Welke behangkwaliteit is het beste voor je? Anna María begeleidt je goed

Wat als ik eten op het behang mors of spet? Kan het behang tegen krassen of een kind dat de muur als een autoweg gebruikt? Kun je overgebleven behang gebruiken als knutselmateriaal? Wat is het verschil tussen de twee kaliteiten, Standard en Premium? Deze en andere vragen stelde ik mezelf in deze ultieme behangtest waar ik de behangen van Powerwall aan heb onderworpen. Beide behangen zijn duurzaam, afveegbaar en milieuvriendelijk. Maar wat gebeurt er als ze worden onderworpen aan mijn zware tests? Ga mee naar het testlaboratorium en krijg antwoorden op alle vragen, en ook enkele tips en trucs die goed zijn om te weten voordat je je behang kiest.

Wat kan een behang aan?

Een behang kan echt het verschil maken in een kamer. Het kan het gezellig maken, een knus gevoel creëren of overzichtelijk en netjes zijn. Los van de esthetiek moet het natuurlijk ook tegen verschillende belastingen kunnen, zoals nattigheid, zonlicht, vlekken en slijtage, zonder hieronder te lijden. Ik heb de behangen aan verschillende tests blootgesteld, zodat je wat hulp en begeleiding hebt bij het kiezen van een behang voor je kamer en project.

Krastest

Wat moet worden getest?
In de krastest willen we zien wat er gebeurt als je objecten neemt en op het behang krast. Geeft het sporen? Verkleurt het behang?

Hoe is de test uitgevoerd?
Ik heb me uitgeleefd en krabte hard en zwaar op het behang (Botany Banana en Brume - Cobolt) in zowel Standard- als Premiumuitvoeringen met een lepel en een houten blok.

Links zie je het Botany Banana-behang in Premium, geen zichtbare krassen. Aan de rechterkant Botany Banana in Standard, hier ontstaan krassen.

Een meer gedetailleerde afbeelding van hoe de kras eruit ziet. Hier op het behang Brume - Cobolt (Standard).

Resultaat:
Het Premiumbehang is krasbestendig en kan worden bekrast zonder dat de kleur verdwijnt of sporen achterblijven.

Het Standardbehang krijgt krassen en toen ik met het houten blok bekraste, verkleurde dat het behang en liet het sporen achter. Door de lepel bleven ontkleurde strepen achter.

Conclusie:
Als je behang wilt aanbrengen in een kamer waar slijtage en krassen kunnen optreden, zoals kinderkamers, hallen, keukens, openbare ruimtes en restaurants, kies je Premiumkwaliteit voor het behang.

Hoeveel spatten en morsen kan een behang verdragen?

De behangs van Photowall, zowel Standard als Premium, zijn gemaakt van non-woven-materiaal. Een eenvoudige uitleg en verschil met klassiek behang is dat dat wordt gemaakt van papier, en het moderne behang dat Photowall gebruikt wordt gemaakt van vliesmateriaal, wat een textielmateriaal is. Vliesbehang is iets dikker en stijver dan gewoon papieren behang, wat betekent dat het niet opdroogt of krimpt, wat kan gebeuren met papieren behang. Dit betekent dat het gemakkelijker is om behang en patronen te plaatsen met een vliesbehang en dat je de lijm direct op de muur kunt aanbrengen als je aan het behangen bent. In deze test testen we hoe het vliesbehang van Photowall reageert op normale voedselspatten.

Morstest   

Wat moet worden getest?
Wat gebeurt er als er spatten (bijvoorbeeld van eten) op de muren komen?

Hoe is de test uitgevoerd?
In de morstest morste ik babyvoeding en bosbessensoep op het behang, liet het een paar minuten zitten en veegde het vervolgens af met papieren handdoeken en vervolgens een vochtige doek met water.

Het behang Fractal Chalcedony and Geode (Standard) met vlekken van babyvoeding en bosbessensoep. Afgedroogd met papieren handdoeken en een vochtige doek.

Het behang Fractal Chalcedony en Geode (Premium) met vlekken van babyvoeding en bosbessensoep. Afgedroogd met papieren handdoeken en een vochtige doek.

Morsvlek en gedetailleerde afbeelding van het Standard- (links) en het Premiumbehang (rechts). Behang: Butterfly Poetry - Mustard and Silver.

