TRENDRAPPORT Lente/Zomer 2023 - Futuristisch, extravagant en bloeiend

We zijn op weg naar betere tijden en de eerste opkomende zonnestralen brengen het gevoel van de lente en een nieuw begin. Vergeet niet om het rustiger aan te doen en te genieten van elk moment - hier en nu zijn is nog nooit zo zinvol geweest. In deze gids presenteren we onze 3 behangcollecties, geïnspireerd op de grootste trends van dit jaar. Dus maak je klaar om je veilige oase te vullen met spannende stijlconflicten, futuristische accenten en veel kleur. Je volgende favoriete behang kan niet wachten om gevonden te worden.

Meta Waves - PWP

Uit en aan

We hebben lang gesproken over contrasten als het gaat om trends. 2023 is geen uitzondering, maar dit jaar krijgen ze een aantal bijgewerkte looks. Dit voorjaar vullen we onze huizen met futuristische kleuren en virtuele vormen in combinatie met totale stilte. Met het trendwoord "metaverse" in ons achterhoofd creëren we een constant verbonden bestaan, maar met een duidelijke uit- en aan-knop. We integreren nieuwe moderne technologieën in ruimtes voor ontspanning - zoals een futuristische gezellige technische spa versierd met lavendeltinten en gepixelde oppervlakken. Trek je badjas en slippers aan, controleer de kamertemperatuur met je stem en laat de nieuw geïntegreerde technologie voor je zorgen.

 

Ga voor het gevoel

We zien een trend waarbij we ons steeds meer richten op het bereiken van echt plezier en het ervaren van dingen waardoor we ons van binnen levend voelen. Het soort gevoelens dat niet op film kan worden vastgelegd. Dit gaat over hier en nu zijn en we willen dat dit gevoel één wordt met ons huis. De natuur is hier een belangrijk ingrediënt, met bijgewerkte kleurstellingen vol nieuwe energie.

Orange Terrazzo Pattern - Jorma Jämsén

"Het gaat niet meer om welke stijl je hebt, maar meer om welk gevoel je nastreeft."

 

Word verliefd op kleur

Na een tijdperk van vredige tonen, kijken we nu naar helderdere kleuren die vreugde brengen. Exuberant is precies goed, zowel qua kleur en vorm als hoe ze worden gecombineerd. Het spectrum is breed, maar sterke tonen van rood en blauw zijn de toptrends in het palet van deze zomer. Haal het er allemaal uit met behang op zowel muren als plafonds, of ga voor kleinere details zoals posters of textiel. Hoe dan ook, nu is het tijd om verliefd te worden op kleur, voor eens en altijd.

Stitched Together - WA Collection

De trendverkenner van dit jaar: hier hebben we onze drie favorieten opgesomd en unieke behangcollecties gemaakt die bij elke trend passen.

 

Trend 1: The Baroness Blend 

Buitensporige stijlconflicten 

Palet: Bloedrood, blauw, abrikoos en turkoois


Weelderig is het thema van deze collectie. Neem wat je thuis hebt, zolang het groot is en ruimte inneemt. Barokke bloemstukken in archaïsche keramische urnen worden graag tentoongesteld op de minimalistische plexiglas tafel. Krachtige kleuren zoals bloedrood en kobaltblauw domineren, hoewel zachtere tonen zoals abrikoos of turkoois ook hun plaats hebben om de stemming te verlichten. Deze trend heeft een duidelijke, hedonistische stijl van decoreren waarin staat dat het leven ten volle moet worden geleefd. We willen dingen die ons raken, details die ons diep in onze ziel laten voelen en we zijn helemaal gestopt met ons te verontschuldigen omdat we er niet bij horen. Vloeren met patronen, gekleurde plafonds, prachtige bogen en dubbele deuren die wijd opengaan voor de wereld, denk groot en buiten de conventies om. Echt buiten. Deze trend omvat het drinken van wijn in plaats van water, blauwe schermlichten op met fluweel bedekte divans met leeuwenpoten en vooral groot leven op elk moment

Bekijk de collectie

 

Trend 2: Protopia

Waar meer ook echt meer is 

Palet: Palet: Groen, blauw, geel en oranje


In zijn puurste vorm wordt Protopia gedefinieerd als een staat waarin we niet langer vechten om te overleven (Dystopia), noch streven we naar perfectie (Utopia). Protopia is een wereld met een constante collectieve wil om te veranderen en te verbeteren, maar waar er ook een verwachting is om te moeten evolueren. We kijken naar onze oorsprong en stellen vragen bij onze levensstijl. We vullen onze huizen en harten met gezondheid en liefde. En natuurlijk speelt de natuur een grote rol. Deze trend zit vol met vegetatie en tinten groen. De kleur groen is van nature ontspannend en verfrissend, terwijl gele tinten creativiteit bevorderen, en hier zien we beide kleuren in een subtiele mix. Veel patronen, verschillende vormen en een viering van je eigen stijl is de mantra van deze trend.

Bekijk de collectie

 

Trend 3: Metamodernism

Ontsnap naar een virtual reality 

Palet: paars, roze en wit


Welkom in een toekomst geïnspireerd door de metaverse en de digitale wereld. Heldere, glanzende oppervlakken met vloeiende vormen gecombineerd met aangename verlichting. Andere elementen zijn 3D, chroom en wit metaal. Helderroze tinten worden afgewisseld met kunstmatige kunst en het hele paarse spectrum, van de helderste lavendel tot levendige neon. Laat je emoties je leiden. Over het algemeen is het eenvoudig, maar toch gezellig. Pluizige vormen en futuristische ontwerpen die net zoveel gaan over ontsnappen aan het dagelijks leven als over thuiskomen. We zien spiegels, innovatieve materialen en holistische oplossingen in een naadloze wereld waar we vrij in en uit lopen. 

Bekijk de collectie