Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-3 dagen.

Art Deco interieur - De roaring twenties ontmoeten de moderne wereld

Art Deco is de overheersende interieurontwerpstijl die wordt geassocieerd met de periode van de Eerste Wereldoorlog tot de Tweede Wereldoorlog. Deze periode wordt beschouwd als de Roaring Twenties vanwege de krachtige en duidelijke geometrische vormen en felle kleuren. We hebben hier de informatie die u nodig heeft over het Art Deco interieur opgeschreven en u zult er zeker verbaasd van staan te kijken als u het in uw huis hebt.

Art Deco is de overheersende interieurontwerpstijl die wordt geassocieerd met de periode van de Eerste Wereldoorlog tot de Tweede Wereldoorlog. Deze periode wordt beschouwd als de Roaring Twenties vanwege de krachtige en duidelijke geometrische vormen en felle kleuren. We hebben hier de informatie die u nodig heeft over het Art Deco interieur opgeschreven en u zult er zeker verbaasd van staan te kijken als u het in uw huis hebt.
Art Deco interieur - De roaring twenties ontmoeten de moderne wereld

Art Deco interieur

In de jaren 1920 -1940 was het Art Deco interieur populair in Amerika en Europa. Het volgde de Art Nouveau periode op en vergelijkbaar met Art Nouveau, heeft Art Deco andere gebieden van decoratieve kunst beïnvloed en wordt beschouwd als glamoureus, functioneel, elegant en modern. De populariteit verspreidde zich als een bosbrand en beïnvloedde veel aspecten in de bouw- en ontwerpindustrie, zelfs auto-design.

Enkele van de hoogtepunten van het Art Deco interieur

De Art-Deco interieurstijl ging over het maken en achterlaten van een diepe indruk. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van deze interieurontwerpstijl:

1. Het Art Deco interieur maakt gebruik van decoratieve artikelen en armaturen van gepolijst en glanzend chroom of messing.

2. De aanwezigheid van geometrische vormen, hoekpatronen, krommen en trapvormige ontwerpen verbetert de X-factor van Art Deco-interieurs

3. De meubelstukken zijn meestal met lak afgewerkt, of van gepolijst hout en metaal met glanzende verf om het glinsterende effect te realiseren.

4. Grafische patronen en strakke texturen dragen bij aan het effect van het Art Deco interieur.

5. De toevoeging van glas en spiegels voegt een reflecterende kwaliteit toe aan de van deze ontwerpstijl.

De oorsprong van het Art Deco interieur

Het Art Deco interieur werd sterk beïnvloed door de verschillende kunststijlen aan het begin van de 20ste eeuw, waaronder de geometrische vormen van het Cubisme, Constructivisme en Futurisme, die de nadruk legden op machinestijlvormen, evenals de Art Nouveau stijl. Daarnaast werden de kleuren van het Art Deco ook beïnvloed door het Parijse Fauvisme, en heeft ook ideeën ontleend aan principes uit de Azteekse- en Egyptische kunst.

De term "Art Deco" is afgeleid van de 1925 Exposition Internationale des Arts Decoratifs Industriels et Modernes die in Parijs werd gehouden. Dit evenement werd georganiseerd door enkele bekende Franse artiesten zoals Hector Guimard, Eugene Grasset, Raoul Lachenal en anderen. De term "Art Deco" werd niet veel gebruikt tot op het moment dat in 1968 een boek geschreven door de kunsthistoricus en criticus Bevis Hiller werd gepubliceerd dat was getiteld Art Deco of the 20s and 30s.

Het Art Deco interieur werd populair in de loop van voornoemde decennia en was uiteindelijk tijdens de Roaring 20's, de Grote Depressie van de jaren '30 tot de jaren tot de Tweede Wereldoorlog zeer wijdverspreid. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog werd het design minder populair als gevolg van jarenlange bezuinigingen. Het Art Deco ontwerp maakte in de jaren zestig een comeback en vloeide in de jaren tachtig samen met het Pop Art design .

Wat zijn de kenmerken van het Art Deco Interior

Het Art Deco interieur maakt gebruik van de ideeën en concepten van Art Nouveau, maar het is wetenschappelijk verbeterd en vertegenwoordigt de toename van de handel, technologie en snelheid. Dit aspect samen met het imago van modern en prachtig maakte de stijl geschikt voor bioscopen, passagiersschepen en dergelijke. De interieurontwerpstijl overleefde de Grote Depressie door zijn praktische eenvoud.

Het Art Deco interieur is praktisch gebaseerd op de architectonische vormen van Babylon, Assyrië, Oud-Egypte en Azteek Mexico. Daarnaast hebben wiskundige geometrische vormen ook deze interieurontwerpstijl beïnvloed, waarbij de ontwerpen van Art Deco worden gekenmerkt door trapeziumvormige, driehoekige en zigzag vormen. Deze werden slank en strak gemaakt met invloeden van de Machine Age.

Er werden ook nieuwe materialen werden zoals aluminium, RVS, kunststof, lak en ingelegd hout, en ook wel enkele exotische materialen zoals haaien- en zebrahuiden.

De Art Deco-stijl was niet alleen beperkt tot een interieurontwerp. Het was ook duidelijk aanwezig op andere gebieden, zoals architectuur, poster design, meubels, sieraden, textiel, mode en industrieel ontwerp. Deze ontwerpstijl werd door vele ontwerpers en architecten in vele landen omarmd, zoals in Groot-Brittannië, Spanje, Cuba, Indonesië, Filippijnen, Australië, Nieuw-Zeeland en India.

Art Deco interieurideeën voor uw huis

Er zijn verschillende thema's om uit te kiezen, en deze thema's creëren echt een gewaagde en levendige sfeer in uw huis:

1. trapeziums

2. naakten

3. gestileerde dieren

4. plantendelen

5. Chevrons en zigzags

6. kartel randen en spitse randen

7. zonneuitbarstingen

Nadat u het juiste thema voor uw interieur hebt gekozen, zijn hier wat tips over het realiseren van een Art Deco interieur in uw huis:

1. Meubels - meestal zijn de meubels sterk, glad zonder extra versieringen. Ze zijn meestal gemaakt van exotisch hout, chroom en aan elkaar gespiegelde items. Ze hebben de neiging om erg groot te zijn.

2. Textiel - kies stoffen in solide kleuren of met geometrische ontwerpen. Vermijd stoffen met bloemenontwerpen. Vergeet niet dat het sleutelwoord voor Art Deco "gewaagd" is.

3. Kleuren - helder en diep geel, groen, blauw en roze, gemengd met zilver, zwart en chroom. Creme en beige kunnen gebruikt worden als u een zachtere toon voor uw interieur wilt.

4. Verlichting - vaak gemaakt van glas (soms geëtst of geëmailleerd) en chroom. Tiffany glas komt veel voor in Art Deco.

5. Vloeren - kies en gebruik linoleum met een abstract ontwerp of zwart-witte tegels. Gelakte vloeren zijn ook gebruikelijk in het Art Deco interieur. Als u hout wilt gebruiken, kunt u ook gepolijst parket gebruiken. Voeg grote tapijten toe in geometrische patronen om het effect van de ontwerpstijl te benadrukken.

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.