De behangtrends voor dit jaar 2022 - aangename tinten en kleurrijke elementen

Rustgevend en dicht bij de natuur zijn kernwoorden die we dit jaar graag in huis halen. Klinkt dit bekend? Dat klopt! Interieur is een beetje als een wiel, en dat wordt niet elk jaar opnieuw uitgevonden, toch? In plaats daarvan kun je interieurtrends zien als een doorontwikkeling van het vorige jaar, waarbij je de favorieten meeneemt, een beetje opschudt en een paar nieuwe details toevoegt.

Blue Forest - Photowall

Trends komen en gaan, ze herrijzen, en ze beïnvloeden ons verschillend van individu tot individu en sommige verdwijnen even snel als ze opbloeien. Dit is helemaal niets nieuws, zo werken trends nou eenmaal. We vinden het wiel zelden opnieuw uit, maar we zullen het wel blijven ontwikkelen om het passend bij onze tijd te houden.

 

We weten dat mode en kleding al sinds lange tijd een statussymbool zijn, een manier om je identiteit uit te drukken en een effectieve manier om je verbonden te voelen met anderen. Modetrends gaan snel, veel sneller dan interieurtrends. Dit betekent dat we van jaar tot jaar zelden significante veranderingen zien, maar de trends sluipen bijna naadloos in ons huis en in ons hart. En daar kunnen ze heel lang blijven!

Watercolor Landscape IV Pink and Blue -  Nouveau Prints

Een comfortabel kleurenpalet

Door de aanhoudende pandemie brengen we al een tijdje veel meer tijd thuis door. Misschien heeft dit ertoe bijgedragen dat het interieur van het huis nu een veel belangrijke plek inneemt en nog meer een maatstaf en statussymbool wordt, en ook een rol speelt om uit te drukken wie we zijn en wat onze waarden zijn. 

 

Misschien heeft de pandemie ook invloed gehad op onze groeiende behoefte om harmonie met de natuur te vinden. Natuurlijke kleuren, vormen en elementen vinden steeds meer plaats in onze huizen. We zoeken rust en harmonie en voelen ons onbewust aangetrokken tot tinten die ons een goed gevoel geven, kleuren en combinaties van materialen die we mooi en rustgevend vinden, wat vaak neerkomt op tinten uit het natuurlijke kleurenpalet. Met dit alles in gedachten is het niet erg moeilijk te begrijpen waarom de verschillende kandidaten voor kleur van het jaar 2022 samen een comfortabel kleurenpalet vormen, rustgevend en dicht bij de natuur, en allemaal heel dicht bij elkaar liggende tinten. Fijne favorieten uit 2021 die ons zo het nieuwe jaar in volgen. Ze worden echter vergezeld door een prachtige mix van kleurkliks en combinaties om mee te experimenteren; hierbij zijn paarse, groene en jaren 80-pastels enkele van onze persoonlijke favorieten.

Autumn Dreams - 1 x

Vind jouw stijl

Door onszelf belangrijke vragen te stellen en erachter te komen waarom we iets willen, kunnen we betere beslissingen nemen die ons in de goede richting sturen. Er is geen goed of fout, maar hier is genoeg inspiratie en enkele waardevolle tips als uitgangspunt voor wie dat wil.

Wij bij Photowall houden ervan wanneer persoonlijkheid en gevoel een plek vinden in huis, en met dat als uitgangspunt is ons belangrijkste advies wat betreft behang en trends om echt voor jezelf te zorgen. Vraag jezelf af wat je leuk vindt en wat je eigen behoeften op dit moment zijn. Ben je op zoek naar een rustgevende plek voor ontspannen vermaak? Een kamer die barst van de energie of een veilige en zorgzame omhelzing om in op te warmen? Voel je je goed in licht en overzichtelijk of voel je je beter in een gezellige omgeving? In de onderstaande lijst vind je onze favorieten qua behangtrends van dit jaar, en we hopen dat ze je de inspiratie kunnen geven die je nodig hebt om een persoonlijk huis te creëren dat bij jou en jouw behoeften past.

Trend 1 – Silent Shores

Above the Storm - Summer House x Marti Marais

 

Deze trend omvat zowel minimalisme als nuchterheid en spiritualiteit. Een ontmoeting tussen twee levensstijlen, die zich verenigen in een verlangen naar een nieuwe start en een leven voorbij stress en angst. Silent Shores creëert ruimte en energie om een overdaad aan informatie en scrollen opzij te schuiven ten gunste van gezelligheid, aanwezigheid en stilte. Het leven is hier en nu!

 

De kleuren zijn rustgevend, met een wat ingetogen maar o zo mooie kleurstelling. Van gebroken wit, via broze lagen grijs tot beige- en bruintinten. De inspiratie komt van koele novembergolven die over Scandinavische zandstranden rollen. Klei en sediment, kalksteen en pure schelpen geven deze trend ook kleur. 

 

Silent Shores biedt een mooie en uitgeklede basis die een perfect uitgangspunt vormt, en gemakkelijk te stylen en te combineren is met klassieke dingen en persoonlijke favorieten. Als je je meer aangetrokken voelt tot minimalisme, laat dan de basis met rust en groepeer je interieur volgens kleurenschema om een sobere uitstraling te krijgen en contrasten te creëren met een mix van tactiele materialen zoals glas, wol en keramiek.

Trend 2 – Open window

Circles Mid Century II - Ana Rut Bre

 

Open het raam en laat de emoties binnen! Mooie kleurklikken brengen iedereen in een goed humeur, en deze trend barst van de energie en de geest van de toekomst. Hier vinden we alles voor wie al lang geleden heeft gevierd dat de pandemie voorbij is en verder is gegaan met zijn leven. Waarom wachten op de rest van de wereld als je je eigen gang kunt gaan? We hebben maar één leven, dus laten we er het beste van maken door middel van unieke kleurencombinaties die gegarandeerd een vrolijke sfeer in huis creëren. 

 

Dankzij Open window hangt de lente in de lucht! Wees creatief, vind je stijl en mix gedurfde vormen, maar dan stijlvoller voor een perfecte combinatie. Laat het huis bloeien: haal inspiratie uit oma's bloementuin. Roze, paars, groen en geel zijn allemaal belangrijke kleuren in deze trend, kies er een of combineer meerdere!

Trend 3 – Woodland moments

Slate Palms - WAG Collection

Stel je harde wind uit de zee voor. Een mistige horizon. Mistige tinten. Misschien kan deze trend de 'intellectuele trend' worden genoemd. Politiek, klimaatvoetafdrukken en gesloten kringlopen komen hier ter discussie. Men denkt nieuw. Oude waarheden worden ter discussie gesteld. Maar niemand weet hoe het afloopt...

 

De kleur blauw is de hoeksteen van Woodland Moments. Blauw staat voor veiligheid en kalmte, iets wat we moeten voelen om langzaam uit onze gebruikelijke patronen te durven stappen. Naar de zee gaan geeft kracht en energie. Verschillende tinten blauw symboliseren schoon water en frisse lucht, iets waar we nu meer dan ooit de ware waarde van begrijpen. 

 

Mistblauw, hemelsblauw, diepblauw in combinatie met mosgroen en eventueel een bessenrode accentkleur. Combineer met stoffen en zachte vormen, upcycle geliefde bezittingen en voeg prachtige kunst en interessante boeken toe en het huis is niet alleen compleet maar ook warm, gezellig en veilig.

Verken alle trends hier.