Finse vormgeving - Strikt palet met een speelse gedachte in alle interieurs

Het Finse ontwerp is een van de grootste bijdragen aan het Scandinavische interieurontwerp. Ontwerpen was een van de meest kritische aandachtsgebieden tijdens de wederopbouwinspanningen van het land tijdens de naoorlogse periode om een eigen identiteit te verwerven. De bloei en groei van interieurontwerpbedrijven heeft de economie van Finland destijds gered. We hebben hier de informatie die u over het Finse ontwerp nodig hebt en er zeker van zijn dat u van deze ideeën houdt.

Het Finse ontwerp is een van de grootste bijdragen aan het Scandinavische interieurontwerp. Ontwerpen was een van de meest kritische aandachtsgebieden tijdens de wederopbouwinspanningen van het land tijdens de naoorlogse periode om een eigen identiteit te verwerven. De bloei en groei van interieurontwerpbedrijven heeft de economie van Finland destijds gered. We hebben hier de informatie die u over het Finse ontwerp nodig hebt en er zeker van zijn dat u van deze ideeën houdt.
Finse vormgeving - Strikt palet met een speelse gedachte in alle interieurs

Het Finse interieurdesign

Het Finse design behelst meer dan alleen maar interieurdecoratie. Mensen die verliefd zijn op het Finse ontwerp, beschouwen het als een manier van leven en niet alleen maar als iets om het interieur aantrekkelijk te maken. De designs in Finland zijn tijdloos en het is overal om u heen. Het lijkt erop dat het een deel van u is waar u ook gaat of staat. Het Finse ontwerp benadrukt het detail en alles is gericht op het comfort van de bewoner en om van het interieurontwerp een beleving voor de bewoners te maken. Finnen halen hun inspiratie uit de natuur en ze kunnen natuurlijke grondstoffen omzetten in iets schitterend. Ze zijn in staat om de natuurlijke wereld te pakken en dat onderdeel te maken van hun essentie in het leven. Dit wordt geïllustreerd door gebruik te maken van hun producten in hun dagelijkse activiteiten. De patriottische natuur van de Finnen maakt hen welvarend en ze verspreiden hun eigen producten over de hele wereld.

Enkele opvallende kenmerken van het Finse Design

1. Finland produceerde een aantal van de bewonderde ontwerpklassiekers van het modernisme uit het midden van de vorige eeuw.

2. Veel interieurontwerpers hebben bijgedragen aan het succes van het Finse design en het is wereldwijd populair.

3. Finland maakt deel uit van de Scandinavische regio en deelt daarom ideeën met de andere Scandinavische landen.

4. Het Finse design maakt gebruik van soortgelijke grondstoffen als de andere landen van de regio, zoals hout en water.

5. Het ontwerp is geïnspireerd door de natuur, die duidelijk aanwezig is in hun producten en interieurdesign ideeën.

6. Onder de populaire producten en ontwerpers van Finland zijn de tulpentafel van Eeron Saarinen, Alvar Aaltos' gebogen multiplex Paimio stoel, en Kaj Franck's Teema serviesgoed.

De geschiedenis van het Finse Ontwerp

In de jaren na de 1ste wereldoorlog, meer specifiek in 1917 toen Finland onafhankelijk werd, is het land begonnen met het ontwerpen van grote gebouwen en een moderne stijl, zodat de Finnen hun eigen identiteit op het gebied van bouw en ontwerp hadden. De buurlanden en de voormalige bewoners van Finland, zoals de Russen en Zweden, hebben in hoge mate bijgedragen aan het Finse interieurontwerp. Finland heeft echter zijn eigen identiteit gecreëerd door dicht bij de natuur te blijven met natuurgeïnspireerde ontwerpen.

Finse architecten en interieurontwerpers hebben in 1930 het internationale modernisme in Scandinavië geïntroduceerd door verschillende gebouwen te bouwen en in te richten volgens de toen moderne stijl. Het gebruik van nieuwe materialen bij het creëren van decoratieve artikelen voor het interieur was een van de uitingen van het modernisme. Alvaro Aalto, een wereldberoemde architect en ontwerper, heeft indruk gemaakt op de internationale gemeenschap door innovatieve stoelen en nieuwe glasvormen te ontwerpen. Deze ontwerpen zijn nog steeds populair en zijn nog steeds verkrijgbaar.