Resultaat:
De bosbessensoep liet vlekken achter op het Standardbehang en het babyvoedsel liet een lichte gelige kleur achter, maar het was wel beter weg te vegen.

Het Premiumbehang bleef schoon en zowel de bosbessensoep als het babyvoedsel gingen er heel makkelijk af, zonder enig spoor na te laten.

Conclusie:
Als je gaat behangen in een ruimte waar voedselspatten en gemors kunnen optreden, zoals in keukens, hallen, kinderkamers, openbare ruimtes, restaurants, enz., kies dan Premium.

Hoeveel reflecteert het behang bij verschillende belichtingen?

Wanneer het tijd is om een kamer te behangen, is het belangrijk om na te denken over hoe je het behang in de kamer wilt zien. Een groot deel van de beleving van behang is hoe licht wordt gereflecteerd. Soms wil je een glanzendere verschijning, en soms wil je een mattere kleurenbeleving. Als je bijvoorbeeld veel lichtinval hebt met veel of grote ramen, is het misschien een idee om een matter behang te kiezen dat vervolgens een rustigere en vloeiendere indruk maakt in vergelijking met een behang waar veel lichtreflectie in te zien is. Een glanzender behang kan kleuren en effecten benadrukken, dus als je een behang met een glanzende en blanke verschijning hebt gekozen, kan het slim zijn om die verschijning te versterken.

Reflectie en verblindingstest

Wat moet worden getest?
Hoeveel reflecteert het behang bij verschillende belichtingen? Wat onderscheidt de verschillende kwaliteiten?

Hoe is de test uitgevoerd?
Ik heb de behangen bij daglicht en met direct en indirect kunstlicht getest.

Kerstin Dark Standard (links) en Premium (rechts) recht van voren bij daglicht.

Kerstin Dark Standard (links) en Premium (rechts) onder een hoek bij daglicht. Een duidelijk verschil in reflecties en verblinding.

Kerstin Dark Standard (links) en Premium (rechts) direct kunstlicht.

Resultaat:
In het Standard-behang treden reflecties en verblinding op, terwijl Premium met een matter oppervlak niet reflecteert en geen witte lichtplekken krijgt.

Conclusie:
Als je een mat oppervlak wilt zonder verblinding en reflecties in het behang, kies dan voor Premium-behangkwaliteit. De Premium-kwaliteit is geschikter voor het maken van foto's omdat er geen glittering in zit. De behangen zijn ook geweldig om te gebruiken als achtergrond als je flat-lays wilt maken of een mooie back-drop wilt hebben. Dan heeft de Premium-kwaliteit de voorkeur. Als je veel thuis blogt of fotografeert, zou ik kiezen voor Premium. Dan krijg je een gelijkmatig en mooi mat oppervlak op het behang, waardoor het motief vanuit alle hoeken zichtbaar is.

Behang met Standard-kwaliteit geeft een iets glanzender oppervlak en kan goed zijn om te kiezen als je het effect van bijvoorbeeld goud, zilver of koper wilt benadrukken en versterken. Zoals in elk van deze behangen: World Map Golden, Madame De Pompadour, Vintage Bronze Background, Marble with golden veins.

Het zwart in de Standard-kwaliteit is iets zwarter omdat deze iets meer verblindt.

Kan het behang tegen schoonmaakmiddelen?

Schoonmaaktest

Wat moet worden getest?
Ik heb getest hoe goed het behang tegen schoonmaakmiddelen kan.

Hoe is de test uitgevoerd?
In de test heb ik zeep en allesreiniger gebruikt, die ik direct op het behang heb gespoten en met een doek heb afgedroogd.

Het behang Brume - Cobolt, gereinigd en afgeveegd met zowel zeep als allesreiniger (Standard links en Premium rechts), geen merkbaar verschil na de test.

Resultaat:
Beide behangen kunnen prima met beide schoonmaakmiddelen worden gereinigd. Het standaardbehang lijkt iets zachter te worden in het papier, maar het droogde snel. Dus geen zichtbare verandering na het schoonmaken.

Conclusie: Beide behangen zijn bestand tegen schoonmaakmiddelen en er treedt geen zichtbare verandering op.

