Welkom Anna María Larsson – Onze nieuwe DIY-blogger bij Photowall!

We verwelkomen Anna María Larsson, onze nieuwe blogger die zal gaan schrijven over van alles, van inspirerende en leuke DIY-projecten tot de nieuwste trends. Hier vertelt ze meer over zichzelf, over wat haar inspireert én geeft ze drie praktische tips over hoe je zelf aan de slag kunt gaan met je eigen creaties.

Hallo Anna María! We zijn heel blij dat je bij ons aan de slag gaat als blogger voor Photowall. Wat vind je ervan?
Ik vind het geweldig! Ik ken jullie website al langer en vind dat jullie heel veel interessante en mooie producten hebben. Ik kijk ernaar uit om alle producten nog beter te leren kennen en ook zelf dingen te maken! Ik denk dat het heel leuk gaat worden!

FVoor degenen die je nog niet kennen, kun je iets vertellen over jezelf?
Mijn naam is Anna María Larsson en ik werk als creatief ontwerper. Zolang ik me kan herinneren ben ik al creatief geweest en maakte ik dingen met mijn handen. Ik vind het leuk om nieuwe functies te vinden voor bestaande producten en doe soms net alsof ik MacGyver ben. Ik ben opgeleid als Digital Art Director en heb als grafisch ontwerper en art director gewerkt voor verschillende reclame- en ontwerpbureaus. In 2017 werd ik tweede in Superskaparna, een wedstrijd in DIY-projecten op de Zweedse televisie. Ik verzorg workshops voor zowel volwassenen als kinderen, werk als DIY-redacteur voor verschillende tijdschriften en ben zo nu en dan op televisie te zien, onlangs nog in het Zweedse kookprogramma Dessertmästarnas Jul. Daarnaast heb ik een blog, ben ik actief op Instagram en maak ik video’s op YouTube.

Wat ga je doen en wat ga je ons laten zien?
Ik vind het leuk om artikelen te schrijven en DIY-projecten te maken die jullie hopelijk zullen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Ik zal het komende jaar ingaan op trends, producten testen en verschillende DIY-projecten laten zien die je gemakkelijk zelf kunt doen. Ik vind het leuk om met weinig middelen een product te veranderen en zo iets nieuws te zien ontstaan. Daarnaast vind ik het ook leuk om met mijn handen te werken. Het heeft een kalmerend effect op mijn lichaam en vermindert stress.

Hoe ben je begonnen met bloggen? En wat vind je het leukst aan bloggen?
Ik blog al heel lang. In het begin was het een soort dagboek toen ik naar Piteå verhuisde om te studeren. Sinds 2014 deel ik regelmatig mijn DIY-projecten en andere dingen die ik maak. Deels om zelf alles wat ik heb gemaakt op één plek te verzamelen, maar ook omdat ik merkte dat mensen geïnteresseerd raakten in hoe ik mijn projecten had gemaakt. Mijn blog is dus het kanaal geworden waarop ik stukjes uit mijn leven deel – maar de basis is meestal mijn creaties. Omdat mijn blog ook deels een dagboek is, kunnen lezers mijn dagelijkse leven volgen en heb ik dus een grote en mooie verzameling van herinneringen aan dingen die ik heb gedaan, gezien en meegemaakt. Het is leuk om zoveel leuke herinneringen op één plek te verzamelen.

Wat is je meest memorabele DIY-project?
Alle projecten die ik gemaakt heb in Superskaparna. Het was een echte uitdaging om onder tijdsdruk iets te maken met vijf camera’s om me heen, terwijl ik creatief moet zijn en mooie dingen moet maken! Ik ben nog steeds ongelooflijk blij dat ik zoveel heb kunnen maken, van een imposante kroonluchter tot een lamp van oude speelgoedauto’s, een ketting van petflessen, een hondenhok, een hoofdbord, een kamerscherm, ik heb een oud ladekastje van de kringloop omgebouwd tot een kleurrijk meubelstuk met vilt en verf, een ketting van touw, een feestelijke tafelsetting en nog veel meer. Dat zal ik nooit meer vergeten. Het was leuk maar ook extreem moeilijk!

Press image: TV4/TT

Waar haal je je inspiratie vandaan? Wat inspireert je? 
Ik haal mijn inspiratie uit alle mogelijke plekken. Dingen die ik zie, een nieuw materiaal of een techniek die ik wil proberen. Andere mensen. Er zijn zoveel creatieve mensen op internet. Voor mij zijn blogs, Instagram en Pinterest geweldige inspiratiebronnen.

Kun je ons je 3 beste tips geven over hoe je aan de slag kan gaan met eigen creaties?

1. Durf! Dat is makkelijk om te zeggen, maar soms moeilijk om te doen. Gewoon iets durven proberen is de beste manier. Heb er vrede mee dat het misschien niet precies zo wordt als je verwacht had en leer in plaats daarvan van je fouten.

2. In plaats van te beginnen met een blanco papier, denk ik dat het gemakkelijker kan zijn om met een basis te beginnen. Maak iets wat je al in huis hebt. Verf iets, verander de vorm, voeg iets toe of verwijder iets. Oude meubelen zijn perfect om mee te beginnen.

3. Is er misschien een techniek die je graag wilt proberen of een materiaal waar je graag mee zou willen werken? Begin daar dan mee. Laat je inspireren door anderen, test het materiaal en speel ermee. Uit creativiteit ontstaat weer nieuwe creativiteit, dus durf te proberen!

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.