Begin alvast aan kerstmis met 3 mooie en eenvoudige kerstdecoraties

Zodra november op de kalender staat vind ik het een mooie tijd om met kerstdecoraties te beginnen! Want als je nu al begint, heb je minder stress en blijft er meer tijd over voor de leuke dingen - in alle rust versieren. Je hebt geen speciale kennis nodig om hiermee te slagen en elke decoratie is in 15 minuten klaar. Dus slijp je schaar, pak je liniaal en creativiteit, hier komt wat kerstinspiratie!

Met Kerstmis vind ik dat alle stijlen, kleuren en vormen zijn toegestaan. Natuurlijk zijn er klassieke kleurencombinaties zoals rood en groen, maar ik wil graag wat andere kleuren aan de mix toevoegen. Dit jaar wil ik bijvoorbeeld een kerst met wat meer roze en paars. Maar natuurlijk met enkele klassieke tinten die er echt Kerst van maken. Ik ga dit jaar rode, groene, gouden en natuurlijke materialen combineren met de favorieten van dit jaar. Ik denk dat het een prachtige kerst wordt.

Vouw snel en eenvoudig een elegante en stijlvolle papieren kerstboom

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Duur
10-15 min

Dit heb je nodig:
● Behang of een beetje dikker papier
● Satéprikker
● Schaar/snijmesje
● Gaatjestang of een naald

Kerstbomen gemaakt van Marble Red Damasco Gold

Met een beetje behang en een satéprikker kun je leuke kerstbomen maken om in de kerstmaaltijd te steken of als tafeldecoratie. Deze kerstbomen zijn gemaakt met het behang Marble Red Damasco Gold. Knip hiervoor langwerpige driehoeken uit die je in een accordeonvouw vouwt. Maak gaten met een perforator of naald en rijg de kerstboom op een barbecuestok.

Maak een mooie slinger

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Duur
15+ min (afhankelijk van hoe lang je de slinger wilt maken)

Dit heb je nodig
● Behang, ruw papier, inpakpapier, boekpagina's (alleen begrensd door je eigen verbeelding)
● Pons in verschillende vormen of vrij knippen met een schaar
● Naaimachine

Slinger gemaakt met Sonja Pink, Watercolor Evening Plum, Watercolor Pink Calcite, The Dream - Marsla Blush

Met behulp van verschillende vormen kun je prachtige slingers maken. Je kunt cirkels, vierkanten en halve manen vrij makkelijk uitknippen, als je ponsen hebt gaat het nog sneller. Als je verschillende vormen hebt, kun je natuurlijk snel een lange slinger naaien op de naaimachine! Het is erg makkelijk om behang in te naaien met een naaimachine.

Zo'n slinger kan leuk zijn om een tafelkleed te versieren, in de kerstboom te hangen of gewoon een paar kriskras door de kamer te hangen voor een feestelijker gevoel. Hier heb ik behangresten gebruikt, maar het werkt net zo goed met gewoon papier, inpakpapier of misschien zelfs wat pagina's uit een oud boek.

Verras met een trendy kerstster

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Duur
15 min

Dit heb je nodig:
● Behang of dikker papier
● Schaar of snijmesje
● Touw
● Dubbelzijdig plakband of sneldrogende lijm, zoals een lijmpistool

De kerststerren zijn gemaakt met het behang Watercolor Evening Plum en Watercolor Pink Calcite

Sterren van verschillende grootte vouwen uit alleen behang is ongelooflijk dankbaar werk. De ster wordt een beetje steviger omdat het behang dikker is dan gewoon papier en je kunt alles maken, van kleine sterren om in de kerstboom te hangen of als decoratie op een tafelkleed te leggen, tot grote formaten om in het raam te hangen. Om kleine sterren te maken zoals ik hier heb gedaan heb je een stuk behang nodig van 5x45 cm. Vouw een accordeonvouw en snijd een vorm langs de buitenrand van een lange zijde. Rijg een touwtje erdoor en knoop het samen. Bevestig de ster met dubbelzijdig plakband en maak gaten in de bovenkant en rijg er een touw in als je ze wilt ophangen. Als je een dubbelzijdige ster wilt, plak je twee gelijke stukjes behang met de achterkant naar elkaar toe voordat je begint te vouwen.

Laat het kerstversieren beginnen!

Quick and Easy Paper Christmas Decorations

Anna María Larsson is bedenker, inspirator en doe-het-zelf professional. Ze is ervan overtuigd dat iedereen creatief is en wat moois kan creëren, het enige wat je nodig hebt is een beetje oefening. Ze verschijnt regelmatig op tv en geeft workshops en lezingen. Haar creatie en inspiratie deelt ze op haar blog en Instagram-account @dnilva