Verfraai je thuiskantoor met twee eenvoudige doe-het-zelftips

Op dit moment werken velen van ons vanuit huis. Of je nu een eigen werkkamer hebt of alleen een hoekje in huis hebt ingericht, je thuiskantoor verdient het om verfraaid te worden! Met deze twee eenvoudige oplossingen voelt je thuiskantoor gegarandeerd gezelliger aan.

Skrivbordsunderlägg

Wist je dat onze behangen eigenlijk heel goed werken als bureaubedekking? Absoluut! Het is een snelle en effectieve oplossing. Als je het nog een tikje mooier wilt maken, kun je zowel de muur als het behang in hetzelfde patroon matchen. 

DIY skrivbordsunderlägg

Eenvoudige bureaubedekking van behang

Moeilijkheidsgraad 

Eenvoudig

Duur

Minder dan 20 min

Skrivbordsunderlägg

Dit heb je nodig:

  • Een stukje gebruikt behang van 75 x 45 cm
  • Schaar
  • Naald
  • Liniaal
  • Dubbelzijdig klevende tape

Doe dit:

Begin met het meten van hoeveel behang je nodig hebt. Tips! Elk behang is 45 cm breed, dus als je een behang kiest met niets omhoog omlaag in het motief, kun je je behang aanpassen aan hoe breed (dat wil zeggen, lang) je maar wilt. Ik gebruik het behang Affinity Green

Teken de vorm die je wilt, als je het jezelf makkelijk wil maken zonder knippen, teken dan een rechthoekige vorm. Ik heb mijn randen een beetje afgerond door eerst een boog te tekenen en deze uit te knippen. Hier kun je de vorm maken die het beste bij je bureau past. 

Om het behang te bevestigen heb ik dubbelzijdig plakband gebruikt, dan kan ik het behang vrij gemakkelijk vervangen als ik er genoeg van heb. (Maar wil je een permanenter resultaat, dan kun je het natuurlijk ook met behangplaksel bevestigen.) Ik begon met het behang onder de tafel te plakken en het vervolgens over de rand te trekken. Op deze manier zit het stevig vast en voorkom je dat er hoekjes komen die na verloop van tijd los kunnen komen. Ga verder met tapen en zet de rest van het behang vast met dubbelzijdig plakband. Onthoud om, net als bij behang, eventuele luchtbellen weg te vegen om een zo glad mogelijk resultaat te krijgen.

DIY skrivbordsunderlägg

1-2-3 en je hebt een nieuwe frisse bureaubladbedekking die ook als muismat werkt!

Rieten manden voor op het bureau

Je kunt nooit genoeg kleine mandjes hebben om kleine spullen in op te bergen. De mandjes helpen je ook om de orde op het bureau te houden, zodat er niet veel losse spullen rondslingeren en in de weg liggen. Behang is een perfect materiaal om ze van te maken, onder meer omdat je kunt kiezen uit veel verschillende patronen, maar ook omdat behang wat dikker is dan papier en voor meer stabiliteit zorgt.

Flätade korgar

Moeilijkheidsgraad 

Gemiddeld

Duur

30 min

Flätade korgar

Dit heb je nodig:

  • Behang
  • Liniaal
  • Stanleymes of vouwmes
  • Paperclips of wasknijpers (om vast te houden waar je aan werkt)
  • Dubbelzijdig plakband of lijmpistool

Flätade korgar

Doe dit:

Knip 10 stroken behang van 3x45 cm uit. (Een behang is 45 cm breed, dus knip langs de korte kant van het behang.) Maar het staat je natuurlijk vrij om het mandje zo groot of klein te maken als je wilt. Pas de afmetingen van je stroken naar wens en smaak aan. 

Leg 3x3 stroken in een kruis met de bovenkant naar beneden en vlecht ze aan elkaar, plaats ze om en om onder elke strook zoals in de afbeelding hierboven.

Flätade korgar

Vouw de stroken omhoog zodat er een onderkant ontstaat. Neem een nieuwe strook en vlecht deze om de rand van je mandje door deze beurtelings te vouwen voor en achter de stroken die vanuit de onderkant van het mandje komen. Maak kleine vouwen in elke hoek om het mandje een scherpere rand te geven. Om alles op zijn plaats te houden kun je het bevestigen met een beetje lijm, of paperclips of wasknijpers gebruiken. Vergeet niet om de naden op het behang te verbergen door ze aan de achterkant van een strook te bevestigen. Ga door met het vlechten met nieuwe stroken, zo vaak als je wilt tot het mandje hoog genoeg is.

Flätade korgar

Zodra je je mandje zo groot hebt gemaakt als je wilt. Vouw de stroken over de rand en vlecht ze naar binnen als je geen lijm of tape hebt gebruikt. Als je lijm of tape hebt gebruikt, bevestig je de stroken aan de binnenkant van de mand met lijm of dubbelzijdig plakband.

Flätade korgar

Maak meerdere mandjes met verschillende brede stroken voor een mooi effect. De behangen die ik heb gebruikt zijn Watercolour Pastel Pink en Watercolour Grey. Je kunt het nu vullen met potloden, penselen, scharen of verschillende kleine voorwerpen en op je bureau zetten. 

DIY hemmakontor

---

Anna María Larsson is bedenker, inspirator en doe-het-zelf professional. Ze is ervan overtuigd dat iedereen creatief is en wat moois kan creëren, het enige wat je nodig hebt is een beetje oefening. Ze verschijnt regelmatig op tv en geeft workshops en lezingen. Haar creatie en inspiratie deelt ze op haar blog en Instagram-account @dnilva.

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.