Bonus - creatieve manieren om tapijtrestjes te gebruiken

Als je klaar bent met behangen, blijft er wellicht wat behang over, er zijn natuurlijk heel veel dingen die je hiermee kunt doen! Hier wordt niets verspild! Denk aan duurzaamheid, hergebruik en DHZ! Je kunt eenvoudig fijne wimpels en slingers maken door verschillende geometrische vormen te knippen en te lijmen, nieten of naaien op een draad of snoer. Je kunt stijlvolle tafeldecoraties maken die passen bij de ruimte. Denk aan servetringen, onderzetters voor borden en glazen of naamplaatjes. Als je stijlvolle opbergdozen wilt, is het perfect om een oude schoenendoos met behang aan te kleden. Wil je een cadeau geven? Pak het pakje in in je behangresten. Of je kunt mooie details van binnen maken door het behang in verschillende vormen te vouwen. Daarom heb ik een test gedaan om te zien hoe bruikbaar de behangen zijn als knutselmateriaal door ze te vouwen.

Zo vouw je een stijlvolle waaier van behangresten

Hoe werken de verschillende behangkwaliteiten als knutselmateriaal? Hoe goed is het behang bijvoorbeeld te vouwen?

Het behang Bramble Hill Vintage als knutselmateriaal.

De behangen zijn gevouwen in een waaier met behulp van een vouwbeen. Een vouwbeen is een plat werktuig met een afgeronde punt van been of vergelijkbaar hard materiaal dat wordt gebruikt om rechte en gelijkmatige vouwen te maken. Als je het leuk vindt om te knutselen en veel papier of behang gebruikt, raad ik je aan om een vouwbeen te gebruiken bij het vouwen. Zo krijg je op een eenvoudige manier mooie en rechte vouwen.

Het behang Bramble Hill Vintage (Standard aan de linkerkant en Premium aan de rechterkant) gevouwen met behulp van een vouwbeen. Nauwelijks zichtbare verschillen in de vouwen.

Beide behangen zijn gemakkelijk om mee te werken en het vouwen lukt prima en de kleur blijft in de vouw. Er is een heel klein verschil in de behangen dat nauwelijks met het blote oog te zien is. Maar als je goed kijkt, zie je dat er iets zachtere vouwen zijn op het Premium-behang.

Het vouwen van de behangen werkt even goed welk materiaal je ook kiest, denk in plaats daarvan na of je een mat (Premium) of glanzend (Standard) oppervlak wilt en laat dat de doorslag geven.

Mijn samenvatting

Na het uitvoeren van deze tests zijn mijn persoonlijke mening en conclusie als volgt: beide behangen zijn goede behangen met leuke prints en ze zijn leuk om mee te werken. Als ik een kamer zou behangen, zou ik waarschijnlijk in de meeste gevallen voor Premium kiezen, omdat ik de voorkeur geef aan het matte oppervlak, de mogelijkheid om etensvlekken te verwijderen en zijn krasbestendigheid.
Ik merkte dat er een iets hoger contrast was in het Standard-behang en dat de zwarte gedeeltes iets zwarter waren in vergelijking met het Premium-behang.

Ik hoop dat deze test je helpen bij het kiezen van de juiste behangkwaliteit voor je volgende interieurproject! Weet je wel dat je behangmonsters kunt bestellen van alle behangen om de kwaliteit te voelen en om te vergelijken? Het is perfect om thuis een fysiek exemplaar te krijgen als een test om te voelen en vast te houden. Bovendien is het gemakkelijker om te zien hoe het licht valt in die kamer waarin je het behang wilt gebruiken.

Tenslotte volgt er een checklist van de verschillen tussen de verschillende behangkwaliteiten.

Standard

● Vliesmateriaal
● Verbleekt niet in zonlicht
● Milieuvriendelijk
● Lijm wordt op de muur aangebracht
● PVC-vrij
● Brandwerend

Premium

● Vliesmateriaal
● Krasbestendig
● Matter oppervlak (dan Standard)
● Reflectievrij
● Bestand tegen schoonmaakproducten
● Verbleekt niet in zonlicht
● Milieuvriendelijk
● Lijm wordt op de muur aangebracht
● PVC-vrij
● Brandwerend