Shabby Chic, de zachte romantische stijl voor uw kamer

De shabby chique interieur stijl kan dat vintage uiterlijk hebben, maar nog steeds dat zachte, luxe, huisstijl-stijl decor behouden. We hebben hier de informatie opgeschreven die u nodig hebt als u die zachte en romantische stijl in uw kamer wilt hebben.

Shabby Chic, de zachte romantische stijl voor uw kamer.

De Shabby Chique interieurstijl

Vintage, zacht en vrouwelijk. Dat zijn de woorden die de shabby chique interieurstijl het beste beschrijven, wat een van de meest populaire trends in de ontwerpindustrie is. Men kan de stijl romantisch en elegant vinden. Deze stijl ontstond in de jaren tachtig in het Verenigd Koninkrijk en werd geconceptualiseerd en populair door de Britse ontwerpster Rachel Ashwell. Het is eenvoudig om deze interieurontwerpstijl in uw huis te realiseren en hoeft niet duur te zijn. Haal al die oude en ongebruikte dingen en meubels te voorschijn, en met een beetje verbeelding en creativiteit transformeert u uw huis tot iets opwindends. U zult zeker van de ideeën van de shabby chique interieurstijl houden.

Enkele van de opvallendste kenmerken van de Shabby Chic interieurstijl

De shabby chique interieurstijl kan worden vergeleken met andere vintage stijlen van interieurdecoratie, zoals de Franse landelijke interieurdesignstijl. Denk maar aan shabby chic als een vintage stijl met een draai om alles wat aantrekkelijker en spannender te maken. 'Shabby' is het woord dat u in deze context niet negatief moet opvatten. Dit is een van de aspecten in de shabby chique interieurstijl die de elegantie en luxe uitstraling van uw huis zal vergroten.

 Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van de shabby chique interieurstijl:

1. De vintage uitstraling van dit ontwerp wordt toegeschreven aan het gebruik van meubels met tekenen van slijtage.

2. De gebruikte stoffen zijn vaak katoen en oud Frans linnen. De gebruikelijke kleuren zijn wit en pastelkleuren om de kamer zacht en helder te maken.

3. De kamers kunnen romantischer lijken met behulp van decoratieve items zoals kussens in vintage stof, linnengoed, kroonluchters en andere dingen die roze zijn.

4. De shabby chique interieurstijl kan ook als eclectisch worden beschouwd, maar op een harmonieuze manier door die zachte, romantische en vrouwelijke uitstraling er in te creëren.

Waarom veel mensen van de shabby chique interieurstijl houden

De Shabby chique interieurstijl kan op vele manieren worden gedefinieerd en geïllustreerd, maar het is ervaring die de interieurstijl echt definieert. Het is een interieurontwerpstijl waarin oude meubelstukken en meubilair de kenmerken van de kamers zijn.

Shabby chic werd in de jaren '80 door de Britse ontwerpster Rachel Ashwell gecreëerd. Ze heeft de term in de Verenigde Staten populair gemaakt en gebruikt de naam zelfs als haar bedrijfsnaam en nam er in 1989 patent op. Deze interieurontwerpstijl werd geïnspireerd door grote landhuizen, evenals andere vintage ontwerpen, en het gebruik maken van oude en versleten meubels , Gordijnen, schilderijen en andere decoratieve artikelen zijn populair bij dit ontwerp

Tegenwoordig kan de behoefte aan materialen die worden gerecycled en hergebruikt worden ingevuld met behulp van de shabby chique interieurstijl in uw huis. Naast de meubels en andere interieurartikelen maken de kleuren van deze stijl de kamers elegant en luxueus, vooral als de kleuren worden gecombineerd en in overeenstemming zijn met invulling van het interieur. Zodra de dingen op hun goede plaats staan, lijken de kamers van uw huis comfortabel, charmant, ontspannen en warm.

Shabby chique interieur stijl ideeën die u misschien kunnen boeien

Er zijn geen strikte regels voor het creëren van een Shabby chique interieurstijl in uw interieur. Dus ontspan en zet dat artistieke talent van u aan het werk ! De eerste stap is om uw oude decoratieve artikelen en meubels die u nu niet gebruikt te checken. Check of er dingen zijn die opgeknapt en hergebruik kunnen worden of een nieuw doel kunnen krijgen. Als u denkt dat u nog meer items nodig hebt, bezoekt u een kringloop- of antiekwinkel waar u vast en zeker goede kwaliteitsproducten tegen zult komen tegen een lagere prijs. Wie zegt dat u meer moet uitgeven om een elegant en luxueus interieur te creëren?

 Hier zijn enkele shabby chique interieur stijl ideeën voor u en uw gezin:

1. De witte- en pastelkleuren in uw kamers kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende andere kleuren. Hoe meer wit u gebruikt, hoe meer uw kamers zullen de shabby chique uitstraling hebben.

2. Bloemen op passende plaatsen geplaatst als decor maken de kamers vrouwelijker in look, en dit is een van de belangrijkste kenmerken van de shabby chique interieurstijl.

3. Gebruik meubilair met een doorleefd of versleten uiterlijk om die vintage kwaliteit van die interieurontwerpstijl te realiseren.

4. Maak gebruik van vrijstaande ladekasten en decoreer ze met een combinatie van vintage en niet zo oude items zoals potten, keramiek en vazen.

5. Struin antiek winkels af voor bedden, stoelen en lampen van smeedijzer.

6. Het gebruik van spiegels geeft een illusie van een grotere kamer. Gebruik van antieke spiegels geeft die illusie van een grotere kamer en tegelijkertijd het vintage uiterlijk van de shabby chique interieurstijl.

7. Kijk bij antiekwinkels voor vintage artikelen zoals kroonluchters, kunstwerken, textiel, van alles wat u kunt gebruiken en geef de artikelen een plekje in uw kamers.

8. U kunt in feite experimenteren met van alles. Creativiteit en vindingrijkheid zijn de sleutelwoorden bij het realiseren van de stijl waarvan u droomt.

Veel plezier met decoreren!

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.