Op bezoek bij Starwoman

Bij Anna Åberg prijkt er nieuw behang aan de muur. Wat is ons betreft ziet het resultaat er net zo goed uit als haar blog Starwoman! We hebben Anna gesproken over haar inrichting en smaak, haar verhuisgeschiedenis en waar ze het liefst zou wonen.

Anna Åberg heeft met haar fotografisch talent en intuïtie voor binnenhuistrends haar blog Starwoman laten uitgroeien tot een van onze favoriete blogs. Het tijdschrift Sköna Hem is er eveneens lovend over en heeft Starwoman tot inrichtingsblog van de week benoemd. Wij beschouwen het natuurlijk als een groot compliment dat Anna graag met behang van Photowallwerkt, zoals Ohoy van Fine Little Day. Dat is het perfecte behang voor de kinderkamer van Maximilian in Anna's nieuwe huis in Enskede.

Ohoy
Ohoy

"Anna, vanwaar het Ohoy-motief?"

"Ons huis is in 1927 gebouwd en ik vond het Ohoy-motief meteen goed bij die stijl passen. Enerzijds omdat het door een kind is getekend en daardoor goed bij een kinderkamer past en anderzijds omdat het behang er 'oud' uitziet, alsof het op papier van textiel is gedrukt. Ik had van tevoren al het idee dat het een goede match zou zijn en nu het er eenmaal hangt, is dat vermoeden bevestigd. Maximilian is dik tevreden en dat geldt voor mij net zo."

"Kun je wat meer over jezelf vertellen?"

"Ik ben 36 jaar en kom uit het westen van Zweden, waar ik samen met mijn ouders en broertje op het platteland woonde. Ik ben in 2008 naar Stockholm verhuisd en heb inmiddels zelf een gezin met Jens, mijn man. We hebben twee kinderen. Maximilian is in 2010 geboren en Celine afgelopen februari. Momenteel heb ik ouderschapsverlof, maar normaliter werk is als schade-expert bij Folksam, een verzekeringsbedrijf. Daarnaast houd ik sinds 2007 mijn blog Starwoman bij, dat ik zie als een soort grabbelton vol tips en ideeën. Ik probeer stukjes over het dagelijkse leven en mijn gezin zo goed mogelijk te combineren met mijn liefde voor inrichten, koken en winkelen. Bovendien geef ik veel algemene tips."

"Hoe zou je je eigen inrichtingsvoorkeuren beschrijven?"

"Ik maak graag nieuwe combinaties. Dan stel ik bijvoorbeeld een nieuwe stijl samen waarin de aspecten samenkomen die ik van verschillende stijlen juist zo mooi vind. De overkoepelende factor is daarbij veel wit met felle kleuren. Dat vind ik mooi."

"Wat is je beste inrichtingstip?"

"Je kunt het beste gewoon op je eigen smaak afgaan en je niet te veel aantrekken van trends en de voorkeuren van anderen."

"Waarmee heb je de inrichting bij jou thuis helemaal afgemaakt?"

"Pfoe, dat is een lastige. Op het moment zou ik zeggen: mijn nieuwe Dagg-vaas van Svenskt Tenn."

"Hoe ziet jouw droomhuis eruit?"

"Nou, daar woon ik in! We zijn zo'n twee maanden geleden verhuisd naar dit heerlijke gezinshuis, helemaal in het wit, in een wijk met gebouwen uit het begin van de twintigste eeuw. Het huis moest wel volledig worden opgeknapt, maar we hebben op beide verdiepingen de charme goed weten te behouden."

"Kun je ons vertellen waar je zoal hebt gewoond en een impressie van je huidige interieur geven?"

"Nadat ik het huis uit was gegaan, woonde ik met mijn huidige man en een vriend van hem in een wijn met rijtjeshuizen in Lund, waar we ook hebben gestudeerd. Daar hadden we een allegaartje van oude meubels en spullen zoals je dat wel vaker in studentenhuizen ziet. Daarna verhuisden we naar een huurhuis. Je kunt dat niet echt uitvoerig aan je eigen voorkeuren aanpassen, waardoor er vooral de oude meubels van mijn man stonden. Die stijl lijkt in de verste verte niet op onze huidige stijl. Daarna kochten we onze eerste koopwoning. Toen kreeg ik ook voor het eerste interesse in inrichten. We hadden in dat huis veel eiken met wit, omdat dat toen helemaal hip was. Daarna kwamen we in Hammarby Sjöstad terecht, in een woning op de negende verdieping, met een heerlijk uitzicht. Dat was een fijne woning waarin ik me helemaal op mijn gemak voelde. Ik werd toen ook steeds meer liefhebber van wit. Maar goed, toen we uiteindelijk ons gezin hadden uitgebreid, besloten we naar Enskede te verhuizen, naar een enorm pand dat in vier woningen is verdeeld. We wonen hier inmiddels pas twee maanden en de inrichting is natuurlijk nog niet perfect, maar ik voel me hier wel al als een vis in het water."

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.