Vouw decoratieve kerststerren van behang

De kerstster is een leuk en mooi kerstknutselproject waarmee je meteen in de stemming komt. Je kunt ook variëren in vorm en grootte, waardoor hij elk jaar weer actueel is. In dit artikel laten we je zien hoe je glinsterende decoratieve sterren maakt om pakjes te verfraaien, een gedekte tafel te versieren of in de kerstboom te hangen, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Kleine sterren van behang

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Vereiste tijd

20-30 minuten 

Voor 2 sterren heb je nodig:

  • Behang 10x45 cm
  • Liniaal
  • Naald
  • Schaar
  • Touw
  • Lijmpistool 
  • Glitter
  • Vloeibare lijm
  • Penseel

Begin met het knippen of uitsnijden van een strook van je behang van 10x45 cm. (De behangen van Photowall zijn 45 cm breed, dus we maken hiervan gebruik om twee sterren tegelijk te maken.) Vouw het dubbel en knip doormidden, nu heb je twee rechthoeken van 22,5 x 10, perfect voor twee kleine kerststerren. Leg één rechthoek opzij, maak er één tegelijk. 

Vouw de rechthoek in het midden met het motief naar binnen. Maak markeringen aan de lange zijde aan het uiteinde naar de rand toe op 2,5 cm, 7,5 cm, 12,5 cm en 17,5 cm. Beweeg de liniaal iets naar beneden op het papier en maak markeringen op 0 cm, 5 cm, 10 cm, 15 cm en 20 cm. Deze stippen zullen nu punten vormen. 

Knip zigzaggend langs je markeringen en knip tenslotte de laatste 2,5 cm precies zoals op de afbeelding. 

Vouw als een accordeon over de hele lengte. Zorg ervoor dat zowel de eerste als de laatste vouw naar beneden gaan. Dit is belangrijk zodat het er goed uitziet als je de ster in elkaar zet.

Strijk lijm langs de buitenrand van de ster en strooi er glitter overheen. Schud het resterende glitter eraf en laat drogen. 

Wanneer de lijm droog is, vouw je hem op, draai je hem rond en knoop je hem in het midden stevig vast met een touwtje.

Lijm de openingen aan elkaar met een lijmpistool of andere sneldrogende lijm. Knijp samen en laat drogen. 

Doe hetzelfde met je tweede rechthoek en je hebt nu twee leuke kerststerren!

Je kunt deze sterren voor veel verschillende dingen gebruiken. Bevestig een touwtje aan een van de punten en je hebt een prachtige kerstboomhanger om aan de boom te hangen.

Je kunt ook een gedekte tafel decoreren of naamkaartjes maken van de sterren. Leg een klein handgeschreven briefje op de ster en leg deze op het bord of bij het servet. 

Of versier je kerstcadeaus met een ster voor wat extra kerstgevoel!

Varieer je sterren met verschillende behangen. De behangen die we hier hebben gebruikt zijn Watercolour - Dark Emerald, Abstract Red, Marble Sands en Marble Breeze - Ivory.