Drie eenvoudige en creatieve manieren om de kinderkamer op te frissen met behang

Hier zijn drie leuke en eenvoudige doe-het-zelf ideeën waarmee je de kinderkamer in een handomdraai op kunt fleuren. Anna María laat je drie eenvoudige manieren zien om de kinderkamer te veranderen zonder te behangen. In onze stapsgewijze handleiding leer je hoe je een muurdecoratie en een seizoenenkalender van behang maakt en hoe je eenvoudig een poppenhuis kunt behangen.

Stijlvolle muurdecoratie voor de kinderkamer

Moeilijkheidsgraad:
Eenvoudig

Duur:
ongeveer 1 uur

Mobielen en muurdecoraties kun je op heel veel verschillende manieren maken. Werken met de behang is eenvoudig en mooi. In het onderstaande filmpje laat ik je zien hoe je van een stuk behang een mooie mobiel voor aan de muur in de kinderkamer kunt maken. Photowall heeft verschillende soorten behang die hiervoor perfect zijn. Vergeet niet om behang te kiezen waar je het hele motief uit kunt knippen. Voor de kinderkamer zijn er heel veel prachtige versies met dieren die perfect zijn voor dit soort doe-het-zelf decoratie. Galapagos Blauw, Galapagos Groen, Vispatroon, Dierentuin, Retro Dierentuin, Bird van Peppercookies, Zeemonsters van Petit Griffin zijn er enkele patronen die bruikbaar kunnen zijn.

Dit heb je nodig:

● Behang met afbeeldingen/figuren die kunnen worden uitgeknipt, ik heb Galapagos Blue gebruikt
● Ronde stok
● Touw
● Vislijn
● Houten kralen
● Schaar
● Lijmstift
● Gaatjestang

DIY - Wall Hanging for Kids

Creatieve seizoenenkalender voor het hele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Eenvoudig

Duur:
ongeveer 15 minuten

Toen ik klein was en op de kleuterschool zat, hing daar een seizoenenkalender in de grote speelkamer. Op de kalender stond een mooie afbeelding van de huidige maand en de naam van de maand was erbij geschreven. Aan het begin van elke maand verzamelden alle kinderen zich in een kring en tijdens een kleine ceremonie (waarbij we onze ogen gesloten hadden) "toverden" de leerkrachten de nieuwe maand tevoorschijn. Ik herinner me dat ik altijd ongelofelijk onder de indruk was van het wonder dat een schilderij kon voelen en van vorm kon veranderen afhankelijk van welke maand het was. Nu ik volwassen ben snap ik dat de kalender 12 afbeeldingen had en dat ze gewoon de juiste maand vooraan hingen. Maar er zit nog altijd iets magisch aan verbonden. Zal prachtig staan in de kinderkamer.Omdat Photowall zo veel wallpapers heeft die aan verschillende maanden kunnen worden gekoppeld, vond ik dat ik de traditie met de seizoenenkalender wel moest voortzetten. Hier kun je eigenlijk precies kiezen welk motief je wilt. Je hebt er 12 nodig, één voor elke maand. Een tip is om de zoekfunctie te gebruiken, daar kun je aangeven wat voor seizoen, kleur of motief je wilt hebben. Vervolgens kun je gemakkelijk 12 afbeeldingen uitzoeken. Ik ben voor het zwart-witte Mumin-motief gevallen.

Dit heb je nodig:

● 12 motieven
● Fotolijst (de mijne is 30x40 cm)
● Printjes van namen van de maanden (download onze mal hier)
● Lijmstift
● Schaar
● Liniaal, stanleymes of schaar om de motieven mee uit te snijden of knippen.

Knip of snij de motieven uit het behang. Met een stanleymes en een liniaal krijg je superrechte randen.

Nadat je alle motieven hebt uitgesneden, download en print dan onze mal en knip elke maand eruit. Natuurlijk kun je ook je eigen maandenbordjes maken en die printen, of direct op het behang schrijven als je een stabiele hand hebt. Laat je creativiteit de vrije loop!

Lijm de maanden op de 12 motieven. Laat ze drogen en plaats ze vervolgens in je fotolijst. Leg de maanden op volgorde, dan "tover" je gemakkelijk de volgende maand tevoorschijn als het tijd is. Als het behang witte delen heeft en je hebt een donker motief (zoals dit) erachter, kan het er doorheen schijnen. Leg dan een wit dik vel papier ertussen ter bescherming, of leg het behang gewoon met de achterkanten tegen elkaar.Nu is je seizoenenkalender klaar en kun je hem aan de muur hangen in de kinderkamer.

Maak een prachtig, uniek en persoonlijk poppenhuis met behang

Moeilijkheidsgraad:
Vrij eenvoudig
Duur:
ongeveer 30 minuten

Wat zou je zeggen als ik je vertel dat het mogelijk is om 10 kamers te behangen in één ochtend? Je zou me misschien uitlachen, maar het is waar! Ik bedoel 10 kamers in een poppenhuis! Er is toch iets bijzonders met een kleine miniatuurwereld. En uiteraard moet de miniatuurwereld mooi behang aan de muurtjes hebben. Iets dat elke kinderkamer zou moeten hebben! Ideaal om te maken met behangstaaltjes en restjes die na een behangproject over zijn gebleven. Wist je dat je proefstukjes kunt bestellen van al het behang van Photowall? Dan krijg je een proefstukje ter grootte van een A4-tje thuisgestuurd en kun je kijken hoe het patroon eruitziet en hoe de kwaliteit aanvoelt. Daarnaast is het ook perfect om een poppenhuis mee te behangen!

Dit heb je nodig:● Behang voor alle kamers.
● Poppenhuis, kijkkast of iets dergelijks (een oude schoenendoos werkt ook prima!)
● Behangplaksel (koop je behang op maat dan krijg je er plaksel bij)
● Kwast
● Schaar
● Eventueel wat lege velletjes A4 om een mal te maken

Maak eerst een mal van de muren die behangen moeten worden, zo kun je testen of de stukjes de juiste maat hebben voordat je in het echte behang gaat knippen.

Teken de mallen over op het behang en knip alle delen uit. Breng een laag behanglijm rechtstreeks op de muur van het poppenhuis aan en zorg ervoor dat de laag overal even dik is. Plak het behang op de muur en strijk er met je vingers overheen zodat eventuele luchtbellen verdwijnen en het behang overal goed vast zit.

Behang zo alle kamers in het poppenhuis. Nu is je huisje woonklaar!

Ik hoop dat je wat inspiratie en ideeën hebt opgedaan voor wat je kunt doen in de kinderkamer!

 

Anna María Larsson is bedenker, inspirator en doe-het-zelf professional. Ze is ervan overtuigd dat iedereen creatief is en wat moois kan creëren, het enige wat je nodig hebt is een beetje oefening. Ze verschijnt regelmatig op tv en geeft workshops en lezingen. Haar creatie en inspiratie deelt ze op haar blog en Instagram-account @dnilva