DIY - Maak je eigen knoppen voor de kinderkamer

Haken, knopstrips en knoppen zijn interieurdetails die niet alleen praktisch zijn, maar er ook leuk uitzien in de kinderkamer. Je kunt ze met eenvoudige middelen zelf maken.

Met een grove ronde staaf en wat afvalstukjes multiplex creëer je je persoonlijke toppen voor in huis. Ik ga een set met fruitknoppen maken om kleding, kettingen en andere dingen aan op te hangen.

Mooie houten fruitknoppen maken voor de kinderkamer

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Duur

2-3 uur

Je hebt het volgende nodig:

  • Multiplex
  • Ronde staaf ø 25 mm
  • Schroeven die lang genoeg zijn om door de hele knop en in de wand te gaan
  • Figuurzaag
  • Schuurpapier
  • Boor
  • Hobbylak

Begin met het tekenen van de gewenste vorm op je knoppen/haken. Je kunt schetsen op een stuk papier of rechtstreeks op het triplex. Ik maak ze in de vorm van citrusvruchten die passen bij de poster Orange tree aan de wand. 

Zaag de vruchten uit en werk ze af met schuurpapier. Met de hand is het prima te doen, maar dan kun je het beste vormen maken zonder al te veel details. 

Als je tevreden bent met de vorm van je houten vruchten, kun je ze schilderen met hobbylak. 

Zaag 4 cm lange stukken van de ronde staaf. Dit worden de afstanden tussen de wand en de knoppen. De ronde staaf is ook geschikt om kleerhangers aan op te hangen. 

Boor met een boor die dezelfde diameter heeft als de schroef, recht door de ronde staaf heen een gat voor. Het is verstandig om het gat zo te maken dat de ronde staaf niet barst als je de schroef erin steekt.

 

Boor ook voor door het fruit heen. Wil je een mooier gat maken en de schroefkop wegwerken, dan kun je met een boor met dezelfde diameter als de schroefkop een paar millimeter boren om de kop te laten verzinken. 

 

 

Draai de schroef door het fruit en de ronde staaf. Schilder eventueel ook de achterkant en de ronde staaf. Schroef vervolgens vast op een willekeurige plek aan de wand. Denk eraan dat je een schroef gebruikt die voor de wand geschikt is. 

 

Verberg ten slotte de schroefkop door er met een beetje hobbyverf overheen te schilderen. Ik heb ervoor gekozen om hem gewoon met verf over te schilderen, maar als je het nog mooier wilt doen, vul je het schroefgat op, schuur je het oppervlak en schilder je daar overheen. Dit kun je beslissen als de knop aan de wand hangt.

 

Klaar!

 

 

Anna María Larsson is bedenker, inspirator en doe-het-zelf professional. Ze is ervan overtuigd dat iedereen creatief is en wat moois kan creëren, het enige wat je nodig hebt is een beetje oefening. Ze verschijnt regelmatig op tv en geeft workshops en lezingen. Haar creatie en inspiratie deelt ze op haar blog en Instagram-account @dnilva

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1–4 dagen (momenteel 5-8 dagen) gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.