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog nam het aantal interieurontwerp- en architectuurtentoonstellingen wereldwijd toe en in de jaren 1950 maakte Finland een reputatie waar wat betreft de creatie van innovatieve ontwerpen. Persoonlijkheden in de wereld van de bouw en design, zoals Milaan Triennales, Wikkala, Sapaneva en Franck hebben grote invloed gehad op en bijgedragen aan de populariteit van het Finse ontwerp.

Met de toename van Finse interieurdesignideeën is het Finse ontwerp in het Scandinavische Design-merk samen met het Zweedse-en Deense ontwerp de belangrijkste designstijl geworden. Deze landen toonden tussen 1954 en 1957 hun ontwerpen in verschillende musea in de Verenigde Staten waarbij de ontwerpen veel publiek trokken. Veel mensen waren onder de indruk van de Scandinavische designstijl, zoals het gebruik van kleur, de gebruikte materialen en de combinatie van ambachten en massaproductie en natuurlijk geïnspireerd design en producten.

Kunststoffen en glasvezel werden in de jaren zeventig in het Finse ontwerp opgenomen. Door de technologische vooruitgang waren Finn-ontwerpers in staat om hun assortiment kleuren en vormen in massaproductie uit te breiden. In de jaren '80 vestigde de Finse Vereniging van Ambachten en Ontwerp het Design Forum Finland. Het doel hiervan was om ontwerpen in de wereld te bevorderen.

In de jaren negentig zag Finland zich geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van financiën en maatschappij. Er was een toename van de werkloosheid, bankencrisis, inflatie en de ineenstorting van de Sovjet-Unie, die de grootste handelspartner van het land was. Om ineenstorting te voorkomen, heeft de regering van Finland echter geïnvesteerd in de promotie van onderwijs, onderzoek en ontwikkeling om het land concurrerender te maken. Dit lange termijn denken heeft het land in termen van economie tot een van de meest concurrerende landen ter wereld gemaakt.

Wat betreft de bouw- en ontwerpindustrie kon Finland centra oprichten waarin onderzoek en ontwikkeling gericht waren op het verzamelen van gegevens en het creëren van benchmarks in het ontwerpen. Als gevolg van deze ijver werd Helsinki door de Internationale Raad van Verenigingen voor Industrieële Ontwerpen (ICSID) uitgeroepen tot de World Design Capital for 2012.

Finse interieurdesign ideeën die u leuk zult vinden

Het Finse ontwerp wordt geacht door de natuur geïnspireerd te zijn, daarom lijkt het uiterlijk van het interieur ook een nauwe band met de natuur te hebben. Ook wordt natuurlijk licht maximaal toegelaten. We weten allemaal dat de winter in de Scandinavische regio lang duurt en dat zonlicht in de winter weinig binnenkomt. Binnenlandse ontwerpers zorgen er daarom voor dat het huis veel mogelijkheden biedt om het zonlicht binnen te laten wanneer dat maar mogelijk is. Huizen zijn meestal ontworpen met grote ramen en de indeling is open om gemakkelijke natuurlijk licht toe te laten en te zorgen voor goede luchtcirculatie.

Hout is een van de populairste grondstoffen bij het ontwerpen van het interieur. De vloer is meestal gemaakt van houten planken en hetzelfde geldt voor verscheidene decoratieve artikelen. Het Finse ontwerp is ook fan van minimalisme, waarbij eenvoud een van de belangrijkste elementen is in het interieurontwerp. Het meubilair is zodanig gearrangeerd dat het geen probleem vormt voor het loopverkeer in alle kamers veroorzaken. Minder is meer, zoals ze allemaal zeggen door de opgeruimde uitstraling van het Finse ontwerp. Er is een minimum aantal decoratieve voorwerpen om over-decoratie te vermijden net als de ophoping van rommel. Stijlvolle en functionele armaturen zijn ook gebruikelijk in Finse huizen. Er worden witte of lichte kleuren gebruikt om het huisinterieur licht te houden.

Veel plezier met decoreren!

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.