordig freelancet ze onder haar eigen merk Chiconique. In samenwerking met Photowall heeft Lena een behangcollectie vormgegeven die de schoonheid en veelzijdigheid van de natuur huldigt. 

  Behang: Resting Tigress - Denim And Beet.

  Joyous Creations -  een huldiging van de natuur

  De natuur is voor Lena Holtzberg altijd de grootste bron van inspiratie geweest, en dat is dan ook terug te zien in haar organische patronen en kleurenkeuzes.

  Ik ben gefascineerd door en verwonderd over de enorme verscheidenheid van onze planeet en alle complexe en fantasierijke planten en dieren er zijn. Hoe meer onwerkelijke, bijzondere soorten ik tegenkom, des te moeilijker ik het vind om te geloven in de Darwinistische theorie. Het is, in mijn ogen, onmogelijk om niet geïnspireerd te raken door de natuur!

  Lena Holtzberg beschrijft haar manier van werken als organisch, zorgzaam en ongecompliceerd. Het creatieve proces begint met het zoeken naar een inspirerende afbeelding van een dier of een mooi insect. De afbeelding wordt het uitgangspunt van het patroon. Vervolgens kiest ze bloemen en bladeren die interessant zijn qua vorm, kleur en tekening. En daarna begint ze met tekenen, zonder te schetsen - of teveel na te denken.

  Mijn originelen groeien voort op een organische manier en mijn enige doel is om iets moois te creëren met flora en fauna centraal, dat vreugde kan brengen aan andere mensen.
  Behang: Cockatoo Paradise Honey and Silver

  De behangcollectie Joyous Creations  bestaat uit vijf handgetekende, harmonische patronen – Cockatoo Paradise, Resting Tigress, The Iguana Dream, Cheetah Reveries en Butterfly Poetry, die voor een comfortabel en knus gevoel zorgen, ongeacht kamer.

  Deze artikelen zijn wellicht ook interessant voor je:


  Snelle bezorging

  Je bestelling wordt altijd binnen 1-2 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

  100% tevredenheidsgarantie

  We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.